Ο «άτακτος» Πελέ λάτρευε τις γυναίκες – Οι 3 γάμοι, οι απιστίες και τα παιδιά

Μαρία Ροδίτη
Ο «άτακτος» Πελέ λάτρευε τις γυναίκες – Οι 3 γάμοι, οι απιστίες και τα παιδιά

AP Photo/Jasper Juinen, File

Στις 29 Δεκεμβρίου και σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πελέ. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η ταραχώδης ερωτική ζωή του, η αγάπη στις γυναίκες και τα παιδιά εντός και εκτός γάμου. 

Ο Βραζιλιάνος «μάγος της μπάλας», ο Πελέ ή – όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- ο Έντσον Αράντες Ντον Νασιμέντο άφησε την τελευταία του πνοή χθες (29/12) σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία και επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Τζο Φράγκα.

«Το νοσοκομείο Israelita Albert Einstein επιβεβαιώνει με λύπη τον θάνατο του Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο Πελέ, σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 3.27, λόγω ανεπάρκειας πολλών οργάνων, αποτέλεσμα της εξέλιξης του καρκίνου του παχέος εντέρου, που σχετίζεται με την προηγούμενη κλινική του κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου. «Το νοσοκομείο συμπονά την οικογένειά του και όλους όσοι υποφέρουν από την απώλεια του αγαπητού Βασιλιά του ποδοσφαίρου», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου πέρασε στην αιωνιότητα κάνοντας πιο φτωχό το άθλημα που τόσο αγαπούσε, αλλά αφήνοντας πίσω και την οικογένειά του. Μια… μεγάλη οικογένεια, καθώς ο θρυλικός Πελέ ήταν αρκετά άτακτος στην προσωπική του ζωή, αγαπούσε πολύ το γυναικείο φύλο, παντρεύτηκε 3 φορές, είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και έκανε 7 παιδιά. Το είχε παραδεχθεί και ο ίδιος, άλλωστε, στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο Netflix: «Ήμουν ερωτιάρης, είχα πολλές αγάπες και σε κάποια φάση της ζωής μου δεν ήξερα καν πόσα παιδιά έχω. Πάντα, όμως, ήμουν ειλικρινής με τις γυναίκες μου και τους έλεγα ότι πηγαίνω και με άλλες».

Οι 3 σύζυγοι του Πελέ και τα 7 παιδιά του

Marcia Aoki (2016 – 2022)

Brazil Pele Marries

Η Marcia Aoki με τον Πελέ, το 2013.

AP Photo/Andre Penner

Η 3η σύζυγος του Πελέ ήταν η Ιαπωνο-Βραζιλιάνα επιχειρηματίας, Marcia Aoki. Δεν είναι γνωστά πολλά για τη σχέση τους, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι εργάζεται στη διανομή ιατρικών προμηθειών. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1980 σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη, αλλά συναντήθηκαν ξανά το 2008, ενώ η σχέση τους ξεκίνησε το 2010. Η Aoki είναι 32 χρόνια νεότερη από τον Βραζιλιάνο star του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ και η 50χρονη σήμερα Aoki παντρεύτηκαν το 2016 σε μια κλειστή τελετή. Δεν απέκτησαν παιδιά και ήταν μαζί μέχρι το τέλος. Μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Assíria Lemos Seixas (1994 – 2008)

Pele Weds 1994

Ο Πελέ με την Assíria Lemos Seixas στον γάμο τους, στις 30 Απριλίου 1994.

AP Photo/Altamiro Nunes

Η Assíria Lemos Seixas ήταν η 2η σύζυγος του Πελέ. Ο ποδοσφαιριστής και η τραγουδίστρια και ψυχολόγος παντρεύτηκαν το 1994 και απέκτησαν μαζί δίδυμα. Τον Joshua και τη Celeste, που γεννήθηκαν το 1996. Ούτε για αυτόν τον γάμο του Πελέ ήρθαν πολλές πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας, παρά μόνο ότι το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2008.

Rosemeri dos Reis Cholbi (1966 – 1982)

Brazil Pele Obit

Ο Πελέ, με την πρώτη του σύζυγο, Rosemeri, και την κόρη τους, Kelly, το 1967.

AP Photo, File

Η πρώτη σύζυγος του Πελέ ήταν η Rosemeri do Reis Cholbi, την οποία ο ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε το 1966. Απέκτησαν μαζί 3 παιδιά: την Kelly Cristina (γεννημένη στις 13 Ιανουαρίου 1967), την Jennifer (γεννημένη το 1978) και τον γιο τους, Edson ("Edinho", γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1970).

