Κορονοϊός: Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ για την πανδημία του Covid-19 (live video)

Κορονοϊός: Το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ για την πανδημία του Covid-19 (live video)

Το σπάνιο βίντεο της βασίλισσας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει σπάσει το φράγμα σε κρούσματα και θανάτους παγκοσμίους, και όλος ο κόσμος όπως μπορεί και με όσα μέσα διαθέτει κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Η βασίλισσα Ελισάβετ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες βρίσκεται αποκλεισμένη στο Windsor μαζί με τον Φίλιππο, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσει τον ιό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson βρίσκεται σε καραντίνα καθώς διαγνώστηκε θετικός στον ιό, οπότε η βασίλισσα Ελισάβετ ανέλαβε να μιλήσει στον Βρετανικό λαό, και αυτό έχουμε να το δούμε από το Crown. Η 93χρονη μονάρχης έχει καταγράψει ένα βίντεο, στο οποίο απευθύνεται στον βρετανικό λαό και την κοινοπολιτεία, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Στις 19:00 (ώρα Βρετανίας) θα βγει στον αέρα το διάγγελμα της Ελισάβετ και όλοι περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει η βασίλισσα. Όπως καταλαβαίνεις ανέλαβε αυτό το χρέος ως μονάρχης της χώρας, και αφού ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει με τον λαό του.



Εκτός από το ετήσιο μήνυμα της Ημέρας των Χριστουγέννων, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει κάνει ελάχιστες τέτοιες αναμεταδόσεις σε κρίσιμες στιγμές στα 68 χρόνια της βασιλείας της. Ειδικές εξαγγελίες έκανε το 1991 στη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις live το διάγγελμα της Ελισάβετ μόλις αυτό ξεκινήσει στις 19:00 (ώρα Βρετανίας).