O Keanu Reeves είναι ο σύντροφος, φίλος, γείτονας, συνάδελφος που όλες θα θέλαμε να έχουμε 

O Keanu Reeves είναι ο σύντροφος, φίλος, γείτονας, συνάδελφος που όλες θα θέλαμε να έχουμε 

Όταν μιλάμε για εκείνον ξεχνάμε ότι είναι ηθοποιός καθώς είναι πιο γνωστός ως ένας υπέροχος άνθρωπος.   

Κάποιοι stars έχουν ιδιοτροπίες, κάποιοι εκφράζονται με βεντετισμούς, άλλοι έχουν γίνει «τσακωτοί» να μιλούν με αγένεια ή υπεροψία σε εργαζόμενους και θαυμαστές τους. Μερικοί θα πουν προς υπεράσπισή τους ότι είναι συμπεριφορές που πηγάζουν από την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το ταλέντο τους, από την καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία και την αδυναμία τους να προσαρμοστούν στα κοινωνικά δεδομένα. Ωστόσο, αυτά είναι εν τέλει φθηνές δικαιολογίες, και υπάρχουν τρανά παραδείγματα να παραθέσουμε.

Ή αλλιώς Keanu Reeves says hi.

https://www.instagram.com/p/CaJBYayIu91

Το να θαυμάσεις το ταλέντο του 58χρονου ηθοποιού απαιτεί απλά γούστο και αναγνώριση της υποκριτικής δεινότητας. Το να μην τον λατρέψεις όμως απαιτεί πράγματι μεγάλη προσπάθεια και σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις. Το «Try not to fall in love with Keanu Reeves challenge» θα γινόταν αμέσως viral στο TikTok και σίγουρα δεν θα κατάφερνε να βγει κανείς νικητής, αφού είναι απλά αξιολάτρευτος. Μια ευγενική φυσιογνωμία, που μοιάζει απίθανο να πληγώσει ποτέ οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας ή να μην του φερθεί με όσο σεβασμό του αρμόζει. Ένας πραγματικός ιππότης του σύγχρονου Hollywood, με αέρα, ήθος και αξίες που πολλοί θα θεωρούσαν ως ξεπερασμένα.

Αν και οι περισσότερες θα έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας, θα παραθέσουμε και μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αποδείξεις, για να πειστούν και οι πιο δύσπιστες και να γίνουν μέλη του team #Keanu.

Gentleman ακόμη και μετά από πολύωρες πτήσεις

Όταν τον περασμένο Ιούνιο ο ηθοποιός πέταξε από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, είχε μια συνάντηση υψηλών απαιτήσεων που σίγουρα θα δοκίμαζε την υπομονή πολλών, φλερτάροντας με τα όριά της. Πολλών, αλλά όχι του Keanu Reeves.

Ένα μικρό αγόρι λοιπόν, του ζήτησε αυτόγραφο στο αεροδρόμιο και όλα θα ήταν καλά έως εδώ αν δεν του είχε ζητήσει να απαντήσει και σε «μια σειρά γρήγορων ερωτήσεων». Εν τέλει οι ερωτήσεις συναγωνίζονταν σε αριθμό και διάρκεια εκείνες μιας πρώτης συνέντευξης σε δουλειά, αλλά ο star απάντησε σε όλες, λύνοντας τις απορίες του μικρού θαυμαστή του μια προς μία. Μετά από πτήση οκτώ ωρών, όχι μόνο δεν τον απέφυγε ευγενικά, αλλά έκανε κανονικό διάλογο μαζί του.

Άλλη μια εμφάνιση του Keanu Reeves, άλλη μια αφορμή να τον αποθεώσουν τα social media. Το χαριτωμένο περιστατικό κατέγραψε ο τηλεοπτικός παραγωγός Andrew Kimmel και εν συνεχεία το μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνοντας: «Ο Keanu Reeves ήταν στην πτήση μου από το Λονδίνο προς τη Νέα Υόρκη σήμερα. Ένα νεαρό αγόρι ζήτησε ένα αυτόγραφο στις αποσκευές και στη συνέχεια άρχισε να του κάνει μια σειρά από ερωτήσεις με γρήγορο ρυθμό. Ο Keanu απάντησε με χαρά σε κάθε μία...».

