Τα Φιλαράκια του Matthew Perry έδειξαν με πέντε διαφορετικούς τρόπους πόσο πονάει ένα ξαφνικό αντίο

Τζένη Ντεμιράι
Τα Φιλαράκια του Matthew Perry έδειξαν με πέντε διαφορετικούς τρόπους πόσο πονάει ένα ξαφνικό αντίο

Mίλησαν με πέντε διαφορετικούς τρόπους για την απώλεια του Chandler που ξέρει καλά πως να κάνει τους άλλους να γελούν.

Όταν έρχεται η στιγμή να πεις αντίο σε έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκες, δέθηκες, αγαπήθηκες και για μία τουλάχιστον δεκαετία είχε πάρει τον ρόλο ενός στενού μέλους της οικογένειάς σου, είναι πολύ δύσκολο να αρκεστείς σε δύο, πέντε ή δέκα κουβέντες. Οι λέξεις μοιάζουν πολύ φτωχές για να περιγράψουν την απώλεια ή τον πόνο.

Η κοινωνική πίεση, όμως, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, σε βάζει στη διαδικασία να «πιέσεις» τον εαυτό σου και να βρεις αυτές τις λέξεις που μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν όλα τα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή σου.

Friends - Season 1

Κάπως έτσι υποθέτω ότι είναι η πραγματικότητα πίσω από τις συγχρονισμένες δημοσιεύσεις του βασικού καστ της σειράς Friends σχεδόν 3 εβδομάδες μετά τον ξαφνικό χαμό του Matthew Perry και μετά από αμέτρητα σχόλια ανθρώπων που σχεδόν «απαίτησαν» να αντιδράσουν με κάποιον τρόπο δημόσια.

Μπορεί η πίεση τους να είναι απλώς μία δική μου αίσθηση, μπορεί και να είναι η δική τους πραγματικότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πέντε άνθρωποι, τελικά, «πόνεσαν» με πέντε διαφορετικούς τρόπους τον παλιόφιλο που έκανε πρώτος εκείνο το ταξίδι για το οποίο όλοι έχουμε ένα εισιτήριο, εκείνο το ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.

«Είναι σαν πιγκουίνοι για εμένα»

«Είχαν κατανόηση και υπομονή», είχε πει ο Matthew στο People, μιλώντας για τους συμπρωταγωνιστές του στη σειρά «Τα Φιλαράκια» και τον εθισμό του σε αλκοόλ και χάπια. «Είναι σαν πιγκουίνοι. Οι πιγκουίνοι στη φύση, όταν ένας είναι άρρωστος ή τραυματισμένος, οι άλλοι τον περικυκώνουν, τον σηκώνουν και περπατούν δίπλα του μέχρι να μπορέσει να περπατήσει μόνος του. Αυτό έκαναν κι αυτοί για μένα».

Ο πιγκουίνος δεν κατάφερε να σωθεί από τα τραύματά του και ο Matt LeBlanc πήρε τον ρόλο του κολλητού που μένει πίσω και έδειξε την αγάπη του για τον Matthew με μία ανάρτηση γεμάτη αγκαλιές και σκηνές από τα παλιά. Η ανάρτησή του αφήνει τη αίσθηση μίας πραγματικής φιλίας, ενώ η συγκίνηση που σου δημιουργεί ελαφραίνει αμέσως μετά την ατάκα «Και υποθέτω ότι κρατάς τα 20 δολάρια που μου χρωστάς».

https://www.instagram.com/p/CzohLcIRk3Y/

«Ο εθισμός με κατέστρεψε - μια φορά, σε μια σκηνή ενώ ήμουν ντυμένος με κοστούμι, αποκοιμήθηκα στον καναπέ», είχε γράψει ο Matthew Perry στην αυτοβιογραφία του Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Matt LeBlanc πρόσθεσε: «Η καταστροφή αποφεύχθηκε μόνο όταν ο Matt LeBlanc με έσπρωξε να ξυπνήσω ακριβώς πριν από την ατάκα μου- κανείς δεν το πρόσεξε, αλλά ήξερα πόσο κοντά είχα φτάσει».

Για τον Matt LeBlanc ο Matthew Perry είχε πει ακόμα ότι πήρε τον ρόλο που «έμεινε στο ράφι» και κατάφερε να τον μετατρέψει στον πιο αστείο χαρακτήρα της σειράς.

Η Courteney Cox έδειξε με ένα μικρό απόσπασμα από τη σειρά την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται για τη συνεργασία και την φιλία με τον Matthew Perry, αλλά έθεσε και ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ήταν ένα «πειραχτήρι» που ήθελε να κάνει τους γύρω του να γελούν.

