Kanye West: Η γυναίκα της ζωής του υπήρξε και η (καλλιτεχνική του) καταστροφή (photos)

Γωγώ Φούντα
Kanye West: Η γυναίκα της ζωής του υπήρξε και η (καλλιτεχνική του) καταστροφή (photos)

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, δεν είχε o Kanye την ισχυρή προσωπικότητα!

Ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν οι ΗΠΑ εξέλεγαν ως Πρόεδρο έναν άνθρωπο από τον επιχειρηματικό και τηλεοπτικό χώρο, σε μία προσπάθεια να στείλουν το δικό τους μήνυμα και κυρίως να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα. Και κάπως έτσι, η Προεδρία του Donald Trump, θα λέγαμε ότι άνοιξε την όρεξη σε πολλές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού –και όχι μόνο- στερεώματος, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με πολιτικά τζάκια, αλλά έχουν ως όνειρο να μπορέσουν να προσφέρουν μία Αμερική δίκαιη και ασφαλή στους πολίτες της.

Συνήθως οι προθέσεις, είναι καλές και αθώες. Κανένας άνθρωπος δεν ασχολείται με τα κοινά, μη έχοντας στο νου του να προσφέρει βοήθεια, ή να βελτιώσει κάποια πράγματα ή έστω να προσπαθήσει. Βέβαια ο δρόμος προς τη δόξα και την εξουσία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, γι’ αυτό και απαιτείται γερό στομάχι και φυσικά υπομονή και μεθοδικότητα. Κάτι που πολλοί πετυχημένοι καλλιτέχνες διαθέτουν.

Μετά τον Ronald Reagan λοιπόν, ο οποίος έγινε ο 40ς Πρόεδρος των ΗΠΑ έχοντας κάνει λαμπρή καριέρα στο Hollywood, πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για τη διεκδίκηση του Προεδρικού θώκου, ανάμεσα στα οποία και του George Clooney! Και αν ο George αυτή την περίοδο τρέχει με το διαζύγιό του, υπάρχει ένας άλλος superstar, ο οποίος το ανακοίνωσε και αν κρίνουμε από την ιδιοσυγκρασία του ίσως και να το εννοεί.

Αναφερόμαστε στον Kanye West ο οποίος λίγες ώρες πριν, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ με την εξής ανακοίνωση στο Twitter: «Πρέπει τώρα να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Αγωνίζομαι και διεκδικώ τη θέση για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών! #2020ΟΡΑΜΑ». Oι αντιδράσεις πολλές και κυρίως χλευαστικές. Ίσως όχι άδικα. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως ένας δαιμονισμένα δαιμόνιος (εντάξει υπερβολή) καλλιτέχνης, με μουσική αντίληψη και ταλέντο να φαν κι οι κότες, έχοντας διατελέσει κολλητός του… κράτος εν κράτει Jay Z, και όλες τις σκοτεινές φήμες που συνόδευαν τη φιλία τους (τα περί μασονίας τα έχεις ακούσει πιστεύω), έχοντας ασχοληθεί με την μόδα, με τεράστια επιτυχία (Yeezy φυσικά) θα ήταν εύκολο να παραδεχτούμε ότι ίσως αυτή τη στιγμή να είναι μία τίμια και ενδιαφέρουσα επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικά γεγονότα που σημάδευσαν τη ζωή του Kanye διά παντός: Ο θάνατος της μητέρας του Donda, κατά τη διάρκεια αισθητικής χειρουργικής επέμβασης το 2007 και φυσικά… η σχέση του με την Kim Kardashian.

