Τα μωβ χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ πρόδωσαν την ασθένειά της λένε οι ειδικοί

Κατερίνα Μπούσιου
Τα μωβ χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ πρόδωσαν την ασθένειά της λένε οι ειδικοί

Μια πρόσφατη φωτογραφία της, έλυσε το μυστήριο για την νοσηλεία της αλλά και τη σύσταση για ολιγοήμερη ξεκούραση που έκαναν οι γιατροί στην 95χρονη βασίλισσα.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» είπε σοφά η βασίλισσα Ελισάβετ, πριν λίγες μέρες και αυτή της η δήλωση δεν θεωρήθηκε τυχαία. Η βρετανίδα μονάρχης απάντησε με τον τρόπο της σε όσα λέγονται για την υγεία της το τελευταίο διάστημα. Κάνοντας μια έμμεση υπενθύμιση για την ηλικία της. Οι ειδικοί επιστήμονες πάντως πήραν ως αφορμή μια πρόσφατη φωτογραφία της και έλυσαν το μυστήριο της κατάστασής της.

elizabeth last

Τα μωβ χέρια το σύνδρομο Raynaud’s και η καρδιοπάθεια

Οι γιατροί ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους βρετανικών εφημερίδων και κλήθηκαν να απαντήσουν για το χρώμα στα χέρια της βασίλισσας, στην πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης στο παλάτι. Το γαλάζιο προς μωβ χρώμα όπως αναφέρουν και στη Daily Mirror, δείχνει πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Καθόλου παράξενο όμως, για την ηλικία της. Ονομάζεται αλλιώς και ως Raynaud phainomenon που συμβαίνει και σε μικρότερες ηλικίες. Το αίμα στον οργανισμό δεν κυκλοφορεί σωστά και δημιουργεί αυτά τα χρωματικά σημάδια στο δέρμα, εκτός βέβαια και από την επίπτωση στα ζωτικά όργανα. Είναι όμως δείγμα και έλλειψης οξυγόνου στον οργανισμό υποστήριξαν άλλοι επιστήμονες, που προέρχεται είτε από αναπνευστικό πρόβλημα (παροδικό ή χρόνιο) ή ακόμη και από καρδιοπάθειες.

elizabeth hands

Και στις δύο περιπτώσεις είναι αντιμετωπίσιμο. Με ειδική φαρμακευτική αγωγή, ξεκούραση και σωστή διατροφή. Αυτά που κάνει δηλαδή η βασίλισσα το τελευταίο διάστημα.

Ο Κάρολος δεν νιώθει έτοιμος να γίνει βασιλιάς

Μπορεί η βασίλισσα να μην είναι τόσο δραστήρια στις υποχρεώσεις της το τελευταίο διάστημα, αλλά τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δείχνουν να καλύπτουν επαρκώς τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του παλατιού. Κάποια όμως βρετανικά tabloids υποστήριξαν, πως ο Κάρολος εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φιλικό κύκλο πως μπορεί να μην υπάρχει ανησυχία για τη μητέρα του, αλλά η ηλικία της είναι προχωρημένη. Και συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν είναι έτοιμος στην ηλικία του να γίνει βασιλιάς. Παρόλο που προετοιμαζόταν όλη του τη ζωή για αυτό.


https://www.instagram.com/p/CWaelGhsioK

Οι συνδαιτημόνες του πάντως σε αυτή την off the record συζήτηση μαζί του, υποστήριξαν πως εκτός απροόπτου όλα δείχνουν πως ο Κάρολος πιέζεται και από βασιλικούς κύκλους να παραδώσει το θρόνο απευθείας στο γιό του Γουίλιαμ, όταν έρθει αυτή η στιγμή. Και για λόγους δημοφιλίας του πρίγκηπα και της Κέιτ, αλλά και εκμοντερνισμού του θεσμού της μοναρχίας που δεν βρίσκεται στα καλύτερά της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Photo credits:Αssociated press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλύφθηκαν οι μυστικοί κωδικοί D day - Mrs Robinson! Τι θα γίνει αν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ όρθια και χωρίς μπαστούνι μετά την περιπέτεια της υγείας της - Τέλος οι φήμες!

Θρίλερ με τη βασίλισσα Ελισάβετ: Το νέο πρόβλημα υγείας και η ηχηρή απουσία - Τι λέει το Παλάτι

DPG Network