Μάλιστα, αποκάλυψε και μέρος του διαλόγου τους. «Γιατί ήσουν στο Λονδίνο;» τον ρώτησε ο μικρός με εκείνον να εξηγεί «Για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ». Λίγο πριν αποχαιρετιστούν και μετά από πολλές ακόμη απορίες, το αγόρι ρώτησε «Ζεις στη Νέα Υόρκη;», για να λάβει την απάντηση «Ζω στο Λος Άντζελες». Δεν έμεινε όμως εκεί αφού ήθελε και άλλες επεξηγήσεις, τις οποίες ο ηθοποιός έδωσε και με το παραπάνω:

-Και πόσο θα μείνεις στη Νέα Υόρκη;

Τέσσερις ημέρες! Όχι... πέντε. Πέντε ημέρες!

-Γιατί είσαι στη Νέα Υόρκη;

Γιατί θα δω μια παράσταση στο Μπρόντγουεϊ.

-Τι παράσταση:

Το American Buffalo! Του Mamet.

-Πού μένεις στη Νέα Υόρκη;

Στο κέντρο του Μανχάταν.

«Ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός, ειδικά μετά από μια διεθνή πτήση. Σκέφτηκα να το μοιραστώ αυτό, επειδή ο τύπος είναι απίθανος και μικρές στιγμές όπως αυτή μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε περισσότερους Keanus!», προσέθεσε ο παραγωγός, ο οποίος ζήτησε και ο ίδιος μία Keanu-selfie. Φυσικά, ο star δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, οπότε αφού απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του αγοριού, πόζαρε και στον φακό.

Αναγνωρίζει την ιερότητα της φιλίας και ξέρει «από πρώτο χέρι» τι θα πει απώλεια

Ο ηθοποιός αποφεύγει τα κοσμικά πάρτι, δεν διατηρεί φιλίες από τον glitter-άτο χώρο του Hollywood, δεν θυσιάζει τον ελεύθερο χρόνο και την ενέργειά του στον βωμό του δηθενισμού και των δημοσίων σχέσεων.

Οι φίλοι του είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και, ως επί το πλείστον, άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Όντας μέλος ο ίδιος του καλλιτεχνικού χώρου από νεαρή ηλικία, ο ηθοποιός θα έχει σίγουρα δει πολλούς να πέφτουν στα δίχτυα των ναρκωτικών και να δίνουν μάχες με προσωπικούς δαίμονες και καταχρήσεις. Όταν όμως αυτός που παλεύει και εν τέλει δυστυχώς, δεν καταφέρνει να νικήσει, είναι ο ίδιος σου ο κολλητός, το μέγεθος της τραγωδίας πολλαπλασιάζεται.

Ο River Phoenix ήταν μόλις 23 ετών όταν πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, βυθίζοντας σε θλίψη τους δικούς του ανθρώπους και τον επιστήθιο φίλο του, 29χρονο τότε, Keanu Reeves. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «I Love you to Death» (τραγικό παιχνίδι της μοίρας ο τίτλος αυτός, θα έλεγε κανείς), το 1990. Η χημεία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε «έδεσαν» από την πρώτη στιγμή και έγιναν αμέσως κολλητοί. Ήταν τέτοια η χαρά του Keanu Reeves όταν διάβασε το σενάριο του «My Own Private Idaho», που διένυσε 1.000 μίλια με τη μηχανή του προκειμένου να μοιραστεί με τον φίλο του το όραμά του: Να παίξουν μαζί.

https://www.instagram.com/p/CJRZbM0BzIn

Στα γυρίσματα της ταινίας έγινε και η πρώτη «γνωριμία» του Phoenix με τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, για να βυθιστεί εντελώς στο σκοτάδι του τρία χρόνια αργότερα από overdose. «Ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος και ηθοποιός. Περνούσαμε καλά μαζί πολλές ώρες και μου λείπει. Τον σκέφτομαι συχνά», έχει πει για εκείνον ο γνωστός ηθοποιός. «Η απώλεια και το πένθος είναι πράγματα που δεν ξεπερνάς ποτέ. Σε ακολουθούν πάντα».

