Τελικά πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα του αεροπλάνου κατά την απογείωση;

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τελικά πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα του αεροπλάνου κατά την απογείωση;

Τι πραγματικά ισχύει με το παράθυρο του αεροπλάνου κατά την διάρκεια της πτήσης.

Το αεροπλάνο είναι ένα από τα πιο γρήγορα και ευχάριστα μέσα μεταφοράς αφού μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ακολουθείται μια συγκεκριμένη εθιμοτυπία η οποία βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους επιβάτες όχι όμως όλους.

Ανάμεσα στους κανόνες που οφείλουν να τηρήσουν οι επιβάτες είναι να αφήσουν ανοιχτό το παράθυρο κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροσκάφους. Οφείλω να ομολογήσω πως έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί συμβαίνει αυτό γι' αυτό σήμερα θα μας λυθεί κάθε απορία.

Γιατί τα παράθυρα του αεροπλάνου πρέπει να είναι ανοιχτά κατά την απογείωση και την προσγείωση

H απαίτηση των αεροσυνοδών να είναι ανοιχτά τα παράθυρα του αεροπλάνου κατά την απογείωση και την προσγείωση δεν επικρατεί τυχαία αλλά για λόγους ασφαλείας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να υπάρχει ορατότητα ώστε το πλήρωμα να μπορεί να διακρίνει τι βρίσκεται έξω από το αεροσκάφος σε περίπτωση ατυχήματος.

Γιατί το Instagram σε κάνει «κακό» τουρίστα και πώς να το διορθώσεις

Αν αναρωτιέσαι γιατί αυτό γίνεται μόνο κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροπλάνου, αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε αυτές τις φάσεις της πτήσης και δεύτερον γιατί καμία αεροπορική εταιρία δεν θέλει να αναγκάσει τους επιβάτες να υπομένουν τον ήλιο σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τι πιστεύουν οι επιβάτες

Ένας άνδρας ταξίδεψε με αεροπλάνο και κατέγραψε την εμπειρία του σε video αναφέροντας πως τα παράθυρα του αεροπλάνου θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά «από προεπιλογή» έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα από τόσο μεγάλο υψόμετρο.

Στην ανάρτησή του που έγινε viral στο TikTok ο νεαρός άνδρας εξήγησε ότι μεγάλωσε με περιορισμένη οικονομική άνεση και δεν είχε πετάξει ποτέ αεροπλάνο μέχρι να γίνει 24 ετών.

«Ως παιδί, απλά δεν ήταν κάτι που μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά. Οι δικοί μου μετά βίας μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά βενζίνη για να πάνε στη δουλειά, πόσο μάλλον αεροπορικά εισιτήρια για μια τετραμελή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο TikToker.

Και πρόσθεσε: «Την πρώτη φορά που πέταξα με αεροπλάνο ένιωσα σαν 6χρονος όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο. Δεν έμοιαζε με οτιδήποτε είχα βιώσει ποτέ».

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο μαγική είναι η αίσθηση του να κοιτάς έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου, αντικρίζοντας συχνά πρωτόγνωρες εικόνες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com