Χριστίνα Κοντοβά: Οι συμβουλές της για την υιοθεσία και αυτό που θέλει να μάθει στην κόρη της Ada

Ιωάννα Τζανή
Χριστίνα Κοντοβά: Οι συμβουλές της για την υιοθεσία και αυτό που θέλει να μάθει στην κόρη της Ada

«Ευχαριστώ τον θεό που ζω την εμπειρία της μητρότητα», δήλωσε η Χριστίνα Κοντοβά.

Πιο γεμάτη από ποτέ νιώθει η Χριστίνα Κοντοβά από την ημέρα που μπήκε στη ζωή της η μικρή Ada, η οποία γέμισε την καθημερινότητά της με ακόμη περισσότερα χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας και 13 μήνες παραμονής στην Ουγκάντα, η υιοθεσία της Ada ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και η σχεδιάστρια μόδας επέστρεψε στο σπίτι της στην Αθήνα κρατώντας στην αγκαλιά της την κόρη της.

christina kontova 1

Χριστίνα Κοντοβά: Ολοκληρώθηκε η υιοθεσία της μικρής Ada - Το γλυκό μήνυμα στο Instagram

Η εμπειρία της μητρότητας και η στήριξη του Τζώνη Καλημέρη

Μαμά και κόρη παιρνούν πολλές όμορφες στιγμές μαζί, ενώ οι εξορμήσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά τους. Η Χριστίνα Κοντοβά λάμπει από ευτυχία και δεν μπορεί να κρύψει την ευγνωμοσύνη της που της δόθηκε η ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της μητρότητας.


https://www.instagram.com/p/CXTcjMNM8Wm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», η Χριστίνα Κοντοβά δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα που είχα καθαρό μυαλό και έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της μητρότητας. Είναι μία εμπειρία που σου δίνει όραμα».

Όσο για το τι της δίδαξε η παραμονή της στην Αφρική, η Χριστίνα Κοντοβά είπε: «Καταρχάς μου δίδαξε την υπομονή, διότι έκανα πολλή. Από τότε που ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Αφρική, είναι όλα μου τα ταξίδια στην Αφρική μετά γιατί είναι το κέντρο του κόσμου. Όπως λέω πάντα, αν υπήρχε παράδεισος, μάλλον θα ήταν εκεί».

Η σχεδιάστρια μόδας αποκάλυψε μάλιστα πως στις δύσκολες στιγμές που βίωσε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας, αντλούσε δύναμη τόσο από τις γυναίκες που είχε γύρω της όσο και από τον σύντροφό της, Τζώνη Καλημέρη.

«Οι γυναίκες που έχω γύρω μου δε φοβούνται να μου δείξουν και αδυναμίες και δύναμη. Παίρνω επίσης δύναμη και από τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και είμαι πολύ τυχερή που έχω έναν άνθρωπο που με στήριξε πολύ. Και η στήριξη δεν είναι πράξη, είναι παρουσία πιο πολύ», ανέφερε χαρακτηριστινά η Χριστίνα Κοντοβά.



Μόλις η δημοσιογράφος ρώτησε τη σχεδιάστρια μόδας αν νιώθει πιο ολοκληρωμένη από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή της η μικρή Ada, η Χριστίνα Κοντοβά απάντησε:

«Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω πιο ολοκληρωμένη γιατί θα ήταν άδικο ότι δεν ήμουν πριν ολοκληρωμένη, είναι άδικο για τις γυναίκες που δεν είναι μητέρες και δεν τις θεωρούμε ολοκληρωμένες. Δεν είναι μισή μια γυναίκα που δεν έχει κάνει παιδιά. Νιώθω γεμάτη όμως».

Η αδιαπραγμάτευτη αρχή που θα προσπαθήσει να περάσει στην κόρη της

«Θα διδάξω την κόρη μου να είναι ο εαυτός της. Να μη φοβάται να είναι αυτή που είναι, όχι να μη φοβάται τον κόσμο, να μη φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό», υποστήριξε η ευτυχισμένη μανούλα, ενώ παραδέχτηκε ότι: «Έχω αποκτήσει πολλές φοβίες από τη στιγμή που έγινα μάνα».


https://www.instagram.com/p/CYd8voEr3sa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι συμβουλές της Χριστίνας προς τους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν παιδάκι

«Να έχουν αγάπη, να έχουν υπομονή και δεν έχει διαφορά στο τέλος. Ένας γονιός που υιοθετεί με έναν γονιό που κάνει βιολογικά παιδί περνάει τις ίδιες ανησυχίες. Η διαδρομή της μητρότητας είναι δύσκολη ούτως ή άλλως», συμβούλευσε η σχεδιάστρια μόδας τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς ακολουθώντας τη διαδικασία της υιοθεσίας.

Πηγή φωτογραφιών: @ckontova

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστίνα Κοντοβά: Η νέα της φωτογραφία με την Ada θα σε κάνει να ξεχάσεις πως είναι Δευτέρα

Η Σίσσυ θα γίνει νονά της Ada: Η φωτογραφία της Χρηστίδου με την κόρη της Χριστίνας Κοντοβά