Μανιταρόσουπα με κάστανα

Μανιταρόσουπα με κάστανα

Η θερμοκρασία πέφτει και η εποχή είναι ιδανική για ροφήματα και σούπες, που θα σε ζεστάνουν. Υποδέξου τον Χειμώνα με μία λαχταριστή μανιταρόσουπα, που είναι ιδανική για αυτήν την περίοδο. Τα κάστανα ταιριάζουν απόλυτα στην παρακάτω συνταγή, που μας προτείνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Δοκίμασέ τη και σίγουρα θα γίνει το πρώτο πιάτο που θα σερβίρεις σε κάθε γιορτινό τραπέζι, για να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου. Θα χρειαστείς λίγα μόλις λεπτά για να δημιουργήσεις την εντυπωσιακή και χορταστική μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας, που προσδίδει πλούσια γεύση και υφή!

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα
120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα
600 ml ζωμός κότας
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 - 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.γ. λάδι τρούφας

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα ακόμη λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά, ενώ συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και τον ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

aeg MATI KOUZINA 2