Linda Evangelista: «Δεν μπορώ να ζω πια έτσι, να ντρέπομαι και να κρύβομαι»

Κατερίνα Μπούσιου
Linda Evangelista: «Δεν μπορώ να ζω πια έτσι, να ντρέπομαι και να κρύβομαι»

«Δεν κοιτώ πια στον καθρέπτη, δεν μοιάζω με εμένα», λέει χαρακτηριστικά στην πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό People, μετά από μία μεγάλη περιπέτεια που βίωσε λόγω αισθητικής επέμβασης στο σώμα της. 

Το διάσημο μοντέλο Linda Evangelista, έζησε έναν πραγματικό γολγοθά και είναι η πρώτη φορά που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια και αναλυτικά στο περιοδικό People για όσα έζησε, μετά από μία αισθητική επέμβαση για αφαίρεση λίπους. Aυτό που αρχικά θεωρούσε ότι θα ήταν μία πολύ συνηθισμένη και απλή διαδικασία, αποδείχθηκε μία άκρως επώδυνη ταλαιπωρία για το αλλοτινό καλλίγραμμο σώμα της, για την υγεία της, αλλά και την ψυχολογική της κατάσταση. Και είναι η πρώτη φορά που τολμά να φωτογραφηθεί μετά από πέντε χρόνια, καθώς έχει εν μέρει, διορθώσει τα αισθητικά σημάδια στο πρόσωπό της.


https://www.instagram.com/p/CaCaNxALQm1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν κοιτάω πια στον καθρέπτη δεν μοιάζω με εμένα»

Όπως λέει στη συνέντευξη της στο περιοδικό People, την οποία όπως γράφει ο δημοσιογράφος διέκοψε πολλές φορές με κλάματα, το 56χρονο σήμερα μοντέλο που έλαμψε εδώ και τρείς και πλέον δεκαετίες στο modeling, είχε αποφασίσει να κάνει μία συνηθισμένη επέμβαση σε αρκετές γυναίκες, για αφαίρεση λίπους από ορισμένα σημεία στο σώμα της. Έμοιαζε ασφαλής και αποτελεσματική όπως αρχικά δήλωσε. Το αποτέλεσμα ήταν όμως ακριβώς το αντίθετο και οδήγησε στην παραμόρφωσή της, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πρόσωπό της. Τα λιποκύτταρα όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο ακόμη επεμβάσεις και μάλιστα αρκετά επώδυνες. Στην μήνυση που έκανε στην κλινική αλλά και στους γιατρούς της ζητά το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση της σωματικής και ηθικής βλάβης που υπέστη.


https://www.instagram.com/tv/CaCnku-DdYz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Αγαπούσα πολύ να περπατώ στην πασαρέλα. Τώρα τρέμω μήπως συναντηθώ με κάποιον που γνωρίζω και με δει έτσι. Δεν κοιτάω πια στον καθρέπτη, δεν μοιάζω με εμένα. Δεν μπορώ πια να ζω έτσι, να ντρέπομαι και να κρύβομαι» λέει χαρακτηριστικά. Γυρνώντας πίσω το χρόνο για την περιπέτειά της που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν, αναφέρει και την επίσκεψη που έκανε στο γιατρό της μετά από την επέμβαση, όταν είδε πως παρά την διατροφή που έκανε και την γυμναστική, είχε παχύνει σε αρκετά σημεία και μάλιστα ακανόνιστα. Εκείνος της διέγνωσε ένα σπάνιο σύνδρομο υπερπλασίας και της ξεκαθάρισε πως καμία δίαιτα και καμία γυμναστική δεν θα διόρθωνε τη ζημιά που είχε υποστεί το σώμα της.



Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η ψυχολογική της επιβάρυνση μετά από αυτό ήταν πολύ μεγάλη και την οδήγησε να απομακρυνθεί από όλους και από όλα. Κάποιοι παπαράτσι την είχαν εντοπίσει πριν από τρία χρόνια και όπως λέει και η ίδια «Είχαν δίκιο που έλεγαν πως ήμουν πραγματικά αγνώριστη». Αυτή το διάστημα η Linda όπως λέει προσπαθεί να ανακάμψει κυρίως ψυχολογικά και σε αυτό θα συμβάλει η νομική δικαίωσή της που θα σημάνει παράλληλα και την ηθική της δικαίωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να είσαι η Linda, όχι η Evangelista

«Παραμορφώθηκε το πρόσωπό μου»: Η κραυγή αγωνίας της θεάς των catwalks Linda Evangelista

Paradoxical adipose hyperplasia: Η επιπλοκή θεραπείας που κατέστρεψε το πρόσωπο της Evangelista

Photo credits Associated Press