Η Amal Clooney στις 12 γυναίκες της χρονιάς για το περιοδικό TIME

Πατούλια Κατερίνα
Η Amal Clooney στις 12 γυναίκες της χρονιάς για το περιοδικό TIME

Πάμε στοίχημα πως ο George Clooney δεν μπορεί παρά να καμαρώνει για την αγαπημένη του Amal.

Το περιοδικό Time, αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με τις 12 γυναίκες για το 2022! Όπως αναγνώρισε η συντακτική ομάδα του περιοδικού, η λίστα με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2020, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, ήταν το πρώτο βήμα για μια κοινωνία με μεγαλύτερη ισότητα.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid19, οι γυναίκες ήταν εκείνες που επλήγησαν περισσότερο, με ολοένα και αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βήμα και απώλεια της θέσης εργασίας τους σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τους άντρες.

H λίστα με τις γυναίκες leaders του 2022

Όταν λοιπόν, το Time αποφάσισε στη φθινοπωρινή του σύσκεψη ποιο θα ήταν το σκεπτικό για τη φετινή λίστα, κατέληξαν πως πρέπει να βραβευτούν οι leaders, οι γυναίκες εκείνες που δουλεύουν η κάθε μια στον τομέα της για ένα καλύτερο μέλλον για το γυναικείο φύλο.


https://www.instagram.com/p/CaqAjP_OdXB

«Η λίστα μας με τις Γυναίκες του 2022 παρουσιάζει 12 άτομα που ήρθαν σε επαφή με κοινότητες, γενιές και σύνορα προκειμένου να πολεμήσουν για έναν περισσότερο συμπεριληπτικό και ισότιμο κόσμο», δήλωσε η ομάδα του περιοδικού TIME σχετικά με τη φετινή του λίστα.

Πρώτη στη λίστα του περιοδικού Time φιγουράρει η Amal Clooney, η οποία ως νομικός στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα:

«Πρέπει να έχετε αποφασιστικότητα. Φτάστε μέχρι τα αστέρια και πιστέψτε στους εαυτούς σας και να γνωρίζετε πως το μόνο πράγμα που θα μετανιώσετε είναι το να μην προσπαθήσετε. Η μεγάλη επιτυχία εξαρτάται από την τύχη και τη σκληρή δουλειά, όμως συμβαίνει και χάρη στο κουράγιο να κυνηγήσουμε τα θέλω μας. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις αν μπορείς να το κάνεις», είπε χαρακτηριστικά η Amal.



Μέσα στη λίστα και η δημοσιογράφος και πρόσωπο του 2018, Maria Ressa αλλά και η έτερη δημοσιογράφος και ιδρυτής του Rukhshana Media, Zahra Joya που βρέθηκε στο Λονδίνο μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η οποία συνεχίζει να μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της.

Μεταξύ των γυναικών τής λίστας πέραν της Amal και της Joya είναι οι:

1.Η ολυμπιονίκης του στίβου στις ΗΠΑ Allyson Michelle Felix, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της στην πρώτη της εγκυμοσύνη μετά από προεκλαμψία.
2.Η διευθύνουσα σύμβουλος της Nasdaq, Adina Freeman και πρώτη γυναίκα CEO στο τιμόνι της Wall Street.
3.Η Zahra Joya, δημοσιογράφος και ιδρύτρια του Rukhshana Media
4. Η μηχανικός λογισμικού Tracy Chou που βίωσε βάναυση κακοποίηση διαδικτυακά και έφτιαξε ένα app για να την ξεπεράσει.
5. Η Jennie Joseph, Βρετανή μαία στη Φλόριντα που προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών μαύρων γυναικών, εκπαιδεύοντάς τες.
6. Η νεαρή ποιήτρια που εμφανίστηκε στην ορκωμοσία Byden, Amanda Gorman.
7. Η στιχουργός Kacey Musgraves.
8. Η ηθοποιός Michaela Jaé Rodriguez.
9. Η Amanda N. Nguyen, κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια πολιτικών δικαιωμάτων και διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρυτής της Rise, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης πολιτικών δικαιωμάτων.
10. Η Sherrilyn Ifill Αμερικανίδα δικηγόρος, καθηγήτρια νομικής και πρόεδρος και διευθύντρια-σύμβουλος του Ταμείου Νομικής Άμυνας NAACP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Δεν περιμένουμε παιδί»: George και Amal Clooney βάζουν τέλος στις φήμες εγκυμοσύνης

H Angelina Jolie στέλνει συγκινητικό μήνυμα για την Ουκρανία - Το ταξίδι με την Shiloh στην Καμπότζη

«Θα κρατήσουμε την Ουκρανία ζωντανή» - Οι γυναίκες παίρνουν τα όπλα (και τη μοίρα) στα χέρια τους