Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter με την κυνική απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Κατερίνα Μπούσιου
Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter με την κυνική απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Τα σχόλια των βρετανικών εφημερίδων. Δεν έπεισε την κοινή γνώμη η μεταμέλεια και η συγγνώμη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στην πολύωρη χθεσινή απολογία του στο δικαστήριο. 

Ψυχρό και χωρίς συναίσθημα χαρακτήρισε ο εισαγγελέας τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μετά την 10ωρη απολογία του ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων, για τον φόνο της συζύγου του Καρολάιν, έναν χρόνο ακριβώς από εκείνη την ημέρα. Η κοινή γνώμη μέσα από τα social media και το Twitter που παρακολούθησε τον κυνικό του μονόλογο, ζητά την πιο αυστηρή ποινή.

Το εν βρασμώ ψυχής φαίνεται πως δεν έπεισε

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας. Κυρίως βέβαια για την οικογένεια της Καρολάιν, γιατί συμπληρώνονταν, ένας χρόνος ακριβώς από την ημέρα της δολοφονίας της. Η τραγική ειρωνεία ήταν, πως χθες είχαμε και την πολύωρη ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του συζύγου και εκείνου που της αφαίρεσε την ζωή. Σε μία επίθεση που κράτησε 4 ολόκληρα λεπτά, παρουσία της μονάκριβης κόρης τους.

Ο πρώην πιλότος προσπάθησε να πείσει δικαστές, ενόρκους και παριστάμενους, πως θόλωσε το μυαλό του και πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής. Παρόλο που τα στοχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, έδειχναν ότι είχε τον χρόνο για να το μετανιώσει και είχε συνείδηση των πράξεων του. Αυτό που...ανατρίχιασε όσους βρισκόταν στην αίθουσα, είναι πως επικαλέστηκε πολλές φορές, πως αγαπάει την Καρολάιν. Χρησιμοποιώντας ενεστώτα. Εκ παραδρομής, όπως δικαιολογήθηκε στην συνέχεια.

Στις δέκα ώρες που κράτησε η απολογία του, τον μισό χρόνο τον σπατάλησε περιγράφοντας τον έρωτα και την υπέροχη ζωή που ζούσε με την Καρολάιν. Και έκλεισε λέγοντας πως: «Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ».

Η ομολογία του ήταν χθες πρώτο θέμα και στα site μεγάλων βρετανικών εφημερίδων, λόγω και της βρετανικής καταγωγής της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Ο απλός κόσμος όπως θα δείτε και στην photo gallery που ακολουθεί, δεν φαίνεται να δέχθηκε τις δικαιολογίες του. Και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου την προσεχή Δευτέρα 16 Μαϊου, με μεγάλη αγωνία. Προσμένοντας την δικαίωση.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν και λίγο πριν την δικαίωση της μνήμης της