Η Εριέττα Κούρκουλου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της - Το τραγούδι για τη μητρότητα που της αφιέρωσαν

Η Εριέττα Κούρκουλου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της - Το τραγούδι για τη μητρότητα που της αφιέρωσαν

«Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε… Ευλογία, θαύμα, αγάπη», ευτυχία… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα», έγραψε η εγκυμονούσα Εριέττα.

Η Εριέττα Κούρκουλου που περιμένει αυτό το διάστημα το πρώτο της παιδί, τον γιο της, επισκέφτηκε το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια όπου φιλοξενεί εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Τα παιδιά που γνώριζαν πως η 28χρονη είναι έγκυος, της αφιέρωσαν ένα τραγούδι για τη μητρότητα που συγκίνησε τη νεαρή κοπέλα και mom to be.

«Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε»…


https://www.instagram.com/p/CW4_IFRoZp3

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια.

Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα.
Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… «πονάει», «σπάει», «ο φόβος χτυπάει», «τρομάζει», «αμφιβολίες», «θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες».

Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα.
Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει.
Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη.

Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε…

«Ευλογία», «θαύμα», «αγάπη», «ευτυχία»… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα.
Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου.

Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτείνια και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία!

Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες», έγραψε χαρακτηριστικά η εγκυμονούσα.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης:

Στις 18 Οκτωβρίου 2021, η Εριέττα Κούρκουλου είχε μέσω Instagram ανακοινώσει πως περιμένει το πρώτο της παιδί.



«Μια φωτογραφία στο ίδιο σημείο, αλλά με μια πολύ διαφορετική ανακοίνωση και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μου βράχος όλο αυτό τον καιρό.
Με τον γιο μας στην κοιλιά μου αυτή την φορά, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν, να κρατήσουν σύντομα το παιδάκι τους αγκαλιά.
Χωρίς την δική σας αγάπη και υποστήριξη δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’αυτό», είχε γράψει η Εριέττα.

Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, η κόρη του Νίκου Κούρκουλου, είχε εμπνεύσει με την ομιλία της στην εκδήλωση The Economist: Demographic Challenges & Gender Equality Policies όπου εξήγησε τα συναισθήματα που βίωσε σε αυτόν τον πιο δύσκολο δρόμο που είχε μπροστά της στο να γίνει μαμά.


https://www.instagram.com/p/CVNYV6FhS6z

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εριέττα Κούρκουλου εμπνέει όλες τις γυναίκες που προχωρούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η απρόσμενη κίνηση που συγκίνησε το Instagram

Εριέττα Κούρκουλου: Η συγκινητική αποκάλυψη για την απώλεια του μπαμπά της