Όλος αυτός ο διασυρμός δεν αξίζει στον Johnny Depp

Γωγώ Φούντα
Όλος αυτός ο διασυρμός δεν αξίζει στον Johnny Depp

Μία πολύκροτη υπόθεση με θύμα έναν superstar του Hollywood. 

«Οι άνθρωποι κλαίνε, όχι γιατί είναι αδύναμοι, αλλά γιατί έχουν υπάρξει δυνατοί για πολύ καιρό», είναι ίσως μία από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις του Johnny Depp, ο οποίος κουβαλώντας μία προβληματική και άκρως τραυματική παιδική ηλικία, κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους stars, που έχουν περάσει από τον κινηματογράφο και να κάνει αμέτρητα κοριτσίστικα μάτια να δακρύζουν στη θέα του. Ίσως είναι τα ίδια μάτια, με κάποιες ρυτίδες πλέον, που βλέπουν το απόλυτο ίνδαλμα των ‘90s να διασύρεται, να εκτίθεται και τελικά να παρασύρεται σε μία υπόθεση η οποία φαίνεται να «βρωμάει» από παντού.

Το άτακτο αγόρι της αγαπημένης μας δεκαετίας (ναι είναι τα ‘90s προφανώς), το οργισμένο είδωλο-πάντα μας θύμιζε και λίγο James Dean- το αγόρι θαύμα που ξεκίνησε από εφηβικές ταινίες, εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο και το κουκλίστικο πρόσωπό του-μα τι μουτράκι ήταν αυτό;- πλέον δυσκολεύεται να βρει δουλειά στο Hollywood. Όχι γιατί δεν υπάρχουν ρόλοι, όχι γιατί χάθηκε το ταλέντο του, αλλά όπως υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω, γιατί έπεσε θύμα μιας τρομακτικής πλεκτάνης, με αρχηγό τη δαιμόνια πρώην σύζυγό του Amber Heard. Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» βγάζουν νέα ταινία, αλλά χωρίς τον iconic Jack Sparrow. Η Disney δεν μπορούσε να ρισκάρει την εικόνα της για χάρη του «μπλεγμένου» Johnny. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

giphy 1

Μόλις χθες ξεκίνησε η δίκη για των δύο συζύγων, και πιο συγκεκριμένα, η παραπομπή της Heard στο δικαστήριο έπειτα από την μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμησης που είχε καταθέσει ο Johnny Depp. Έχοντας στο πλευρό της την αδερφή και τη δικηγόρο της, η Heard κατέφθασε στο δικαστήριο σκεπτική και με σκυμμένο το κεφάλι. Για ακόμη μία φορά έδινε τη δική της παράσταση, αυτή της γυναίκας-θύμα, που τόσο καλά γνωρίζει ότι πουλάει. Όταν όμως είναι αληθινή. Διότι η 38χρονη ηθοποιός, η οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στη ζωή-κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για την μεγάλη οθόνη- από τη στιγμή που κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ξεκίνησε ένα οργανωμένο σχέδιο με απώτερο σκοπό να αποδείξει, ότι ο πρώην σύζυγός της την κακοποιούσε με κάθε δυνατό τρόπο. Και θα το κατάφερνε-κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει μία γυναίκα που δηλώνει ότι κακοποιείται-αν τα γεγονότα δεν την διέψευδαν.

giphy copy

Δοκίμασε για πρώτη φορά ναρκωτικά στα 11 του: «Δεν μεγάλωσα σε ένα ασφαλές σπίτι» έχει πει κατά καιρούς. Όπως και όλοι οι μεγάλοι stars εξάλλου. Η καλλιτεχνική διάνοια, ιδίως της εποχής αυτής, ήταν συνυφασμένη με την προβληματική παιδική ηλικία, και η μουσική, η υποκριτική ή η συγγραφή, η διέξοδος του κάθε καταπιεσμένου παιδιού από την μουντή πραγματικότητα. Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον Johnny. To 21 Jump Street το 1987 του έδωσε την απαιτούμενη ώθηση, ώστε το 1990 να βρεθεί στο δρόμο του σκηνοθέτη Tim Burton, και να ξεκινήσει μία συνεργασία δεκαετιών. Η αρχή έγινε με το goth παραμύθι Edward Scissorhands το οποίο παραμένει μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης και ένας ύμνος στη διαφορετικότητα και τον έρωτα. Έρωτας που υπήρχε διάχυτος στα γυρίσματα, μιας και ο Johnny ερωτεύτηκε τη συμπρωταγωνίστριά του Winona Ryder, δημιουργώντας ένα από τα πιο iconic ζευγάρια ever.

