Spoiler Άγριες Μέλισσες: Δούκας και Μυρσίνη φεύγουν απ'το Διαφάνι - Ο Ακύλας... είναι νέος Βόσκαρης;

Κατερίνα Ιωακείμ
Spoiler Άγριες Μέλισσες: Δούκας και Μυρσίνη φεύγουν απ'το Διαφάνι - Ο Ακύλας... είναι νέος Βόσκαρης;

Μια θύελλα μίσους τους τρελαίνει όλους στο χωριό - Ποιοι θα χτυπηθούν - Ποιοι θα επιβιώσουν - Ποιός θα είναι ο νέος τιμωρός του Διαφανίου 

Δεν μπορείς να περιμένεις τη Δευτέρα για να... συνδεθείς με Διαφάνι, το ξέρω! Θα κάνω, λοιπόν, ένα μικρό break από τη σιέστα του Σαββατοκύριακου και θα σου πω μυστικά των Σταμίραινων και των Σεβαστών, θα σου μεταφέρω λίγο από τον... κακό χαμό που θα γίνει στις Άγριες Μέλισσες και θα σου φτιάξω τη μέρα.

Πλησιάζοντας προς το επικό φινάλε της δεύτερης σεζόν, η ιστορία μάς βρίσκει πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την Ελένη Σταμίρη να έρχεται αντιμέτωπη για μια τελευταία φορά με τον βασανιστή και βιαστή της (μην ξεχνιόμαστε!), τον Μάνο Βόσκαρη. Αυτή τη φορά η τρομαγμένη Λενιώ θα λάβει ένα δώρο από τον πρώην διοικητή των φυλακών. Ένα δώρο που κρύβει βόμβα έτοιμη να εκραγεί, και μάντεψε σε ποιανού τα πόδια θα τη ρίξει η Ελένη!

Το τι θα γίνει σε αυτή τη συνάντηση στις φυλακές το έχεις ήδη μάθει. Αν έχεις κάποιο κενό πάτησε αυτό το link και θα τα μάθεις όλα!

Λίγο πριν αυτοκτονήσει, ο Βόσκαρης φτάνει στην κάθαρση αποκαλύπτοντας στην Ελένη το μεγάλο μυστικό του Δούκα. Αυτός που από τη πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε ονειρευόταν να είναι ένας Σεβαστός και μισούσε θανάσιμα (κυριολεκτικά) τη μητέρα του επειδή σκότωσε τον πατέρα του, τη Δευτέρα θα δώσει τη χαριστική βολή στους Σεβαστούς.

Τώρα ξέρει πως ένας Σεβαστός (ο παππούς Σέργιος) σκότωσε τον πατέρα του, διέλυσε την οικογένειά του και ταπείνωσε τον ίδιο. Ήρθε η ώρα να πληρώσει η οικογένεια όλη.



«Να που οι δρόμοι μας συναντιούνται ξανά, Σταμίρη. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφτανε αυτή η ώρα που εγώ θα βοηθούσα εσένα», λέει στην έκπληκτη Ελένη και απασφαλίζει: «Ο πατέρας σου πέθανε από καρδιά. Αναρωτήθηκες ποτέ τι ήταν αυτό που του προκάλεσε το καρδιακό επεισόδιο; Ο Δούκας σκότωσε τον πατέρα σου! Έβαλε τον γιο του να του ρίξει δηλητήριο για να του πάρει τα χωράφια"!

Η Ελένη, η οποία μην ξεχνάς πως μόλις έχει παραδώσει στον Δούκα τα χωράφια που κληρονόμησε από τον πατέρα της, επιστρέφει συγκλονισμένη στο χωριό. Έχει δώσει άτυπη υπόσχεση στον Βόσκαρη να πάρει εκδίκηση και για τους δυο τους.

Και εκεί, στη μέση του χωριού, τη μέρα της σχολικής γιορτής που είναι όλοι χαρούμενοι (και παρόντες) η Ελένη στήνει τον Δούκα στον τοίχο: «Σκότωσες τον πατέρα μου. Ξέρω πολύ καλά τι λέω! Ο Σέργιος αποκάλυψε στον Βόσκαρη μία μέρα πριν τον γάμο μας», φωνάζει στον Δούκα (ο οποίος δεν είναι και στα καλύτερά του καθώς μόλις έχει σκοτώσει δύο εισαγγελείς και από τον πανικό του δεν έχει καλύψει τα νώτα του)!



