Ο Σασμός στον Alpha έχει προκαλέσει σεισμό στο Twitter και η Τζομπανάκη κάνει πανικό (photos)

Πατούλια Κατερίνα
Ο Σασμός στον Alpha έχει προκαλέσει σεισμό στο Twitter και η Τζομπανάκη κάνει πανικό (photos)

Ο Σασμός φέρνει Σεισμό.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 προβλήθηκε για πρώτη φορά το trailer της σειράς του Alpha, «ΣΑΣΜΟΣ», το οποίο είχε χιλιάδες views ενώ την επόμενη της προβολής του, το νέο σίριαλ ήταν δεύτερο στις ημερήσιες αναζητήσεις της Google σε λιγότερο από 24 ώρες από την προβολή του.

Το trailer του «Σασμού», της νέας ερωτικής δραματικής σειράς του Alpha, προβάλλεται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπέκου ενώ είναι γυρισμένο με αργή κίνηση (slow motion) δηλαδή διαστέλλει τον χρόνο και τον «εγκλωβίζει» σε ένα μόνο καρέ που καλύπτει από παρελθόν έως το σήμερα.

Μέσα σε αυτό το καρέ οι ζωές των ηρώων της σειράς συνδέονται με αίμα, πάθος, έρωτα, φιλία, αγάπη. Με γάμους και κηδείες. Με αγαπημένα πρόσωπα πίσω από ραγισμένες κορνίζες.


https://www.instagram.com/p/CRlN1yvr0wF

Ο Σασμός στηρίζεται στον έρωτα και στη βεντέτα και η κεντρική πρωταγωνίστριά του, η Μαρία Τζομπανάκη θα συνεργαστεί με τον γιο της Ορφέα Αυγουστίδη, σε έναν ρόλο που στο τρέιλερ θύμισε σε όλους μας τις Μάγισσες της Σμύρνης.



Τι σημαίνει, όμως, σασμός;

Σασμός σύμφωνα με την κρητική ορολογία είναι ο συμβιβασμός, ή η συμφιλίωση. Μια βεντέτα που έχει διάρκεια και πρέπει να τελειώσει με κάποιον τρόπο.

Το story:

Ένα τραπέζι. Ξύλινο. Βαρύ. Πάνω του κηροπήγια, πιάτα γεμάτα, κανάτες με κρασί. Τα αγαθά ξεχειλίζουν, σαν σε γιορταστικό δείπνο. Οι συνδαιτημόνες έρχονται, χαιρετούν με χαμόγελο, αλλά κρατούν κρυφά μυστικά μέσα στα οποία ζει η μνήμη. Κάθονται μετωπικά, σε παράταξη, ο ένας δίπλα στον άλλον. Σαν να θέλουν να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία. Διάφανο φως μπαίνει από την οροφή. Στο βάθος ο σκοτεινός καθρέφτης , με πατίνα από την φθορά του χρόνου. Κυριακάτικο (;) τραπέζι; Η στοχαστική ώρα του αυστηρού δείπνου; Η ώρα της χαράς; Η ώρα όπου η πληγή θα ανοίξει; Ή θα γιατρευτεί;

Σαν σε ένα «δείπνο μυστικό» οι ήρωες τσουγκρίζουν τα ποτήρια, πίνουν κρασί, κοιτάζονται στα μάτια, αγκαλιάζονται, αλλά δεν αποκαλύπτουν τις κρυφές τους σκέψεις. Η επιβλητική μορφή μιας γυναίκας, κυριαρχεί, στο κέντρο της «μάζωξης». Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κι ένα μαχαίρι περιμένει, σιωπηλά, το χέρι που θα το σηκώσει…. Ο γρίφος δεν θα αργήσει να λυθεί. Οι προβλέψεις δεν θα αργήσουν να βρουν το δρόμο τους…. Ένα κρητικό μοιρολόϊ, ο ήχος μιας λύρας κι ύστερα….

Σασμός το βιβλίο

Ο Σασμός του Alpha έχει στηριχθεί στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη που έχει ζήσει στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται.

Η περιγραφή του βιβλίου σε μαγνητίζει από τη σύνοψή του:

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης.

Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Σασμός και σχόλια στο Twitter

Τα σχόλια στο Twitter τουλάχιστον αποθεωτικά για τη Τζομπανάκη ενώ υπάρχουν μερικά ακόμα πρόσωπα της σειράς που κέρδισαν ήδη τα social media χωρίς να έχουμε δει καν το πρώτο επεισόδειο του Σασμού.