Η 'Αννα Βίσση έχει τα γενέθλιά της και κάνουμε ένα μικρό flashback στα πρώτα χρόνια της ζωής της

Κατερίνα Μπούσιου
Η 'Αννα Βίσση έχει τα γενέθλιά της και κάνουμε ένα μικρό flashback στα πρώτα χρόνια της ζωής της

Happy birthday 'Αννα! Από κορίτσι θαύμα στην Κύπρο, κατόρθωσε να σπάσει όλα τα ρεκόρ στην pop σκηνή στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια, οι πρώτες εμφανίσεις της στη σκηνή και οι άγνωστες οικογενειακές στιγμές της. 

Δεν της άρεσε ποτέ ο χαρακτηρισμός της «απόλυτης», με τον οποίο την αποκαλούν δεκαετίες τώρα οι φανατικοί θαυμαστές της, αλλά αυτή η λέξη ταιριάζει γάντι στην 'Αννα Βίσση. Είναι η δεύτερη εμπορικότερη τραγουδίστρια των τελευταίων 50 χρόνων μετά τη Χαρούλα Αλεξίου και η μοναδική που έκανε τόσο μεγάλες αλλαγές σε εμφάνιση και στυλ τραγουδιού. Θέλετε να θυμηθούμε το ξεκίνημα του μικρού κοριτσιού από την Κύπρο που κατάφερε να κάνει μια καριέρα 48 χρόνων με επιτυχίες, η οποία σήμερα κλείνει τα 63 της χρόνια; Την ηλικία της άλλωστε την αποκάλυψε και η ίδια μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, αναφερόμενη στη ζήλια του Νίκου Καρβέλα και για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είναι μόνη της στην προσωπική της ζωή.



Η γυναίκα που έμεινε για πάντα μικρό κορίτσι

Για πολλά χρόνια την ακολουθούσε ένας μύθος για την ηλικία της. Ποτέ, εκτός από τα τελευταία δύο χρόνια, η Βίσση δεν αναφερόταν στο χρόνο που περνά. Είναι σύμμαχός της στο σώμα, στο πνεύμα, αλλά και στο ταλέντο της. Το επαγγελματικό της ντεμπούτο το έκανε στα τέλη του 1972. Μέχρι το 1997 που κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή» ο οποίος της έδωσε και μια πρωτιά στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, η Βίσση έκανε συμμετοχές σε αρκετούς δίσκους μεγάλων συνθετών και στιχουργών. Κάπως έτσι ξεκίνησε και τις συναυλίες στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα (με τον οποίο υπήρξε ένα νεανικό φλέρτ) με την Χαρούλα Αλεξίου και την Ελπίδα. Εκείνη την εποχή σήμα κατατεθέν ήταν τα μαύρα της μαλλιά με τη χωρίστρα στη μέση και τις κοντές αφέλειες, μόδα της εποχής.



Η 'Αννα η οποία από έξι χρονών με την καθοδήγηση της μαμάς της Σοφίας, έκανε στην Λάρνακα μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, μόλις στα 13 της χρόνια ήταν διάσημη στην πατρίδα της για το ταλέντο της στο τραγούδι και στους μουσικούς διαγωνισμούς πάντα τη συνόδευε στο πιάνο η μεγαλύτερη αδελφή της Λία. Οι αδελφές Βίσση εκείνη την εποχή κέρδιζαν τον ένα βραβείο μετά το άλλο.

vissi mikri

Η ιστορία μετά είναι λίγο πολύ σε όλους μας γνωστή. Η γνωριμία της με τον Νίκο Καρβέλα υπήρξε καθοριστική όπως και εκείνη η συμμετοχή της στην Eurovision εκπροσωπώντας την Κύπρο το 1980 με το «Αutostop». Και αν ο μέντορας της καριέρας της υπήρξε ο συνθέτης και πρώην σύζυγός της, άτυπη μάνατζερ τα πρώτα χρόνια, εμψυχώτρια της και απόλυτο στήριγμά της, είναι η μαμά της Σοφία, η οποία ακόμη και τώρα είναι η πρώτη που ακούει τα τραγούδια της πριν κυκλοφορήσουν. 'Αλλωστε και η ίδια σε μια σπάνια εμφάνισή της στην τηλεόραση στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή, είχε πεί πως:«Ο Νίκος όταν γράφει ένα τραγούδι με βάζει να το ακούσω...Θέλω να είναι στην κορυφή. Από την άλλη όμως δεν θέλω να καβαλήσει το καλάμι. Η 'Αννα όμως είναι όπως ξεκίνησε. Θέλω να είναι και πετυχημένη σύζυγος και μητέρα και πετυχημένη στη δουλειά της. Δεν θέλω να αφήσει το ένα για το άλλο». (στη φωτό με τις αδελφές της Λία και Νίκη)

adelfes vissi

Εκείνη την εποχή η μαμά της δεν φανταζόταν φυσικά πως η κόρη της θα χώριζε από τον Καρβέλα με τον οποίο είχαν παντρευτεί από το 1983. Από το 1992 πάντως που χώρισαν κράτησαν όχι απλά καλές αλλά τις καλύτερες σχέσεις. Είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της Νέστορα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012 και τον θυμάται τακτικά, κυρίως για τις παρτίδες τάβλι που έπαιζε από μικρή μαζί του και καμιά φορά κατάφερνε να τον νικήσει.



https://www.instagram.com/p/BkJvwMUAvxb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Στο κύκλο των ανθρώπων που εμπιστεύεται απόλυτα, είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Λία, η μικρότερη Νίκη, η οποία είναι και συνεργάτης της και φυσικά η κόρη της Σοφία Καρβέλα, οι οποίες σε αυτή την ανάρτηση ποζάρουν και οι τρείς μαζί.


https://www.instagram.com/p/CDHMbMhAxiA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η 'Αννα Βίσση στο πέρασμα των χρόνων έχει μια ακόμη αξία. Είναι η μόνη που έκανε τόσες αλλαγές, σε εμφάνιση και στυλ και κάθε φορά το υποστήριζε απόλυτα. Δείτε την ελληνίδα στάρ στο πέρασμα των χρόνων από φωτογραφίες που και η ίδια έχει δημοσιεύσει, στη photo gallery που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας ποζάρουν μαζί (photo) - Η ιστορία της γνωριμίας και της σχέσης τους

H μαμά της Βίσση της Βουγιουκλάκη και της Χρονοπούλου μιλούν μαζί για τις κόρες τους - Σπάνιο video

Η Σοφία Καρβέλα έχει γενέθλια: Έτσι της ευχήθηκε η μαμά της Άννα Βίσση στο Instagram

Photo credits: Instagram @annavissiofficial