Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Είναι ένα διαχρονικό snack, το οποίο καταφέρνει να μας κερδίζει με το χρυσαφένιο του χρώμα και την τραγανή του κρούστα! Αν αναζητάς μία γευστική παραλλαγή της κλασικής και αγαπημένης τυρόπιτας με φύλλο κρούστας, τότε μη διστάζεις να δοκιμάσεις τη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου με φρέσκα μυρωδικά. Ακολούθησε πιστά τα βήματα του καταξιωμένου σεφ, για να δημιουργήσεις την πιο ανάλαφρη, νόστιμη και μυρωδάτη τυρόπιτα. Είναι ιδανική για ένα απολαυστικό διάλειμμα στο γραφείο, αλλά και για να κεράσεις τους αγαπημένους σου συναδέλφους.

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

30 γρ. βούτυρο

250 γρ. φέτα

250 γρ. ανθότυρο

250 γρ. κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη

1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

1/2 κ.σ. μαντζουράνα

1/2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό

250 γρ. γιαούρτι

3 αυγά

120 ml γάλα

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε τέσσερα από τα φύλλα κρούστας. Τα τοποθετούμε σε μία φόρμα-ταψάκι με διάμετρο 26cm.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο multi τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά και τα τυριά και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη. Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε από πάνω. Τα κλείνουμε με προσοχή και χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Έπειτα, ψήνουμε για περίπου 30 -35 λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε το ταψί να κρυώσει και σερβίρουμε. Η τυρόπιτά μας παραμένει εξίσου γευστική και σε θερμοκρασία δωματίου.

AEG FOURNOS FULL 2