H απώλεια του ηθοποιού William Hurt συγκινεί το Hollywood λίγες μέρες πριν τα 'Οσκαρ

Κατερίνα Μπούσιου
H απώλεια του ηθοποιού William Hurt συγκινεί το Hollywood λίγες μέρες πριν τα 'Οσκαρ

Η ταραχώδης προσωπική του ζωή, το βραβείο 'Οσκαρ και η περιπέτεια με την υγεία του. 

Ο William Hurt ανήκει στην κατηγορία των «αθόρυβων» ηθοποιών που κατάφεραν να διακριθούν, χωρίς ακραία προβολή με συνεντεύξεις και εμφανίσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γιού του Will, πέθανε ήρεμα στο σπίτι του, χθες το μεσημέρι, με όλη την οικογένεια στο πλευρό του. Κάποιοι ωστόσο από τους χρήστες στα social media ανέφεραν πως εδώ και 4 χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.



O William Hurt γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον, με τον πατέρα του μεγάλο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών και τη μητέρα του να δουλεύει στον όμιλο media, Τime. Aρχικά ήθελε να σπουδάσει Θεολογία, αλλά τον κέρδισε τελικά η υποκριτική. Αμέσως μετά τις σπουδές του στην διάσημη δραματική σχολή Julliards, έκανε το ντεμπούτο του σε μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, το Altered States και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του. Στην μεγάλη άνοδο του Hollywood την δεκαετία του '80 που έβγαλε μεγάλα ταλέντα στην υποκριτική, συγκαταλέγεται και ο Hurt, ο οποίος 5 χρόνια μετά την πρώτη του ταινία κέρδισε το 'Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «To φιλί της γυναίκας αράχνης», ενώ ένα χρόνο μετά έκανε την ταινία «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού», η οποία τον εκτόξευσε ακόμη πιο ψηλά, βάζοντάς τον στο top 10 των κορυφαίων ηθοποιών εκείνης της εποχής.


https://www.instagram.com/p/CbD9bGAPGKR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κωφάλαλη συμπρωταγωνίστρια του Marlee Matlin, ήταν εκείνη που πήρε το 'Οσκαρ για αυτή την ταινία, ενώ οι δυό τους είχαν ένα θυελλώδες ρομάντσο εκτός οθόνης, το οποίο όμως δεν κατέληξε καθόλου καλά. Εκείνη τον είχε κατηγορήσει για βίαιη συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση, αλλά αρκετά χρόνια αργότερα και χωρίς να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Το ειδύλλιο τους, μόνο ιδανικό δεν υπήρξε.



Στις δικαστικές αίθουσες ωστόσο κατέληξε με την Sandra Jennings που έμεινε έγκυος στο γιο τους, ενώ εκείνος ήταν παντρεμένος με την Mary Beth, πριν γίνει ξακουστός ως ηθοποιός. Και δεν ήταν μόνο η απιστία ή η κηδεμονία που οδήγησε το πρώην ζευγάρι στα δικαστήρια. H Jennings ισχυρίστηκε ότι είχαν παντρευτεί κρυφά και σύμφωνα με το δίκαιο της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας που έγινε ο γάμος, δικαιούταν μέρος της περιουσίας του. Το δικαστήριο ωστόσο δικαίωσε τον Hurt και όλη αυτή η προβολή για την προσωπική του ζωή, παραλίγο και θα του στοίχιζε την αίγλη του ονόματος του.

jennings

Ο Hurt συνέχιζε να κάνει την μία επιτυχία μετά την άλλη στον κινηματογράφο αλλά και στο θεάτρο και απέκτησε συνολικά 4 παιδιά. 'Ενα με την Jennings, 2 με την επόμενη σύζυγό του Heidi Henderson και ένα με την γαλλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτη Sandrine Bonnaire. Ο Hurt μάλιστα διατηρούσε σπίτι και στα προάστια του Παρισιού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Hollywood αποχαιρετά τη θρυλική Betty White! Άφησε πίσω της 80 χρόνια καριέρας και επιτυχιών

Οι 9 σταρ που χαράζουν τον δρόμο του νέου Hollywood

«Να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου»! Το σπαρακτικό αντίο της Helen McCrory στον Damian Lewis

Photo credits Associated Press (AP)