Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Έχω υποστεί λεκτική και ψυχολογική βία»

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Έχω υποστεί λεκτική και ψυχολογική βία»

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε δημόσια τι της συνέβη.

Η βία είναι ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί όλο και πιο συχνά την καθημερινότητα. Πολλά κρούσματα ακούγονται από ποικίλους ανθρώπους, ενώ αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά επεκτείνεται και στον επαγγελματικό χώρο. Ενίοτε στη λεκτική της μορφή, που έχει επέκταση φυσικά στην ψυχολογία ενός ατόμου.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μίλησε στο Happy Day και στους δημοσιογράφους που τη ρώτησαν αν έχει δεχτεί κάποια μορφή βίας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Η 57χρονη παρουσιάστρια τότε απάντησε καταφατικά, εξηγώντας σε τι ακριβώς αναφέρεται.

Η αποκάλυψη της Βίκυς Χατζηβασιλείου για βία στον εργασιακό χώρο



«Εσάς σας έχει συμβεί κάποιο περιστατικό βίας τόσο στη δουλειά σας όσο και στην προσωπική σας ζωή;», ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος, με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου να απαντά: «Ήταν περισσότερο λεκτική βία, ψυχολογική βία, στον επαγγελματικό χώρο. Αυτό νομίζω το έχουμε περάσει οι περισσότερες γυναίκες που κάνουμε τηλεόραση»

Στη συνέχεια, ένας άλλος δημοσιογράφος τη ρώτησε πώς το διαχειρίστηκε και η παρουσιάστρια απάντησε: «Με σιωπή και ηρεμία εκείνο το διάστημα της κρίσης. Μετά, μίλησα»



Ο αόρατος εχθρός – η ψυχολογική βία

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να διακρίνεις τη βία όταν αυτή συμβαίνει σε ψυχολογικό επίπεδο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην καταγγέλλεται. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν και η αδερφή της Britney Spears που μίλησε για τους γονείς της.

Η Jamie Lynn Spears απασφαλίζει - Ξανά στο «εδώλιο» οι γονείς της για λεκτική και ψυχολογική βία

«Ήρθαν στο δωμάτιό μου για να με πείσουν ότι το να κάνω παιδί σε αυτό το σημείο της ζωής μου ήταν χείριστη ιδέα. ‘Θα σκοτώσει την καριέρα σου. Είσαι πολύ μικρή. Δεν ξέρεις τι κάνεις. Υπάρχουν χάπια μπορείς να πάρεις. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις το πρόβλημα… Ξέρω έναν γιατρό’. Όλοι γύρω μου ήθελαν να κάνουν αυτό το ‘θέμα’ να εξαφανιστεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και κάπως έτσι όλοι πιστεύουν ότι η Rihanna είναι έγκυος (photos)

Britney Spears και Πρίγκιπας William είχαν σχέση στο παρελθόν – Όλη η αλήθεια

2 φορές που η Kate Middleton παραβίασε τον «χρυσό» κανόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