giphy

«Δεν ντρέπομαι να μιλήσω για τις εξαρτήσεις μου από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά», έχει δηλώσει, γεγονός που η Heard αποφάσισε να εκμεταλλευτεί. Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια διήρκησε ο γάμος τους-γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της (κακής) ταινίας Rum Diaries, και κάποια χρόνια αργότερα έγιναν ζευγάρι. Μέχρι που το 2016, έκανε αίτηση για περιοριστικά μέτρα, επικαλούμενη «υπερβολική ψυχολογική, λεκτική και σωματική κακοποίηση». Οι φωτογραφίες της Heard με τα σημάδια και τους μώλωπες έκαναν τότε το γύρο του κόσμου, ο Johnny δαιμονοποιήθηκε εν μία νυκτί και όλοι έπεσαν πάνω από τη γυναίκα που άντεξε το τέρας και τελικά βρήκε το κουράγιο να μιλήσει. Φάνηκε όμως, ότι η Heard είχε στήσει ένα ολόκληρο σενάριο, με σκοπό να παγιδεύσει τον Depp, και φυσικά να του αποσπάσει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε (παρωχημένο αλλά αληθινό). Η στυλίστρια με την οποία συνεργαζόταν, Samantha McMillen, την ξεσκεπάζει: «Έχω συνεργαστεί πολλές φορές με την Amber για διάφορες εμφανίσεις της. Συγκεκριμένα, την είδα το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου του 2015, όταν και την έντυσα για να εμφανιστεί στην εκπομπή The Late Late Show με τον James Corden. Η ίδια είχε ισχυριστεί ότι το προηγούμενο βράδυ ο Johnny την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να της μαυρίσει τα μάτια και να της γεμίσει το πρόσωπο με μώλωπες. Δεν είδα κανένα τέτοιο σημάδι», αποκάλυψε!

ammmber

Σε όλη αυτή την ιστορία, ο Johnny επιμένει ότι δεν έχει σηκώσει ποτέ χέρι πάνω της, και ο κόσμος ως διά μαγείας αρχίζει να τον πιστεύει. Η παραδοχή και μόνο των εξαρτήσεών του, κάνει πολλούς να αλλάξουν στάση απέναντί του και να από θύτη να τον αντιμετωπίσουν πλέον σαν θύμα. Ένα θύμα που από την παιδική ακόμη ηλικία, αντιμετωπίζει και πληρώνει τα λάθη των άλλων. Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο 2020 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο όπου και δίνονται στη δημοσιότητα συνομιλίες ανάμεσα στο ζευγάρι, με την Heard να παραδέχεται ότι έχει χτυπήσει τον Johnny, και φυσικά να τον χλευάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας.



Ο κύβος ερρίφθη και επιτέλους ο κόσμος αρχίζει και βλέπει ξεκάθαρα τα πράγματα. Μόλις σήμερα ήρθαν στο φως φωτογραφίες του Johnny στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό του στο δάχτυλο-από μπουκάλι που πέταξε η Amber-. Επίσης σήμερα, δημοσιεύεται βίντεο που δείχνει τον Johnny να σπάει πράγματα σε κουζίνα, και την Amber να τραβάει βίντεο προκαλώντας τον! Μέσα σε όλα αυτά, κάποιοι έφεραν στην μνήμη τους και την ένορκη κατάθεση της Heard, η οποία γελούσε κάθε φορά που αναφερόταν στον Johnny, δείγμα του ταραγμένου της ψυχισμού, ή ακόμα και της ψυχρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την υπόθεση. Σίγουρα όχι τυπική συμπεριφορά γυναίκας που έχει κακοποιηθεί.



Αυτή τη στιγμή, ο superstar Johnny Depp, θεωρείται ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Κάποιοι είπαν ότι αν ήταν γυναίκα, η Disney δεν θα του στερούσε ποτέ τη συμμετοχή του στους «καινούριους» πειρατές. Δεν το ξέρουμε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρώην σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του Vanessa Paradis, αναμένεται να καταθέσει υπέρ του, κάτι που λέει πολλά.

Κλείνοντας ευχόμαστε πραγματικά οι ισχυρισμοί της Heard να είναι ψεύτικοι. Αφενός γιατί δεν ανεχόμαστε καμία γυναίκα στον πλανήτη να πέφτει θύμα κακοποίησης, και αφετέρου γιατί είναι ακόμα πιο λυπηρό, άτομα που φαινομενικά τα έχουν όλα, να χρησιμοποιούν κάτι τέτοιο, ως μέσο για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, χλευάζοντας ουσιαστικά τον πόνο και την ταπείνωση που έχουν υποστεί εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη.