Με αυτά τα μυστικά θα γλιτώσεις μέχρι και 600 ευρώ στις διακοπές

Με αυτά τα μυστικά θα γλιτώσεις μέχρι και 600 ευρώ στις διακοπές

Mικρά, εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να μη βγεις εκτός προϋπολογισμού. 

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου ωστόσο το μυαλό όλων μας ήδη «ταξιδεύει» σε νησιά, ακτές και καλοκαιρινούς προορισμούς.

Η ακρίβεια συνεχίζει να είναι στα ύψη και αποτελεί τον βασικότερο λόγο για τον οποίο οι περισσότερες από εμάς έχουν μπει στη διαδικασία να ελέγχουν τιμές για αεροπορικά, ακτοπλοϊκά και ξενοδοχεία. Στόχος να βρούμε τις πιο συμφέρουσες προτάσεις εντός ή και εκτός συνόρων για τις ολιγοήμερες διακοπές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικά απλά, πρακτικά tips για να εξοικονομήσεις χρήματα και να προφυλάξεις το πορτοφόλι σου από άσκοπα έξοδα που θα σε βγάλουν εκτός budget.

Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές

1) Πάρε μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο, αντηλιακό, εντομοαπωθητικά και σαμπουάν ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσεις. Στα νησιά τα είδη πρώτης ανάγκης είναι αρκετά πιο ακριβά από τις τιμές που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας.

2) Απόφυγε να ταξιδεύεις την high season περίοδο γιατί οι τιμές διαφέρουν αρκετά.

3) Προμηθεύσου με σακουλάκια τα οποία διαθέτουν zip. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να αποθηκεύεις όλα τα αγαπημένα σου σνακ και να τα καταναλώνεις αργότερα σε περίπτωση που πεινάσεις.

4) Aν έχεις σταθερό πρόγραμμα δουλειάς και γνωρίζεις στο περίπου ποιες ημέρες θέλεις να λείψεις μπορείς άνετα να κλείσεις τα εισιτήριά σου για να τα βρεις σε αρκετά πιο προνομιακή τιμή.

5 tips για να μην πέσεις θύμα ηλεκτρονικής απάτης κλείνοντας τις καλοκαιρινές σου διακοπές

5) Μην φορτώνεις τη βαλίτσα σου με πράγματα που δε χρειάζεσαι πραγματικά. Όταν φτάσεις στον προορισμό σου θα καταλάβεις ότι ακόμα και τα μισά ήταν αρκετά για τις ολιγοήμερες διακοπές. Επιπλέον θα γλιτώσεις το extra fee της υπέρβαρης βαλίτσας που πιθανόν να πλήρωνες στο αεροδρόμιο.

6) Πολλές φορές τα έξοδα μετακίνησης είναι αυτά που «φουσκώνουν» το budget. Αν λοιπόν δε θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε μετακινήσεις επίλεξε ένα κοντινό προορισμό ή ένα μικρό νησάκι που δε θα χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να πας στην παραλία.

7) Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς όπως: Αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, μη-οργανωμένες παραλίες και ναοί.

Πηγή κεντρικής: pexels.com