Μία σχέση που θα μπορούσε να ήταν παραμύθι, αν τελικά δεν εξελισσόταν σε εφιάλτη με… βασικό πρωταγωνιστή και θύτη, την διάσημη τηλεπερσόνα. Ο Kanye άλλωστε το έχει πει πολλές φορές: «Για μένα η Kim ήταν πάντα η γυναίκα της ζωής μου, πολύ πριν γίνουμε ζευγάρι», θέλοντας ουσιαστικά να επιβεβαιώσει ότι από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισε, το 2004, δεν μπόρεσε να τη βγάλει από το μυαλό του.

giphy 1

Το τελειωτικό χτύπημα συνέβη το 2008, όταν σε πιλότο που γύρισε ο Kanye, μαζί με τον rapper, Rhymefest, για ένα muppet-show σε μορφή hip-hop, η Kim εμφανίστηκε ως guest, ντυμένη Πριγκίπισσα Leia από το Star Wars. Η εκπομπή δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, αλλά η δουλίτσα είχε γίνει. Ο Kanye άρχισε να αποκτά εμμονή με την Kardashian. Άντεξε τη σχέση της με τον Reggie Bush αλλά και το γάμο της με τον Kris Humphries και τελικά, τον Ιούνιο του 2012, η ίδια η Kim αποκαλεί τον εαυτό της κορίτσι του Kanye, σε post στο Twitter! Και έκτοτε… ξεκινάει ο μύθος του παντοδύναμου ζευγαριού.

Ακολουθούν αμέτρητες κοινές εμφανίσεις, δημόσια εκδήλωση πάθους και έρωτα, και φυσικά τρομακτική έκθεση της ζωής τους στα social media-είναι η εποχή που ο Kanye κάνει το ένα προκλητικό tweet μετά το άλλο, σβήνοντάς τα στη συνέχεια-. Τελικά, στις 15 Ιουνίου του 2013, γεννιέται το «χρυσό» μωρό, το πιο διάσημο παιδί στον κόσμο, η North West, για μία φωτογραφία της οποίας, όλοι θα σκότωναν. Πού να ήξεραν βέβαια, ότι θα είχαν περισσότερες από όσες θα μπορούσαν ποτέ να ζητήσουν. Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα τρία παιδιά του ζευγαριού, τον Saint, την Chicago και τον Psalm-τα δύο μικρότερα μέσω παρένθετης, λόγω γυναικολογικών προβλημάτων της Kim-.

giphy

Aν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πιο εκτεθειμένη οικογένεια, θα ήταν δύσκολο να μας έρθει κάποια άλλη στο μυαλό, σε παγκόσμια πάντοτε κλίμακα. Η φήμη που απολαμβάνoυν οι δύο αυτοί celebrities, ξεπερνάει τα ανθρώπινα δεδομένα, και αγγίζει επίπεδα παλαιών αστέρων του Hollywood, για τους οποίους το κοινό πίστευε ότι είναι κάτι σαν εξωγήινοι. Και κάπως έτσι, με μία συνεχή και αέναη παρουσία στα social media, και καθημερινή προβολή της προσωπικής ζωής στο Instagram, ο Kanye άρχισε να μπαίνει στο περιθώριο και να γίνεται σκιά του εαυτού του.

Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του star, ακόμη και για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική. Φήμες που προφανώς ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο εκείνοι που είχαν παρακολουθήσει τον Kanye από την αρχή της καριέρας του, ήξεραν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακολούθησαν τα αλλοπρόσαλλα tweets, στα οποία εξέφραζε ακραίες έως και επικίνδυνες απόψεις, ενώ ακόμα και οι οικογενειακές φωτογραφίες που ανεβάζει η Kim, τον δείχνουν χαμένο στο δικό του κόσμο, μη έχοντας καμία ουσιαστική επαφή με τα παιδιά του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται και φήμες περί χωρισμού με την γυναίκα των ονείρων του, οι οποίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Έπειτα από όλα αυτά το χθεσινό tweet περί διεκδίκησης της Προεδρίας, θα μπορούσε να είναι όσο ψέματα… και αλήθεια, μιας και πλέον η ψυχοσύνθεση του star δεν είναι εύκολο να αναλυθεί και να κατανοηθεί. Κάποιοι λένε, ότι η Kim Kardashian υπήρξε η καταστροφή του. Μάλλον θα συμφωνήσουμε…