H Σαντορίνη αναδείχθηκε ο no1 προορισμός για το καλοκαίρι του 2023

H Σαντορίνη αναδείχθηκε ο no1 προορισμός για το καλοκαίρι του 2023

Μια νέα κατάταξη αναδεικνύει τα καλύτερα Ελληνικά νησιά και η Σαντορίνη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

H Ελλάδα αποτελείται από 6.000 νησιά, αν και κατοικούνται μόνο τα 227 από αυτά. Η χώρα μας είναι ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς και δεν είναι τυχαίο πως κάθε χρόνο εκατομμύρια Βρετανοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Μια νέα κατάταξη που έφερε στο φως το Conde Nast Traveller παρουσίασε τα 10 καλύτερα νησιά για διακοπές στην Ελλάδα.

1) Σαντορίνη
2) Σύρος
3) Κέρκυρα
4) Νάξος
5) Κεφαλονιά
6) Σίφνος
7) Ύδρα
8) Μήλος
9) Σέριφος
10) Μύκονος

Η Σαντορίνη ψηφίστηκε το καλύτερο νησί της Ελλάδας για διακοπές το 2023. Σύμφωνα με την κατάταξη, το νησί είναι ιδανικό για νεόνυμφους και τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Το Conde Nast περιέγραψε τη θέα πάνω από την καλντέρα της Σαντορίνης ως ένα ρομαντικό, μαγευτικό σημείο που «κόβει την ανάσα».

Το μοναδικό και τραχύ τοπίο της Σαντορίνης διαμορφώθηκε από μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη πριν από περίπου 3.500 χρόνια. Δεν υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις στη Σαντορίνη αλλά πίστεψέ μας αξίζει να βρίσκεσαι ξαπλωμένη όλη την ημέρα σε μια από τις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.

Bubble tents: Τα 5 πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία-φούσκες για τις διακοπές σου

Η Σύρος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη με το νησί να φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλά φεστιβάλ που γιορτάζουν τον χορό, τον κινηματογράφο, την κλασική μουσική και την τζαζ και το ρεμπέτικο.

syros1.jpg

Οι παραλίες της Σύρου είναι αρκετά καθαρές, αν και δεν είναι τόσο ιδιαίτερες όπως αυτές της Σαντορίνης. Το νησί φημίζεται για το καλό φαγητό (κυρίως τα θαλασσινά) και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Πηγή κεντρικής: pexels.com