Η λεπτομέρεια στη δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ που λίγοι παρατήρησαν

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η λεπτομέρεια στη δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ που λίγοι παρατήρησαν

Μήπως θέλει κάτι να μας πει με αυτό;

Οι εξελίξεις στο Megxit καλά κρατούν, με τη Meghan Markle να κάνει εχθές την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Βανκούβερ, από την ημέρα που έφυγε από το Λονδίνο. Η δούκισσα του Sussex πήγε σε ένα εμπορικό κέντρο, όπου και μίλησε με το προσωπικό για ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το τι θα κάνει το παλάτι με την απόφαση που πήρε το ζευγάρι.

Η Ελισάβετ έδωσε σαφή εντολή στη δήλωση της μετά τη σύσκεψη, πως περιμένει τις τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες μέρες. Και μπορεί να υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά σχετικά με αυτό, όμως οι fans παρατήρησαν κάτι στην ανακοίνωση της βασίλισσας που λίγοι είδαν ή έδωσαν σημασία.

Στην ανακοίνωσή της λοιπόν η Ελισάβετ δεν απευθύνεται στον Harry και τη Meghan χρησιμοποιώντας τα μικρά τους ονόματα και όχι τους βασιλικούς τους τίτλους. Επίσης δεν χρησιμοποίησε καν το HRH (aka his/her royal highness). Πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό σημαίνει ότι η βασίλισσα θα απαλλάξει το ζευγάρι από τους βασιλικούς τίτλους τους.

Ένας βασιλικός ιστορικός, ο Robert Lacey, μίλησε γι’ αυτό και είπε στο People: «Στην επόμενη γραμμή τους αναφέρει ως Sussexes. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χάσουν τους τίτλους τους, όπως συνέβη και με τον δούκα του Windsor». Ο Robert αναφέρεται στον βασιλιά Edward VIII, ο οποίος παραιτήθηκε από το θρόνο και διατήρησε τον τίτλο του ως δούκας του Windsor.

Και μετά και από αυτή την επισήμανση, το μόνο που μένει να μάθουμε είναι οι τελικές αποφάσεις των royals.