Το Πήλιο έχει ό,τι χρειάζεσαι για να απολαύσεις το Πάσχα μακριά από την πόλη

Το Πήλιο έχει ό,τι χρειάζεσαι για να απολαύσεις το Πάσχα μακριά από την πόλη

Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ανοιξιάτικους προορισμούς.

Το Πήλιο βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και απέχει 370 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη μυθολογία το Πήλιο, ήταν η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου, αλλά και η πατρίδα των Κενταύρων. Εκεί δίδαξε ο σοφός Κένταυρος Χείρωνας τον Αχιλλέα, τον Ιάσωνα και πολλούς ακόμα ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Τα χωριά του Πηλίου θεωρούνται από τα ωραιότερα στην Ελλάδα και πολλά από τα σπίτια με οθωμανική επιρροή έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Δεν υπάρχουν μεγάλα θέρετρα ούτε έντονη νυχτερινή ζωή ωστόσο οι επιλογές για φαγητό και ποτό ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Το μέρος διαθέτει τρεχούμενα νερά, ταβερνάκια, γραφικά χωριά και αμέτρητα σημεία για να χαλαρώσεις στη φύση, θαυμάζοντας την πλούσια βλάστηση. Το περπάτημα στα καλντερίμια θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και θα σε πείσει ότι έκανες τη σωστή επιλογή για τις πασχαλινές διακοπές σου.

Τα πιο δημοφιλή χωριά

  • Πορταριά
  • Μακρυνίτσα
  • Μηλιές
  • Τσαγκαράδα
  • Μούρεσι
  • Ζαγορά

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας μαγεύει τους επισκέπτες

Το Πήλιο καλύπτει όλα τα γούστα σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς μέσα σε λίγες ημέρες. Ένα από τα πιο δημοφιλή spots είναι η Νταμούχαρη εκεί όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οικισμός αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων για την ταινία «Mamma Mia».

H Ελλάδα ανάμεσα στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς του TikTok για τις γιορτές: Η πρωτιά ανήκει...

https://www.instagram.com/p/CqxlHW8ozjW

Oι celebrities που επιλέγουν το Πήλιο για τις διακοπές τους

Το Πήλιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων celebrities οι οποίοι το επιλέγουν χειμώνα-καλοκαίρι για τις ολιγοήμερες διακοπές τους ή επένδυσαν στην περιοχή αγοράζοντας υπέροχες εξοχικές κατοικίες. Ανάμεσα σε αυτούς που το λάτρεψαν με την πρώτη ματιά είναι οι: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Ρέμος, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Σεϊταρίδης και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την σύζυγό του Λίνα Πρίντζου.

Το μέρος ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις και δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια το επιλέγουν. Η Δέσποινα Βανδή, ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με τον σύντροφό της, Γιάννη Καραβασάνη έχουν εντοπιστεί στην περιοχή σε τρυφερά τετ-α-τετ.

Πηγή κεντρικής: panemorfa_topia_ap0_thn_ellada