Η Βανδή για τον επαγγελματικό χωρισμό μετά από 17 χρόνια: «Σε αγαπάω και σε έχω στην καρδιά πάντα»

Πατούλια Κατερίνα
Η Βανδή για τον επαγγελματικό χωρισμό μετά από 17 χρόνια: «Σε αγαπάω και σε έχω στην καρδιά πάντα»

Για το επαγγελματικό της διαζύγιο με τον Φοίβο μετά από 17 χρόνια μίλησε η Δέσποινα Βανδή στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Την δική της συμμετοχή στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, είχε η Δέσποινα Βανδή. Προσκεκλημένος του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο συνθέτης Φοίβος και η Δέσποινα υπήρξε η μούσα του, η επαγγελματική του σύζυγος όπως αποκάλυψε ο ίδιος, για 17 ολόκληρα χρόνια.

Όσα είπε η Δέσποινα για τον επαγγελματικό χωρισμό:

Μιλώντας για τη συνεργασία της με τον Φοίβο που κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια- παρότι η Δέσποινα τόνισε πως είναι 15 ή 16, η Βανδή είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω για τον Φοίβο που δεν φτάνει μια συνέντευξη. Όλες τις μεγάλες μου συγκινήσεις τις έχω ζήσει με τον Φοίβο, μαζί με τον Φοίβο. Στη φάση που συναντηθήκαμε ήταν ήδη επιτυχημένος. Δεν μπορούσα να φανταστώ τα πράγματα που θα ακολουθούσαν.

Η σχέση μας ειλικρινής, ζεστή, ο Φοίβος είναι ένας άνθρωπος που μερικές φορές μπορεί να γίνει σκληρός, αλλά αυτό που πάντα εκτιμούσα στον Φοίβο είναι ότι ποτέ δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη από πίσω. Οι δίσκοι μας ήταν πάντα πολυμορφικοί. Εκείνος μπορούσε να γράψει τα πάντα και εγώ αισθανόμουν ότι μπορούσα να πω τα πάντα, οπότε έχω πει και ποπ και ροκ και λαικά και ελαφρολαικά. Κάναμε μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα είδη. Η κορυφαία μας στιγμή ήταν ο δίσκος «Γεια», ένας από τους εμπορικότερους δίσκους στην ελληνική μουσική τα τελευταία 50 χρόνια.

Οι ατάκες της Δέσποινας Βανδή ρίχνουν φως στο παρασκήνιο του χωρισμού: «Τα πράγματα θέλουν φροντίδα»



Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ και το ξέρουν όσοι έχουν συνεργαστεί με τον Φοίβο, δεν ήξερες τι θα πεις, εκείνη την ώρα έπρεπε να μπω στο τραγούδι, να μάθω τη μελωδία και τις νότες, ατελείωτες ώρες. Στο Γεια είχαν έρθει όλοι από τη Heaven και δεν καταλάβαιναν τι γινόταν και ο Φοίβος έβγαινε έξω και έλεγε πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα αλλά εγώ είχα τρομερή σιγουριά. Δεν περίμενα βέβαια, σε έντεκα μέρες τέσσερις φορές πλατινένιος.

Σε αγαπάω πολύ, μπορεί να έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, σε αγαπάω πάρα πολύ και σε έχω στην καρδιά μου πάντα. Ήμασταν παντρεμένοι μουσικά 15 με 16 χρόνια κάπου εκεί. Θέλω μόνο τα καλύτερα για σένα, για την Αμαλία, για τα παιδιά σου και θέλω να είσαι ευτυχισμένος, που ξέρω ότι είσαι. Έτσι να συνεχίσεις», είπε η Βανδή για τον Φοίβο, με τον οποίο έκανε μια απίθανη πορεία στο τραγούδι με άπειρε επιτυχίες, απίθανες πωλήσεις και διακρίσεις.

Η αποκάλυψη του Φοίβου για το «διαζύγιο»



«Τα αισθήματα με τη Δέσποινα είναι αμοιβαία, όσα είπε ότι αισθάνεται για μένα, τα αισθάνομαι κι εγώ», είπε ο Φοίβος για τη σχέση με τη Βανδή παρομοιάζοντας τη σχέση τους σαν να τρως μακαρόνια με κιμά κάθε μέρα και αποκαλύπτοντας πως η Δέσποινα ήθελε να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα.

«Εγώ είμαι διαφορετικής οπτικής, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις αλλά εκείνη ήθελε να δοκιμάσει ως καλλιτέχνης και καλά έκανε», τόνισε ο Φοίβος.

Με αυτή την εμφάνιση πάντως, η Δέσποινα έληξε οριστικά την κόντρα με τον Φοίβο που κρατούσε τα τελευταία χρόνια κι αυτή είναι ακόμα μία πηγή παρεξηγήσεων που έκλεισε η Βανδή τα τελευταία χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2020, όταν η Δέσποινα ήταν καλεσμένη η ίδια στον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε μιλήσει ανοιχτά για τον επαγγελματικό χωρισμό από τον Φοίβο, τονίζοντας τότε:



Η Δέσποινα αποκάλυψε πως ο χωρισμός της από τον Φοίβο της άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, μιας και ο κύκλος με τον συνθέτη είχε ολοκληρωθεί και η ίδια ένιωθε να πνίγεται και να θέλει να τραγουδήσει κομμάτια κι άλλων συνθετών ενώ παραδέχτηκε:

«Δεν μπορώ να σου πω ότι έγινε χαρωπά αλλά ήταν ένας χωρισμός που έπρεπε να γίνει. Είχαμε κάνει έναν κύκλο που έπρεπε να κλείσει και για τους δύο. Στο τέλος της συνεργασίας με τον Φοίβο ο Γιώργος Θεοφάνους μου πρότεινε να πω τον Θυμό. Δεν το έκανα, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή αλλά ήθελα να το πω αυτό το κομμάτι. Δεν αποκλείω την συνεργασία με τον Φοίβο, τον εκτιμώ αφάνταστα, του χρωστάω πολλά. Τον έχω καλά μέσα μου τον Φοίβο, πορευτήκαμε μαζί βήμα βήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσο εσύ κοιμόσουν, Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή ξενυχτούσαν μαζί στη Θεσσαλονίκη

Βανδή - Βίσση: Η συνάντηση που δεν είδαμε και τα stories που την πρόδωσαν στο Instagram

Proud of You! Η Δέσποινα Βανδή φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης