Ένας χρόνος αγώνα για την μητέρα της Έμμας και το «θα κάνω τα πάντα για να δικαιωθείς» έγινε πράξη

Τζένη Ντεμιράι
Ένας χρόνος αγώνα για την μητέρα της Έμμας και το «θα κάνω τα πάντα για να δικαιωθείς» έγινε πράξη
INTIME NEWS

Οι πληγές των ανθρώπων που αγάπησαν το 21χρονο κορίτσι είναι δύσκολο να κλείσουν, αλλά όπως κάθε μοίρασμα, έτσι κι αυτό του πένθους, κάπως ελαφραίνει τις ψυχές όλων μας.

«Ένας χρόνος απελπισία.. Ένας χρόνος ζωής χωρίς νόημα.. Που πήγε τόση ομορφιά;; Πως θα ζήσω χωρίς εσένα μου λες;; Πως θα βγει αυτή η ζωή; Μου λείπεις αφόρητα.. Σ’ αγαπώ απέραντα! Εγώ χωρίς εσενανε πονώ και υποφέρω». Αυτά ήταν τα λόγια που συνοδεύουν μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της Κέλλυς Καμπάκη, της μητέρας της άτυχης Έμμας, που έχασε τη ζωή της στις 22 Νοεμβρίου 2022 στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 27χρονος.

Μπορεί, σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 2023, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο 27χρονος οδηγός να καταδικάστηκε σε συνολική ποινή καθείρξεως 16,5 ετών, ωστόσο, αυτό δε θα φέρει πίσω την Έμμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας της, Μπάμπης Καρυωτάκης.

Οι πληγές των ανθρώπων που αγάπησαν το 21χρονο κορίτσι είναι δύσκολο να κλείσουν, αλλά όπως κάθε μοίρασμα, έτσι κι αυτό του πένθους, κάπως ελαφραίνει τις ψυχές όλων μας.

Μία ψυχή που έχει ανάγκη να προσφέρει

Η μητέρα της Έμμας πολλές φορές έχει μοιραστεί δημόσια σκέψεις της για την απώλεια της κόρης της. Κάποιες φορές επιλέγει να απευθύνεται στην ίδια, ενώ άλλες σε όσους διαβάζουν τις δημοσιεύσεις της. Στέλνοντας δύο ηχηρά μηνύματα, αυτό της δωρεάς οργάνων και της ανάγκης για συνετή οδήγηση, η Κέλλυ Καμπάκη γίνεται η μητέρα όλων μας και μπαίνει στις καρδιές μας, όπως κάθε μητέρα που χάνει το παιδί της.

Δεν έχει ανοίξει, όμως, μόνο η κοινωνία την αγκαλιά της στην μητέρα της Έμμας, αλλά και εκείνη με τη σειρά της, ανοίγει την δική της αγκαλιά. Η απόφαση που πήρε μαζί με τον σύζυγό της, Μπάμπη Καρυωτάκη, να δωρίσουν τα όργανα της Έμμας και να χαρίσουν ζωή σε άλλους νέους ανθρώπους, αποτελεί μία ένδειξη ότι η ψυχή της έχει ανάγκη να προσφέρει, αν και, όπως η ίδια έχει επισημάνει σε δηλώσεις της, στην πραγματικότητα «το μεγαλείο της ψυχής δεν είναι δικό μας αλλά της Έμμας».

«Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα, εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μία πολύ μεγάλη κίνηση», είχε τονίσει όταν συναντήθηκε με τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό του παιδιού της, τον Νοέμβριο 2023.

emma-mitera.jpg

Η ανάγκη για αναμνήσεις

Η μητέρα της Έμμας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στην πλατφόρμα του TikTok αναρτά αναμνήσεις που έχει από την κόρη της και μηνύματα αγάπης. Σε ένα από τα βίντεό της αναρτώντας εικόνες από το τελευταίο ταξίδι της κόρης της, που έγινε τον Οκτώβριο του 2022, γράφει «Το τελευταιο σου ταξιδι πριν το αιωνιο.. Μου λείπεις αφορητα..».

Ενώ σε με ένα ακόμα βίντεο θυμάται στιγμές από την καθημερινότητά της και γράφει «Είσαι η δύναμή μου... θα κάνω τα πάντα για να δικαιωθείς.. τα πάντα».

Πηγή κεντρικής εικόνας: intime