Ο «άτακτος» Πελέ και το παιδί εκτός γάμου

Στο ντοκιμαντέρ του στο Netflix, ο Πελέ μίλησε ανοιχτά για τις απιστίες του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πρώτη μου σύζυγος και η πρώτη μου φιλενάδα ήξεραν τα πάντα. Δεν είπα ποτέ ψέματα σε καμία». Ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου υποστήριξε ότι ήταν «πολύ νέος» όταν παντρεύτηκε για πρώτη φορά. Είχε πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις και, μάλιστα, απέκτησε και παιδιά εκτός γάμου, για πολλά από τα οποία δεν γνώριζε. «Με κάθε ειλικρίνεια, είχα τόσες πολλές σχέσεις – απέκτησα και παιδιά μέσα σε αυτές, αλλά το έμαθα αργότερα», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Πριν τον πρώτο του γάμο, το 1963, ο Πελέ είχε σχέση με την οικιακή βοηθό του, Anisia Machado. Η Anisia, κατά τη διάρκεια του δεσμού τους, έμεινε έγκυος και το 1963 έφερε στον κόσμο την κόρη της, Sandra Regina Machado. Ο Πελέ, ωστόσο, δεν ήθελε να αναγνωρίσει το κορίτσι, με τη Sandra μετέπειτα να τον τρέχει στα δικαστήρια και εκείνον να αρνείται να υποβληθεί σε τεστ DNA, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο το 1996 αποφάσισε πως ήταν κόρη του. Η Sandra, μάλιστα, έγραψε και βιβλίο με τίτλο The Daughter the King Didn’t Want (aka Η κόρη που ο πατέρας της δεν ήθελε) – ξεκάθαρα αφιερωμένο στον Πελέ-, ενώ πέθανε το 2006 από καρκίνο, με τον θρύλο του ποδοσφαίρου να μην πηγαίνει καν στην κηδεία της.

Brazil Pele Obit

Ο Πελέ με την πρώτη του σύζυγο, Rosemeri, την κόρη τους Kelly και τον νεογέννητο γιο τους, Edson, το 1976.

AP Photo File

Ο Έντσον Αράντες Ντον Νασιμέντο- όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- καλωσόρισε στον κόσμο τη δεύτερη κόρη του, Flávia, με τη δημοσιογράφο Lenita Kurtz, το 1968, και ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, τη Rosemeri.

Στη διάρκεια του πρώτου γάμου του με τη Rosemeri, ο Πελέ είχε ακόμη ένα ειδύλλιο με το μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια, Xuxa. Οι δυο τους είχαν σχέση από το 1981 μέχρι το 1986, παρά το γεγονός ότι η διαφορά ηλικίας τους ήταν 23 χρόνια (εκείνη ήταν 17 και εκείνος 40). Επειδή, όμως, βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις, ο Πελέ είχε δηλώσει στην αυτοβιογραφία του, ότι οι δυο τους ήταν μόνο φίλοι και η σχέση δεν ήταν σοβαρή.

Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου του 2021, ο Πελέ μίλησε για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του. «Δεν έχω μια αγαπημένη στιγμή… είναι πάρα πολλές. Αλλά υπάρχουν κάποιες αναμνήσεις που είναι ιδιαίτερες για εμένα», είχε δηλώσει.

Brazil Pele Obit

AP Photo/Andre Penner, File

Και είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Για παράδειγμα, το 1958 ήταν το πρώτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο και ήμουν 17 ετών. Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο, και στη Σουηδία ήταν όλα καινούρια και διαφορετικά. Ήταν σαν όνειρο, και μετά όλα τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν, επειδή η Βραζιλία μου κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήμουν τόσο νέος και ένιωθα σαν να είχα πετύχει τα πάντα. Αλλά, βεβαίως, υπήρχαν τόσα πολλά που με περίμεναν μετέπειτα».

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Πελέ

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος, ενώ η κηδεία του «Βασιλιά» Πελέ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (03/01).

Η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο 82χρονος, ενημέρωσε επίσημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (29/12), πως ο «αποχαιρετισμός» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (02/01), στο γήπεδο της «Vila Belmiro». Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους της πόλης.

Η κηδεία του Πελέ θα γίνει μόνο με την παρουσία μελών της οικογένειάς του. Η σορός του θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο.