H Drew Barrrymore δεν σιχαίνεται το σεξ, απλά εξηγεί το αυτονόητο: «Άλλο αγάπη και άλλο σεξ!»

Πατούλια Κατερίνα
H Drew Barrrymore δεν σιχαίνεται το σεξ, απλά εξηγεί το αυτονόητο: «Άλλο αγάπη και άλλο σεξ!»

«Και για την ιστορία δεν σιχαίνομαι το σεξ, απλά σεξ και αγάπη δεν είναι το ίδιο», τόνισε η Drew στο blog της και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

Οι celebs μιλούν ανοιχτά πια για τη σεξουαλική και για την προσωπική τους ζωή, γενικά. Από το τι βιώνουν με τα παιδιά τους, την εμμηνόπαυση, ακόμα και το πόσο σεξ κάνουν.

Κάπως έτσι, η 47χρονη Drew Barrymore, αποφάσισε να μοιραστεί με τους fans της στο προσωπικό της blog γιατί μπορεί να περάσουν ακόμα και χρόνια (6 συγκεκριμένα!) χωρίς να κάνει σεξ.

Η Drew δεν έχει προτεραιότητά της το σεξ!

Με αφορμή την πρόσφατη εξομολόγηση του ηθοποιού Andrew Garfield για το πώς η προετοιμασία για έναν ρόλο τον ανάγκασε να απέχει από τη σεξουαλική δραστηριότητα για έξι μήνες, η Drew πήρε τη σκυτάλη για να εξηγήσει πως όχι μόνο μπορεί να ζήσει χωρίς σεξουαλική επαφή αλλά έχει αποφασίσει πως το σεξ δεν είναι πια στις προτεραιότητές της.

Αυτό που φρόντισε αργότερα να εξηγήσει με αφορμή το σχόλιο μιας fan της είναι πως δεν μισεί το σεξ όπως όλοι έσπευσαν να πουν, αλλά έχει καταλάβει το λάθος που έκανε σε νεότερη ηλικία.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα μάθημα γυμναστικής, μια γυναίκα της είπε πως μοιάζει με την Drew μόνο που αυτή φαίνεται πνευματικά διαυγής και δεν μισεί το σεξ. Αυτό έκανε την ηθοποιό να γράψει περίπου χίλιες λέξεις στο προσωπικό της blog, να εξηγήσει όσα πίστευε λανθασμένα για πολλά χρόνια και να κάνει και την αυτοκριτική της.

https://www.instagram.com/p/Cjx6E44rmEx

«Κοντεύω πια τα 48 και έχω διαφορετικά αισθήματα για την οικειότητα σε σχέση με την περίοδο που μεγάλωνα. Οι γονείς μου δεν ήταν ακριβώς πρότυπο, οπότε ήρθα κοντά με τρόπο που οι μεγάλοι έρχονται από πολύ νεαρή ηλικία. Αποζητούσα τη συντροφικότητα, την επιβεβαίωση, τον ενθουσιασμό, την ηδονή και τις περιπέτειες. Κι επειδή δεν μπορώ να μπω σε μηχανή χρόνου, επιλέγω να βλέπω όσα έζησα με θετική οπτική, επειδή έζησα αρχικά και έζησα μια πλούσια ζωή. Παρόλα αυτά, μετά από δύο παιδιά και ένα διαζύγιο από τον πατέρα τους, επέλεξα να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και στις κόρες μου. Ξέρω ότι αυτό δεν περιλαμβάνει κάποιον άλλο άντρα και το συνειδητοποίησα κάνοντας θεραπεία. Ο Barry με τον οποίο κάνω θεραπεία μου είπε:

«Το σεξ δεν είναι αγάπη, είναι μια έκφραση αγάπης». Αυτό έψαχνα σε όλη μου τη ζωή και κατανοώ τη διαφορά που έχει πια.

Και από τότε που έγινα single μαμά, δεν είχα μια σοβαρή σχέση, είχα την τιμή και την ευχαρίστηση να δουλέψω με τον εαυτό μου και να μάθω τι είναι το να είσαι γονιός, κάτι που δεν κατάλαβα όταν μεγάλωσα εγώ. Η αλήθεια είναι πως κάθε οικογένεια είναι διαφορετική όπως και κάθε άνθρωπος κι εγώ προσπαθώ να βρω τον δρόμο μου, και προσπαθώ να μεγαλώσω τις κόρες μου για να ενδυναμωθούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν πως τα μηνύματα και οι εικόνες που θα δουν, θα συνεισφέρουν στο να μάθουν τι είναι η οικειότητα. Και έχω μάθει να μιλάω για όσα δεν με κάνουν να νιώθω καλά με τον εαυτό μου και να προσέχω αυτά που με κάνουν να νιώθω όμορφα, γιατί είναι μάθημα για μένα.

Είμαι σε μια άλλη φάση της ζωής μου και ίσως στο μέλλον να κάνω μια σχέση αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα.

Δεν είμαι άνθρωπος που χρειάζεται σεξ και δεν θα βγω εκεί έξω για να γνωρίσω ανθρώπους σε αυτό το επίπεδο. Είμαι άνθρωπος ταγμένος στις κόρες μου, σε εμένα ως γυναίκα και στον τρόπο που λειτουργώ πια σε αυτόν τον κόσμο. Η σχέση με έναν άντρα δεν ήταν στο τοπ των επιλογών μου για κάποιον καιρό τώρα. Κάποιοι βγαίνουν από έναν γάμο ή μια σχέση και προχωρούν στην επόμενη, δεν είναι κακό αυτό. Δεν τους κρίνω, γιορτάζω το ταξίδι τους αλλά αυτό δεν λειτουργεί για μένα.

Ήθελα να μείνω μόνη, ήθελα να τιμήσω τη απώλεια της οικογένειας που είχα φτιάξει, ήθελα να βρω τρόπο να αποδεχτώ τη νέα μας μεικτή οικογένεια, είμαι περήφανη που πήρα τον χρόνο μου. Τώρα πια γελάω που δεν έχω προτεραιότητα να είμαι σε μια σχέση και ίσως κάποτε αλλάξω γνώμη αλλά τώρα θέλω χρόνο γιατί η οπτική μου για το σεξ έχει αλλάξει.

Εύχομαι όταν ήμουν πιο νέα να έβλεπα με αγνότητα και στοχαστικότητα το θέμα της οικειότητας με την οποία την βλέπω τώρα στα 48 μου.

Μακάρι να μου το είχε διδάξει η μαμά ή ο μπαμπάς μου ή οι φίλοι μου σε κατάλληλη ηλικία. Υπάρχουν πράγματα που είναι διασκεδαστικά αλλά και όρια που μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιο αυτοσεβασμό.

Το να είσαι επιλεκτικός και βλέπεις το σεξ ως έκφραση αγάπης και όχι ως αγάπη καθαυτή.

Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ αλλά δεν ξεχνώ πως είμαι άτακτη και γεμάτη χιούμορ και δεν θέλω να με κρίνουν για τις επιλογές μου, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα γιατί ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο.

Και για την ιστορία δεν σιχαίνομαι το σεξ, απλά σεξ και αγάπη δεν είναι το ίδιο. Και όταν παντρεύεσαι και κάνεις παιδιά και σκέφτεσαι πως θα είσαι μια ζωή με τον άνθρωπο αυτό και δεν συμβαίνει, ε εμένα με σόκαρε για να το πω ελαφριά. Ελπίζω όλοι να βρουν τι τους κάνει να νιώθουν καλά, και να παθιάζονται και να βρίσκουν την αγάπη που αξίζουν. Όλοι αξίζουμε να μας αγαπούν αλλά το σεξ και η αγάπη δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ

Πάντως, οι έρευνες πιστοποιούν πως ειδικά στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με το National Survey of Sexual Health and Behaviour και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το 2009 ως το 2018 η σεξουαλική δραστηριότητα έχει μειωθεί και όπως τονίζει η Debby Herbenick, μία από τις υπεύθυνες της έρευνας που δημοσιεύτηκε, οι άνθρωποι μπορούν πια πιο ανοιχτά να μιλήσουν για τη ζωή χωρίς σεξ, ειδικά οι νεότεροι, οι οποίοι δεν πειραματίζονται πια τόσο νωρίς με το αλκοόλ και το σεξ όσο στο παρελθόν. Τα 6 χρόνια μπορεί να μοιάζουν πάρα πολλά για το μέσο κοινό, αλλά η Drew θέλει να ταυτίζει το sex με το συναίσθημα, πράγμα που κάνει λίγο πιο ρεαλιστικό αυτό το νούμερο αποχής.