Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή της: «Έχω πάθει πανικό στη σκηνή»

Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε για την πιο δύσκολη στιγμή της: «Έχω πάθει πανικό στη σκηνή»
Η ηθοποιός μίλησε με χιούμορ και εντελώς ακομπλεξάριστη στον Κώστα Τσουρό.

Στον Κώστα Τσουρό μίλησε η Σμαράγδα Καρύδη αποκαλύπτοντας μία πολύ «τραυματική», όπως την αποκάλεσε, εμπειρία της στο θέατρο. Όταν ήταν μόλις 24 ετών, η 52χρονη ηθοποιός ήρθε αντιμέτωπη με μία κρίση πανικού που άργησε να ξεπεράσει.

Λίγο πριν βγει στη σκηνή, «πάγωσε» από τον φόβο της νομίζοντας πως όλοι την κοιτούσαν και έλεγαν πόσο «χάλια» είναι. Άργησε να ξεπεράσει την εν λόγω εμπειρία, όμως, τελικά τα κατάφερε κάνοντας ένα πράγμα: την απομυθοποίηση του φόβου.



«Έχω πάθει πανικό στη σκηνή. Δεν υπάρχει χειρότερο. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι δε θα ξαναεπιτρέψω στον εαυτό μου να το πάθει. Σε πρεμιέρα επίσημη, με πολλούς επίσημους κάτω, δεν μπόρεσα να σηκωθώ από την καρέκλα να κάνω τη σκηνή, σωριάστηκα, έτρεμα, φοβήθηκα. Καταλάβαινα ότι όλοι με έβλεπαν και έλεγαν ‘Αυτή, να τη. Αυτή είναι χάλια’.

Εντάξει, ήμουν 24 χρονών και ήταν πολύ τραυματικό. Πίστευα ότι πάει, τελείωσε η καριέρα μου. Έλεγα ‘Ήρθαν όλοι αυτοί να σε δουν πώς παίζεις και, τελικά, τι κατάφερες να κάνεις; Να πέσεις στην καρέκλα και να φύγεις’. Έπεσα μετά έξω, μου έκαναν αέρα, με τσιμπάγανε να βγω να συνεχίσω… Χάλια. Μετά μου έμεινε ο φόβος ότι θα το ξαναπάθω. Το είχα για καιρό αυτό. Έπεισα τον εαυτό μου ότι ήταν μία πτώση της πίεσης κι έπαιρνα και έτρωγα μία χούφτα αλάτι για να μου ανέβει η πίεση πριν βγω στη σκηνή.

Ε, και σιγά-σιγά, την επόμενη χρονιά που πήγα σε ένα θέατρο, που ο πρώτος θεατής ήταν τόσο κοντά και λέω ‘Εδώ δε θα τα καταφέρω, θα τρελαθώ’, είπα ‘Όχι, πρέπει να το ξεπεράσεις’. Σιγά-σιγά, άρχισε να μη με απασχολεί τόσο. Αν το απομυθοποιήσεις και πεις ‘Θα πάθω κρίση πανικού; Ε και; Θα ξεχάσω τα λόγια; Και τι έγινε;’ Δεν είναι και τίποτα. Δε θα χαθεί κι ο κόσμος. Δεν είμαι χειρουργός και στην ώρα του χειρουργείου θα ξεχάσω πώς γίνεται η επέμβαση και θα πεθάνει ο ασθενής. Αφού το απομυθοποίησα για τα καλά, μετά μου έφυγε. Γιατί δεν είχα τον φόβο του φόβου, ότι θα έρθει πάλι αυτό», είπε η Καρύδη.

Η «άσχημη» ατάκα που είπε στον Θοδωρή Αθερίδη

Η Καρύδη ομολόγησε με χιουμοριστικό τρόπο και ένα παρασκήνιο που έχει συμβεί μεταξύ εκείνης και του Θοδωρή Αθερίδη, όταν εκείνος ήταν σκηνοθέτης της. Η ίδια που έχει και προσωπική σχέση με τον ηθοποιό, τον ρώτησε στις πρόβες για ποιον λόγο να τον ακούσει, με εκείνον να της υπενθυμίζει πως πρόκειται για τον σκηνοθέτη της.

https://www.instagram.com/p/CXbFElLq4m9

«Ο Θοδωρής είναι ένας από τους πιο καλούς συνεργάτες που μπορεί κάποιος να ονειρευτεί. Τον ακούω, αλλά κάποιες φορές του έχω πει την περίφημη ατάκα:

Δηλαδή, συγγνώμη, τώρα εγώ πρέπει να κάνω αυτό; Γιατί;

-Επειδή στο λέω.

-Και γιατί;

- Επειδή είμαι ο σκηνοθέτης σου.

-Α, εντάξει, σωστά’

Ναι, το έχω πει αυτό, δεν ήταν ωραίο», είπε η ηθοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Σμαράγδα Καρύδη και η Εβελίνα Παπούλια με μαγιό και κάπως έτσι το καλοκαίρι επέστρεψε

Σμαράγδα Καρύδη: Ποζάρει με μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς (photo)

Σμαράγδα Καρύδη: Η αφιέρωση στον Αθερίδη έκανε την Μπαλατσινού να σχολιάσει