Ο Keanu Reeves είναι ο σύντροφος ζωής που αξίζουμε όλες

Ο ηθοποιός αγαπά βαθιά, αληθινά, ουσιαστικά. Δυστυχώς όμως η ζωή δεν ήταν μαζί του τόσο γενναιόδωρη όσον αφορά την τύχη, όσο ήταν και με το ταλέντο του. Το 1998 γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα την Jennifer Syme, βοηθό του David Lynch. Έναν χρόνο μετά την άφησε έγκυο και ανυπομονούσαν να γίνουν γονείς, υποδεχόμενοι τον πρώτο καρπό του έρωτά τους. «Τι πιστεύεις για τον θάνατο;» τον είχε ρωτήσει ο παρουσιαστής του «The Late Show» όταν τον φιλοξένησε. «Ξέρω ότι θα λείψουμε σε αυτούς που μας αγαπάνε», απάντησε ο Keanu Reeves, που όντως γνωρίζει καλά τι θα πει απώλεια.

Η εγκυμοσύνη της συντρόφου του είχε άδοξο τέλος και όσο εκείνος γύριζε την ταινία «The Matrix», η κόρη του γεννήθηκε νεκρή. Το ζευγάρι λίγο καιρό μετά, αποφάσισε να τραβήξει δρόμους χωριστούς. Ίσως να μην άντεξαν τον πόνο της απώλειας, ίσως να συνειδητοποίησαν ότι πλέον το γυαλί είχε ραγίσει. Το σίγουρο είναι ότι ράγισε και η καρδιά του ηθοποιού όταν 1,5 χρόνο μετά τον θάνατο της κόρης τους, πέθανε και η ίδια η Jennifer Syme. Η άτυχη γυναίκα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα επιστρέφοντας από ένα πάρτι που έγινε στο σπίτι του Marilyn Manson, στα 28 της μόλις χρόνια. Ο ηθοποιός πληγώθηκε βαθιά και χρειάστηκε αρκετό καιρό μέχρι να μπορέσει να κάνει ξανά σοβαρή σχέση.

«Το πένθος αλλάζει σχήμα, αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Οι άνθρωποι θεωρούν πως μπορείς να αναταπεξέλθεις και κάποια στιγμή θα είσαι καλύτερα. Κάνουν λάθος. Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς φεύγουν, είσαι μόνος», δήλωσε πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της.

Επόμενος σταθμός, Hollywood. Προσοχή στο κενό μεταξύ ανωτερότητας και απύθμενης γενναιοδωρίας

Αν ποτέ ακούσεις ότι ο Keanu Reeves βρίσκεται στην Ελλάδα, μην παραξενευτείς αν τον δεις δίπλα σου στον σταθμό του μετρό. Εμείς οριακά θα το προσπαθούσαμε κιόλας, κάνοντας βόλτες και περιπλανήσεις με τα μέσα μεταφοράς στην πόλη όλη μέρα, έτσι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.

Ναι ναι κι όμως, ο ηθοποιός δεν οδηγεί το τελευταίο μοντέλο της πιο πανάκριβης από τις πανάκριβες εταιρείες αυτοκινήτων. Αντ’ αυτού, προτιμά να αξιοποιεί για τις μετακινήσεις του τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να πηγαίνει στη δουλειά με το μετρό. Θα λέγαμε πως είναι ένας από εμάς, αλλά κατά βάθος γνωρίζουμε πως είναι υπερβολικά καλός για τον κόσμο αυτό.

Την καλοσύνη του αποδεικνύει περίτρανα και το ακόλουθο βίντεο που έγινε viral το μακρινό 2011. Ως σωστός gentleman, όταν βρέθηκε στο μετρό των ΗΠΑ και δίπλα του ήταν μια γυναίκα με βαριά τσάντα, της παραχώρησε τη θέση του.

