Γιατί ο Άγιος Παΐσιος έγινε το απόλυτο trend στο Twitter;

Κατερίνα Μπούσιου
Γιατί ο  Άγιος Παΐσιος έγινε το απόλυτο trend στο Twitter;

Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου και Δημήτρης Ήμελλος αποθεώθηκαν από το κοινό. Η νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» έκανε πρεμιέρα και το #AgiosPaisios έπιασε κορυφή.  

Η πρεμιέρα της νέας σειράς του Mega, «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», δεν έκανε μία ανέλπιστη επιτυχία μόνο στην τηλεθέαση αλλά κατάφερε να κερδίσει και με το αισθητικό της αποτέλεσμα. Η σειρά μέσα σε δύο ώρες έγινε talk of the town και μερικά γνώριμά μας πρόσωπα, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Δημήτρης Ήμελλος αποθεώθηκαν και όχι άδικα.



Από τα Φάρασα στο Twitter και στην κορυφή της τηλεθέασης

Η ιστορία του Αγίου Παΐσιου, στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία στις προηγούμενες γενιές, είναι αρκετά οικεία. Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση, είναι η αποδοχή που είχε χθές και από το δυναμικό λεγόμενο κοινό, σε ηλικίες από 25 μέχρι 45, έχοντας μέσο όρο 33% τηλεθέαση σε αυτή την κατηγορία. Άγγιξε όμως και το 40,6% στις μεγαλύτερες ηλικίες στο γυναικείο κοινό. Και τι είναι αυτό που τους κέρδισε; Μα φυσικά η υπέροχη κινηματογραφική αισθητική. Η σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη θύμιζε υπερπαραγωγή του Netflix και αρκετοί έκαναν τη σύγκριση και με την σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, αρκετά γνώριμη σε όλους μας, αφού κάθε χρονιά μεταδίδεται από ελληνικό κανάλι. Παρόλο που το θέμα είναι ιδιαίτερο, το σενάριο, η αποφυγή υπερβολών αλλά και οι ερμηνείες όλων των συντελεστών δημιούργησαν ένα σύνολο από το οποίο δύσκολα δεν μπορούσες να επηρεαστείς, αν εκείνη τη στιγμή ήσουν μπροστά στη μικρή οθόνη. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.597.820 τηλεθεατές δεν άγγιξαν καν το τηλεκοντρόλ τους για να αλλάξουν κανάλι.


https://www.instagram.com/tv/CZzv9tSItqR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο πρώτο επεισόδιο, δεν είδαμε ακόμη τον κεντρικό πρωταγωνιστή Προκόπη Αγαθοκλέους ο οποίος και θα υποδυθεί την μορφή της Ορθοδοξίας από τα νεανικά του χρόνια στο Άγιο Όρος μέχρι και σε μία μεγαλύτερη ηλικία. Είδαμε όπως πως ξεκίνησε η ιστορία της ζωής του, με τον ξεριζωμό των ελλήνων της Καππαδοκίας το 1922 και την ζωή των γονιών του πια στην 'Ηπειρο όπου και γεννήθηκε.


https://www.instagram.com/p/CZOiHjVtttN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που έκαναν τον ρόλο των προσφύγων ήταν και ο Δημήτρης Ήμελλος, ο γνωστός μας αστυνόμος από το Σασμό - εδώ οι χρήστες του Twitter του επεφύλαξαν μεγάλη υποδοχή και πολλές φορές χιουμοριστική- αλλά εκείνος που κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό ήταν ο Νικήτας Τσακίρογλου, στο ρόλο του ως ηγούμενος Αρσένιος μετά από πολλά χρόνια που έχει να εμφανιστεί στην μικρή οθόνη. Η επιστροφή του σαφέστατα άξιζε τον κόπο. Όπως και εκείνη της Σμαράγδας Σμυρναίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διεθνές βραβείο για τον αστυνόμο του Σασμού - Αγνώριστος ο Δημήτρης Ήμελλος στην νέα του ταινία

Γιάννης Στάνκογλου: Δεν πάει ο νους σου ποια διάσημη τραγουδίστρια είναι ανιψιά του

Γιάννης Στάνκογλου: Ο ρόλος του Κυπραίου στις Άγριες Μέλισσες και η απόφαση για το μέλλον του