Οι δυο τους συνέχισαν να μιλούν και να συναντιούνται, ενώ μία φωτογραφία τους, την οποία ανέβασε η Courteney Cox το 2021 προκαλεί συγκίνηση καθώς ο χρόνος περνούσε αλλά η τρυφερότητα δεν άλλαζε.

https://www.instagram.com/p/B4lRJHXjgnT/

Για την τηλεοπτική σύντροφο ο Matthew Perry είχε πει με το χαρακτηριστικό του χιούμορ ότι την ευχαριστεί που έκανε την Αμερική να πιστέψει πως μία τόσο όμορφη γυναίκα όσο εκείνη θα παντρευόταν έναν τύπο όπως εκείνον.

Γιατί τα βλέμματα όλων έπεσαν πάνω στη Jennifer Aniston;

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Matthew Perry τα βλέμματα έπεσαν στη Jennifer Aniston και στην αντίδραση που εκείνη θα έχει. Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Πρώτον, ο τηλεοπτικός Chandler είχε δηλώσει ότι εκείνη του στάθηκε σε μεγάλο βαθμό την περίοδο που βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο εξαιτίας των καταχρήσεων. «Εκείνη την εποχή η Jennifer Aniston μου στάθηκε πολύ και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για όσα έκανε», έγραψε ο Perry στην βιογραφία του εξομολογούμενος την γενναιοδωρία της φίλης του.

https://www.instagram.com/p/B8cQrgzp1fv/

Εκτός από τις μάχες που έδινε για τη ζωή του ο Perry έδινε μάχες και με τα συναισθήματά του αφού είχε ερωτευτεί την Jennifer Aniston. Όπως είχε αποκαλύψει και πάλι ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, για τρία χρόνια ήταν ερωτευμένος μαζί της, ενώ διευκρίνισε πως αυτό συνέβη προτού συνεργαστούν στη σειρά «Friends».

«Με είχε γοητεύσει. Άλλωστε πως θα μπορούσε να είχε γίνει; Μου άρεσε. Είχα την αίσθηση μάλιστα, πως κι εκείνη ένιωθε το ίδιο, ίσως να γινόταν κάτι. Μια μέρα, κατάφερα να πάρω δύο δουλειές ταυτόχρονα. Το ένα ήταν το Haywire, μια εκπομπή σαν το America’s Funniest Home Videos και το άλλο μια κωμωδία. Οπότε, κάλεσα την Aniston και της είπα ότι ήταν το πρώτο άτομο που θα ήθελα να το μοιραστώ. Κοιτώντας πίσω ήταν ξεκάθαρο ότι την έκανα να σκεφτεί ότι μου άρεσε πολύ και με λάθος τρόπο», είχε αναφέρει και αυτή η εξομολόγηση ίσως ήταν ακόμα ένας λόγος που τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην Jennifer μετά τον θάνατό του.

Η Jennifer Aniston μοιράστηκε με όλους μας ένα τρυφερό μήνυμα που της είχε στείλει ο Matthew Perry, κάνοντας της να θυμηθεί ότι λάτρευε να την κάνει να χαμογελάει, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το τέλος της ζωής του.

401973330_2435287796653393_2066362631202231735_n.webp

Οι David Schwimmer (Ρος) και Lisa Kudrow (Φίμπι) στις αναρτήσεις τους επικεντρώθηκαν στην ευγνωμοσύνη που αισθάνονται για την γνωριμία τους μαζί του. Ο David Schwimmer έδειξε να έτρεφε πάντα ιδιαίτερη εκτίμηση στο ταλέντο του Perry στην κωμωδία, ενώ η Lisa Kudrow απαρίθμησε έναν προς έναν τους οχτώ δικούς της λόγους για τους οποίους ευχαριστεί τον Matthew.

Για τον Schwimmer ο Perry είχε πει πως τον ευχαριστεί που «μας έκανε να μείνουμε ενωμένοι, ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει μόνος του και να επωφεληθεί περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, και που αποφάσισε ότι πρέπει να είμαστε ομάδα και να μας δίνει ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα».

Ενώ για την Lisa Kudrow είχε αναφέρει πως ποτέ άλλη γυναίκα δεν τον είχε κάνει να γελάσει τόσο πολύ.

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ τις αναρτήσεις που έκαναν οι πρωταγωνιστές της σειράς «Τα Φιλαράκια» μετά τον θάνατο του τηλεοπτικού Chandler Bing