Έρχεται στον γάμο μας να μας πει «καλησπέρα»

Μόλις πριν από έναν μήνα, ζηλέψαμε κατάφωρα ένα νεόνυμφο ζευγάρι, στου οποίου την guest list μπορεί να μην ανήκε αρχικά το όνομα Keanu Reeves, αλλά δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Η τρισευτυχισμένη (και πλέον και διάσημη) νύφη, Nikki Roadnight εξήγησε στην εφημερίδα Newsweek πώς τελικά κατάφερε να ποζάρει στο πλευρό του ηθοποιού, μαζί με τον σύζυγό της, στο γαμήλιο πάρτι τους. «Ο σύζυγός μου τον είδε στο μπαρ του ξενοδοχείου που κάναμε το πάρτυ, του είπε ότι μόλις είχαμε παντρευτεί και τον κάλεσε να πει ένα “γεια” και να πιει ένα ποτό μαζί μας εάν ήθελε. Ήταν πολύ φιλικός και είπε ότι θα το έκανε αργότερα». Τηρώντας τον λόγο του, πήγε στο πάρτι αφήνοντας- όπως πάντα- τις καλύτερες εντυπώσεις: «Ήταν πολύ ευγενικός και φιλικός και μας συνεχάρη για τον γάμο μας. Ήταν τόσο καλός που κάθισε για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και ο φωτογράφος του γάμου μας μπόρεσε να τραβήξει κι εκείνος κάποιες. Έπειτα, αφιέρωσε χρόνο στο να μιλήσει με κάποιους από τους καλεσμένους και να τραβήξει μερικές ακόμα φωτογραφίες».

Επόμενο στερεότυπο για να σπάσει; Ο Keanu Reeves με την γκριζομάλλα και άκρως γοητευτική σύντροφό του στο κόκκινο χαλί

Πόσες φορές έχουμε ακούσει γυναίκες να εξομολογούνται πως οι άντρες τους παραπονιούνται πως πάχυναν, αφέθηκαν, δεν είναι όπως όταν τις γνώρισαν… και η λίστα με τις κοινωνικές – σεξιστικές πιέσεις δεν έχει τελειωμό. Το ίδιο ισχύει και με τα μαλλιά και τα άκρως αποδιοπομπαία λευκά που ξεπροβάλλουν στο τριχωτό της κεφαλής. Των γυναικών. Μόνο. Γιατί στους άντρες τα γκρι μαλλιά είναι γοητευτικά, χαρίζουν ωριμότητα και μια essence μυστηρίου, σωστά;

https://www.instagram.com/p/BvmPY4lnf5k
https://www.instagram.com/p/Bphd86ulylj

Και ενώ ο George Clooney έχει το ελεύθερο να κυκλοφορεί κανονικά με την- πράγματι γοητευτική- γκρίζα κόμη του, καμία γυναίκα του Hollywood δεν θα τολμούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια να πατήσει το πόδι της στο κόκκινο χαλί με γκρι ή λευκά μαλλιά. Ο Keanu Reeves όμως είναι μια άλλη περίπτωση και μια τέτοια γυναίκα είναι που ερωτεύτηκε παράφορα. Ακούει στο όνομα Alexandra Grant, δραστηριοποιείται ως εικαστικός, είναι 10 ετών μικρότερη από εκείνον και ναι, έχει γκρι μαλλιά. Φυσικά και μπορεί να τα βάψει, καθώς και να απολαύσει τις πιο υψηλής ποιότητας παροχές ενός κομμωτηρίου του Los Angeles, αλλά δεν την ενδιαφέρει. Ο Keanu Reeves δε, αν κρίνουμε από τον τρόπο που την κοιτάζει, αμφιβάλλουμε αν θα πρόσεχε την οποιαδήποτε αλλαγή στην απόχρωση των μαλλιών της. Είναι από τα πιο «σε θέλω όπως κι αν είσαι», βλέμματα που έχουμε δει ποτέ.

https://www.instagram.com/p/BxyVS9nFFxu
https://www.instagram.com/p/BnMGbUvAwwS
https://www.instagram.com/p/BxqUkOvFjhn