«Θα πέσει φωτιά να μας κάψει Δούκα»

Όσο κι αν προσπαθεί να πείσει το χωριό πως η Ελένη λέει ψέματα επειδή έχει ταραχτεί που έχασε την περιουσία της, τα πρόσωπα όλων μαρτυρούν πως δεν τον πιστεύουν. Και όταν λέμε τα πρόσωπα όλων εννοούμε ΚΑΙ του Νικηφόρου και του Κωνσταντή ο οποίος... τρελαίνεται τελείως με όσα ακούει και βάζει το σκαλοπάτι που θα πάει την ιστορία μας παραπέρα: Αποκαλύπτει στον Νικηφόρο ότι ο Μελέτης έπνιξε με τα χέρια του τον Γιάννο μετά από εντολή του πατέρα τους!

Επιτέλους ο Νικηφόρος έχει το όπλο που χρειάζεται για να εκδικηθεί τον πατέρα του. Υπολογίζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο (aka τη μάνα του τη Μυρσίνη!)

Το βιβλίο του Νικηφόρου που περιέχει την αλήθεια για τον φόνο του Σέργιου (ναι, αυτό που δεν έκαψε ακόμα όπως τόσο καιρό φωνάζει ο Κωνσταντής) πέφτει σε λάθος χέρια και φτάνουν τα μαντάτα στη Μυρσίνη και στον Δούκα. Αποφασίζουν να εκδικηθούν με τις γνωστές συνέπειες που καταλήγουν σε νέο φονικό (φυσικά).

ΑΝ δεν ξέρεις ποιες είναι... οι γνωστές συνέπειες, πάτησε αυτό το link!

Η εκδίκηση δεν θα είναι καθόλου γλυκιά για τον Δούκα και τη Μυρσίνη καθώς παραλίγο να κάψουν τα παιδιά τους ζωντανά! Χρόνο να συνέλθουν από αυτό το σοκ δεν θα έχουν. Εκτός από τον Κωνσταντή και τον Νικηφόρο απέναντί τους έχουν πλέον και την κόρη τους την Πηνελόπη και την Ανέτ. Πριν τον θάνατό της, η Ανέτ θα φροντίσει να βάλει τον αδερφό της στη φυλακή.

Αλλά βέβαια για τον Δούκα μιλάμε! Λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπαίνει φυλακή αλλά "φυλακίζεται" στο σπίτι του. Μόνο που το σπίτι του δεν είναι στο Διαφάνι! Μπερδεύτηκες; Μισό!



Το κλίμα στο χωριό δεν σηκώνει πια τον Δούκα και τη Μυρσίνη, που μετακομίζουν στο σπίτι τους στη Λάρισα (να, λοιπόν, πού θα χρειαστεί αυτό το σπίτι!). Και επειδή αυτοί οι δύο δεν ησυχάζουν ποτέ δίνουν τα κλειδιά του αρχοντικού τους στους καθεστωτικούς!

Μην ξεχνάς ότι βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν έρθει η δικτατορία στην Ελλάδα και πως ο Δούκας έχει ήδη επαφές με τους ανθρώπους που θα βρεθούν στα κέντρα εξουσίας (είναι αυτοί που εκτέλεσαν για χάρη του τους δυο εισαγγελείς -ανάμεσά τους τον σύζυγο της κόρη του, Αλέξη- και τον μάρτυρα που θα τον έκλεινε φυλακή για τον φόνο του Θέμελη).





(Έτσι για να ευθυμήσουμε, γιατί βάρυνε το κλίμα!)

Και κάπου εδώ εμφανίζεται στο χωριό ο περιβόητος Ακύλας Μεγαρίτης (ο οποίος έχουμε ακούσει πως για την ώρα είναι φυλακή), ο μεγάλος αρχηγός των «Αβάντων» (της οργάνωσης που τα έχει βάλει με τους κομμουνιστές) τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Αιμίλιος Χειλάκης!

Θα είναι ο Ακύλας ο νέος Βόσκαρης που θα κάνει τη ζωή των Σταμίραινων και των συγχωριανών τους κόλαση; Ποια θα ερωτευτεί; Ποιους θα δολοφονήσει;

Ένα ένα! Έχουμε ολόκληρο τρίτο κύκλο να τα δούμε αυτά και μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές παράλληλες ιστορίες που περιμένουν κι αυτές να δρομολογηθούν. Τι θα απογίνει για παράδειγμα η Βιολέτα μετά τον θάνατο του Μιλτιάδη; Πού θα καταλήξει ο Μελέτης; Θα χωρίσει η Ουρανίτσα τον Κυριάκο για τα μάτια του μεγαλέμπορα;

Σύντομα και πάλι κοντά σας με νέες αποκαλύψεις :p Μέχρι τότε πάμε μια βόλτα στο twitter για κυνήγι Μελισσών: