Sara Sidner: Ποια είναι η παρουσιάστρια του CNN που ανακοίνωσε στο δελτίο ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Τζένη Ντεμιράι
Sara Sidner: Ποια είναι η παρουσιάστρια του CNN που ανακοίνωσε στο δελτίο ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Η σπαρακτική εξομολόγηση της Sara Sidner στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του CNN συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο.

Για να φτάσει κάποιος που πάσχει από καρκίνο στην αποδοχή της ασθένειας υπάρχουν πέντε στάδια, σύμφωνα με την ψυχίατρο Elisabeth Kuebber Ross.

Στο πρώτο στάδιο, ο ασθενής αρνείται την πραγματικότητα. Στο δεύτερο στάδιο επικρατεί η οργή, αφού ο ασθενής τα βάζει με τους πάντες γύρω του. Στο τρίτο, η διαπραγμάτευση, ενώ στο τέταρτο, η κατάθλιψη.

Στο πέμπτο στάδιο έρχεται η ήρεμη αποδοχή της αλήθειας και σε αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται η Sara Sidner, η παρουσιάστρια του CNN, που ανακοίνωσε στον αέρα του δελτίου ειδήσεων CNN News Central ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Sara-Sidner.jpg

Η παρουσιάστρια συγκίνησε τον πλανήτη, στην προσπάθεια της να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στις γυναίκες.

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πλέον θανατική ποινή για τις περισσότερες γυναίκες. Σε όλες τις αδερφές μου, άσπρες μαύρες και καστανές εκεί έξω, παρακαλώ να κάνετε τις μαστογραφίες σας κάθε χρόνο», είπε θέλοντας να πείσει την κάθε γυναίκα να μην αμελεί την εξέταση.

Κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας καμπάνιας για τον καρκίνο του μαστού, αλλά έγινε απλώς μία Δευτέρα, στις 8 Ιανουαρίου 2024, μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων στο δελτίο ειδήσεων.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου, η Sara Sidner είπε λίγο πριν αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές:

«Έχω κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Θα ξεκινήσω ζητώντας σας μία μεγάλη χάρη. Πάρτε λίγο χρόνο για να ανακαλέσετε τα ονόματα οχτώ γυναικών που ξέρετε και αγαπάτε. Μόνο οχτώ. Μετρήστε τες με τα δάχτυλά σας».

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Στατιστικά, μία από αυτές έχει ή θα έχει καρκίνο του μαστού. Είμαι αυτή η όγδοη στο δικό μου γκρουπ φίλων».

https://www.instagram.com/reel/C12fWHxMqnY/

«Ποτέ δεν αρρώστησα ούτε μια μέρα στη ζωή μου. Δεν καπνίζω, πίνω σπάνια. Ο καρκίνος του μαστού δεν είχε εμφανιστεί στην οικογένειά μου. Και όμως εδώ είμαι με καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου. Είναι δύσκολο να το πεις δυνατά», τόνισε συγκινημένη η παρουσιάστρια.

https://www.instagram.com/p/Cva4QRmLrHb/

«Για αυτόν τον λόγο, αδερφές μου, λευκές και μαύρες, σας παρακαλώ, να κάνετε τις μαστογραφίες σας κάθε χρόνο. Να κάνετε την αυτοεξέτασή σας, προσπαθήστε να το πιάσετε πριν το κάνει εκείνο», εξήγησε στη συνέχεια, ενώ πρόσθεσε:

«Ευχαρίστησα τον καρκίνο που διάλεξε εμένα. Μαθαίνω πως οτιδήποτε κι αν περνάμε, συνεχίζω να είμαι τρελά ερωτευμένη με τη αυτή τη ζωή και το να είσαι απλώς ζωντανός έχει πλέον τελείως διαφορετική αίσθηση για εμένα».

Ποια είναι η Sara Sidner

Η Sara Sidner είναι συμπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του CNN, το οποίο μεταδίδεται από το γραφείο του CNN στη Νέα Υόρκη.

H πολυβραβευμένη ανταποκρίτρια του CNN, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1972, είναι 51 ετών και κατάγεται από τη Φλόριντα. Ο πατέρας της είναι Αφρο-Αμερικανός ενώ η μητέρα της Βρετανίδα.

Σπούδασε τηλεπικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και όσο φοιτούσε εκεί έπαιζε στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

Το 2013, η Sidner έλαβε δύο βραβεία Gracie του Alliance for Women in Media. Το ένα αφορούσε ρεπορτάζ της για την παιδοκτονία στην Ινδία και το δεύτερο την έκτακτη ειδησεογραφική κάλυψη της σύγκρουσης Γάζας-Ισραήλ το 2012.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2014, η Sidner βρέθηκε στη Μαλαισία για την εξαφανισμένη πτήση 370 της Malaysia Airlines, στην Ουκρανία για την πτήση 17 της Malaysia Airlines που κατέπεσε και στα ισραηλινά σύνορα κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας το 2014.

Τον Οκτώβριο του 2023 η δημοσιογράφος βρέθηκε ξανά στο Ισραήλ με σκοπό να καλύψει τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό People, η Sara Sidner είχε δηλώσει:

«Βλέποντας το είδος του πόνου που συνέβαινε εκεί που βρισκόμουν και τους ανθρώπους να εξακολουθούν να ζουν μέσα από το χειρότερο πράγμα που τους έχει συμβεί ποτέ με χάρη και καλοσύνη, εντυπωσιάστηκα από την ανθεκτικότητά τους».

Ενώ βρισκόταν εκεί, οι γιατροί της είπαν ότι θα χρειαστεί να κάνει μία βιοψία μόλις επιστρέψει στις ΗΠΑ, αφού η μαστογραφία της είχε προκαλέσει ανησυχίες.

Αυτή τη στιγμή, η παρουσιάστρια βρίσκεται στον δεύτερο μήνα της χημειοθεραπείας, ενώ πρόκειται να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία και διπλή μαστεκτομή.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @sarasidnertv