Δώρισε το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του από το Matrix σε έρευνες για τη λευχαιμία

Αυτός ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν είχε περισσότερους ανθρώπους σαν τον «John Wick», που δεν σταματά να μας αποδεικνύει πόσο ξεχωριστή ύπαρξη είναι. Ακόμη μια φορά που μας έκανε να τον αποθεώσουμε στις συζητήσεις με την παρέα μας, ήταν όταν έγινε γνωστό πως αποφάσισε να δωρίσει το 70% του μισθού του από την πρώτη ταινία του «The Matrix» σε έναν ιερό σκοπό: Στην ενίσχυση των ερευνών για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας. Δεν πρόκειται για μια τυχαία ασθένεια, αλλά για αυτή από την οποία έπασχε και η ίδια του η αδερφή, η 55χρονη σήμερα Kim, για μια περίπου δεκαετία. Εκείνος ήταν συνεχώς στο πλευρό της, βιώνοντας από κοντά όλη τη μάχη που καλούνται να δώσουν οι ασθενείς. Το ποσό που παραχώρησε για τις έρευνες είναι αστρονομικό, αφού η αμοιβή του για την ταινία αυτή που προβλήθηκε το 1999, κυμαίνεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια. Όποιο όμως κι αν ήταν το ποσό που εισέπραξε, το μέγεθος της αξίας της πρωτοβουλίας του και του μεγαλείου ψυχής του, παραμένει το ίδιο.

https://www.instagram.com/p/CcPAYkcj0zY

Είναι ένας αληθινός φιλάνθρωπος: Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε

Πέρα από το γεγονός της δωρεάς του ποσού αυτού για τις έρευνες για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, πρόσφατα μάθαμε ότι ο καταξιωμένος ηθοποιός έχει ιδρύσει και το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρόκειται για έναν οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που σκοπό έχει να βοηθήσει ασθενείς που μάχονται με τον καρκίνο. Το ίδρυμα αυτό, υποστήριξε παιδικά νοσοκομεία και έρευνες για τον καρκίνο και, μπορεί να μάθαμε πρόσφατα για την ύπαρξή του, η ίδρυσή του ωστόσο είναι αρκετά παλαιότερη: «Δεν μου αρέσει να βάζω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει», είπε εκείνος χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι δεν επιδίωξε να μαθευτεί η πρωτοβουλία του.

Τέλος, το 2020, ο ηθοποιός δημοπράτησε ένα ραντεβού διάρκειας 15 λεπτών μέσω Zoom με τον εαυτό του, και δώρισε τα χρήματα (περισσότερα από 19.000 δολάρια) σε ένα πρόγραμμα για παιδιά με καρκίνο, το Camp Rainbow Gold.

Αναγνωρίζει τη συμβολή των συνεργατών του

Ποιος δεν θα ήθελε να πάει μια μέρα στο γραφείο και να τον περιμένει ένα δώρο αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ; Όταν δουλεύεις με έναν από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους του Hollywood, αυτό είναι ένα εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, ο Keanu Reeves αποφάσισε να δείξει την εκτίμησή του προς τους συνεργάτες του, αγοράζοντάς τους ένα luxury ρολόι μάρκας Rollex. Το δώρο άφησε έκπληκτους τους τέσσερις κασκαντέρ που πήραν μέρος στην ταινία του «John Wick: Chapter 4», όταν τους το έδωσε κατά τη διάρκεια ενός δείπνου τους στο Παρίσι.

Αφού ολοκληρώθηκαν λοιπόν τα γυρίσματα, ο Keanu Reeves έφτιαξε αυτά τα custom made δώρα για τους Bruce Concepcion, Jeremy Marinas, Dave Camarillo και Li Qiang. Η σημασία βρίσκεται στη λεπτομέρεια, γι’ αυτό και χαρακτηρίσαμε ως custom made τα ρολόγια αυτά, τα οποία είχαν στο πίσω μέρος τους σκαλισμένο από ένα προσωπικό μήνυμα δια χειρός Reeves.

https://www.instagram.com/p/CVce2nwq_vm