Πώς θα βοηθήσεις κι εσύ όσους παλεύουν με τις φλόγες ή έχουν πληγεί από τις φωτιές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς θα βοηθήσεις κι εσύ όσους παλεύουν με τις φλόγες ή έχουν πληγεί από τις φωτιές

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που παλεύουν με τις φωτιές. 

Η χώρα μας για ακόμα μια φορά βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πυρκαγιές να έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές. Από την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο - που η φωτιά καίει για πέμπτη μέρα - μέχρι και την Βοιωτία αλλά και την Αττική οι προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών για να τις αντιμετωπίσουν είναι τιτάνιες, μιας και οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών με τους ισχυρούς ανέμους μόνο να κάνουν χειρότερη την κατάσταση μπορούν.

Παρ' όλα αυτά, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές αλλά και τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας με αρκετούς τρόπους.

Αρχικά, όσον αφορά το κομμάτι της Αττικής από σήμερα από τις 9.00 - 20.00 και καθημερινά για τις επόμενες μέρες, όπως ενημέρωσε και η γνωστή σεφ Γωγώ Δελογιάννη μαζί με την ηθοποιό Πηνελόπη Αναστασοπούλου, όποιος θέλει μπορεί να πάει στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» για να βοηθήσει εθελοντικά, στην προετοιμασία γευμάτων για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που παλεύουν αυτή τη στιγμή για την προστασία όλων μας.

Παράλληλα, στον «Άλλο άνθρωπο» μπορεί κανείς να συνδράμει - όπως ανέφερε η Γωγώ Δελογιάννη - προσφέροντας διάφορα τρόφιμα όπως λάδι, πελτέ ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λαχανικά, ισοτονικά ποτά, μπάρες δημητριακών, χυμούς, νερό, . Αντίστοιχη δουλειά, θα γίνεται και στην Αλεξανδρούπολη, όπου έχει ξεχωριστό κλιμάκιο ο «Άλλος άνθρωπος» σύμφωνα και με τις πληροφορίες που μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη σελίδα τους @oallosanthropos στο Instagram. Πέρα από τα τρόφιμα, μπορεί κανείς να προσφέρει φυσιολογικούς ορούς, φαγητοδοχεία και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης αλλά και γυαλιά εργασίας για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

https://www.instagram.com/reel/CwQKQIvoGSm/

Aντίστοιχα ένα άλλο εθελοντικό συντονιστικό κέντρο, το «Ηumanity Greece» που εδρεύει στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο προφίλ τους @humanitygreece στο Instagram, συγκεντρώνει ισοτονικά, φυσιολογικούς ορούς, καφέδες σπαστούς, κολλύρια, γυαλιά εργασίας, γάζες, επιδέσμους, φαρμακευτικές κρέμες, παυσίπονα και ξηρά τροφή, όπως μπισκότα και ρυζογκοφρέτες.

369192039_505180461813169_8464594726000266818_n.jpg

Και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όμως πέρα από τη βοήθεια που δίνουν οι εθελοντές του στο πεδίο των πυρκαγιών, συγκεντρώνει τρόφιμα (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, παξιμάδια και δημητριακά) αλλά και οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους και τα οικόσιτα ζώα που έμειναν χωρίς στέγη.

https://www.instagram.com/p/CvFI9TsIrLP/

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30-13:30, συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διανεμηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ανάρτησή τους.

https://www.instagram.com/p/CwOsF0fIDkI/

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε από όποιο μέρος κι αν βρισκόμαστε είτε με τρόφιμα και φάρμακα που θα προσφέρουμε είτε κάνοντας μια δωρεά στις επίσημες σελίδες των παραπάνω εθελοντικών οργανισμών.

Πηγή φωτογραφιών και κεντρικής: @humanitygreece