Ποια είναι τα τραγούδια που συζητιούνται στη φετινή Eurovision;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ποια είναι τα τραγούδια που συζητιούνται στη φετινή Eurovision;

Ποιο έχεις ξεχωρίσει εσύ;

Ακριβώς μία εβδομάδα απομένει για τον τελικό του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και πλέον όλα έχουν αρχίσει να παίρνουν μια πορεία. Ελλάδα και Κύπρος διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 και φυσικά όλοι ελπίζουμε να φύγουν και οι δύο χώρες με το εισιτήριο για τον τελικό.

26 οι χώρες που διαγωνίζονται, όμως μία είναι αυτή που θα στεφθεί νικήτρια στο Τελ Αβίβ το βράδυ του επόμενου Σαββάτου. Ποια είναι όμως τα τραγούδια που συζητιούνται πολύ στη φετινή Eurovision; «Εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει», λέει μια παροιμία και φυσικά θα ήταν αδύνατο αν δεν ξεκινούσαμε με το Better Love της Κατερίνας Ντούσκα. Υπέροχο κομμάτι, μαγευτική η φωνή της Κατερίνας και αυτό το αναγεννησιακό σκηνικό δεν μπορεί να μη σε κάνει να τραγουδήσεις μαζί της το Better Love.

Μάλιστα τα στοιχήματα ανά την Ευρώπη τη δίνουν να τερματίζει στην 8η θέση. Άλλωστε το λέει και η ίδια: «No pain, no gain».



Το τραγούδι της Ισλανδίας Hatrið mun sigra (aka Το μίσος θα επικρατήσει) είναι επίσης από αυτά που συζητιούνται αρκετά όμως όχι για τόσο καλό λόγο. Δεν ξέρουμε ποια είναι η σκηνική του παρουσία, όμως το video clip και το τραγούδι γενικότερα είναι κάπως -έως πολύ- αποκρουστικό.



Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάσει και το τραγούδι της Μάλτας φέτος. Η Michela Pace μας τραγουδάει Chameleon και μας αρέσει αρκετά. Είναι νεανικό, όμορφο, χαρούμενο και αρκετά διασκεδαστικό.






Θα κλείσουμε σαφέστατα με το Replay της Τάμτα (οκ εμάς μας φέρνει λίγο το Fuego στη μνήμη σε ορισμένα σημεία) όμως αυτό το τραγούδι μόνο στο replay (#διπλής) μπορείς να το ακούς.