MasterChef: Η πονηριά του Γιάννου έκανε το Twitter να τον θεωρεί χειρότερο και από τον Μπόμπαινα

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Η πονηριά του Γιάννου έκανε το Twitter να τον θεωρεί χειρότερο και από τον Μπόμπαινα

Αντί για Fusion είχαμε...Κομφούζιον κουζίνα χθές στη δοκιμασία. Παίκτες χωρίς συγκέντρωση και άλλοι με υπερβολική στρατηγική και πονηριά. Ο μισός Βέλγος, Γιάννος άρχισε να απογοητεύει το κοινό. 

Κρυφά χαρτιά είχαν κάποιοι από τους παίκτες του MasterChef στο χθεσινό επεισόδιο και αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν κάποια μυστική συνταγή. Είχαν στρατηγική εξόντωσης. Κυρίως προσωπικής και όχι ομαδικής. Τα σκήπτρα του πιο αντιπαθητικού παίκτη από τον Δημήτρη Ταϊρίδη ή Μπόμπαινα, πέρασαν πια στον Γιάννο, που όποτε τον συμφέρει μιλάει ελληνικά και όποτε...ξεχνιέται σε άπταιστα γαλλικά. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. 'Ολοι κατάλαβαν χθές ότι κινήθηκε κάπως ύπουλα για να εξοντώσει τους παίκτες που ήθελε.



'Επαιξε με τους δικούς του όρους

Ο Γιάννος με το πλεονέκτημα της κάρτας ασυλίας και την συμπαράσταση του αρχηγού των κόκκινων, του Γρηγόρη δηλαδή, μπορούσε να επιλέξει τον αρχηγό της άλλης ομάδας και φυσικά η προτίμηση του ήταν ο φίλος του ο Μπόμπαινας ή Δημήτρης Ταϊρίδης. Εκείνος όλο καμάρι έλεγε πως τον επέλεξε γιατί αναγνωρίζει τις ικανότητες του, ενώ ο Γιάννος ξέρει ότι η παρουσία του δεν φέρνει ηρεμία στους μπλε. Και έκανε και δεύτερη κίνηση. «Στέλνω τη Φανή στη μπλε ομάδα γιατί θα φέρει αναστάτωση» δήλωσε στη συνέχεια ο Γιάννος που έκανε ανταλλαγή και έτσι ξαναγύρισε ο Τζόναθαν στην κόκκινη ομάδα και η Φανή στην μπλε. Ειλικρινής παραδοχή, αλλά...too much στρατηγική που θα τον φέρει σε συγκρούσεις στη συνέχεια. Η Φανή πάντως δεν φάνηκε να ταράζεται γιατί έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της.


https://www.instagram.com/p/CbLc-eHqF-J/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η fusion κουζίνα ήταν η πρόκληση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δηλαδή να φτιάξουν 5 πιάτα με διαφορετικά υλικά από διαφορετικές χώρες σε περίεργους συνδυασμούς. Επιλέχθηκαν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία. Η μπλε ομάδα άρχισε και τις...γλύκες προς τον Μπόμπαινα, προφανώς γιατί βλέπουν πως όσο και αν προσπαθούν για να φύγει, η τύχη του τον διατηρεί στον διαγωνισμό, ειδικά μετά την οικειοθελή χθεσινή αποχώρηση του Βασίλη Βαλέχα. Αν δεν είχε φύγει εκείνος, οι κριτές είχαν ψηφίσει τον Δημήτρη για να αποχωρήσει. Πάντως μερικοί από τους συμπαίκτες του, καταλαβαίνουν πως όσο κακός (κάκιστος) είναι ο χαρακτήρας του, άλλο τόσο καλός είναι ο μαγειρικός του εαυτός λόγω εμπειρίας.



To κοινό ωστόσο πήρε είδηση εξαρχής, πως η κόκκινη ομάδα άρχισε να αποσυντονίζεται από το πρώτο λεπτό που μπήκαν οι κατσαρόλες στη φωτιά. Πολλοί εγωισμοί μαζεμένοι ξαφνικά. Ο Μάριος εκτός, ο Γρηγόρης έμοιαζε χαμένος γιατί έβλεπε πως η ομάδα κάνει λάθη που δεν μπορούν να διορθωθούν και ο Γιάννος ξαφνικά άρχισε να μην αναγνωρίζει τον εαυτό του και να λέει πως φταίει η κάρτα ασυλίας για αυτό. 'Oμως τελικά μπορεί να μην στοίχισε αυτό στο αποτέλεσμα.


https://www.instagram.com/p/CbLcyh_qulC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βέβαια το κοινό που είναι ήδη υποψιασμένο, κατάλαβε πως ο Γιάννος είχε σήμερα στρατηγική. Και όπως θα δείτε από τα σχόλια στη photo gallery που ακολουθεί, μπορεί να είναι κοινό σχέδιο του Μπόμπαινα και του Γιάννου για να εξοντώσουν κάποια από τα δυνατά αστέρια των κόκκινων που είναι φαβορί γενικά για τον διαγωνισμό. Δηλαδή τον Γρηγόρη και τον Μάριο. Πάντως το ένστικτο των τηλεθεατών στο Twitter δεν έχει πέσει και τόσο έξω. Η μαλθακή συμπεριφορά του Γιάννου στη δοκιμασία, ήταν αρκετά ύποπτη.

Guest κριτής ήταν ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος και σε σύμπνοια με τους κριτές, κατάλαβε και εκείνος ότι είναι...λίγο σκούρα τα πράγματα στην ψηφοφορία γιατί και οι δύο ομάδες είχαν αστοχίες. Fusion ή κομφούζιον; Θα δείξει σήμερα στην ανακοίνωση του αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MasterChef: Η οικειοθελής αποχώρηση του Βασίλη έσωσε τον Δημήτρη Ταΐρίδη αλλά το κοινό είναι έξαλλο

MasterChef: Η Βασιλική αποχώρησε αλλά ο Γιάννος «δικάστηκε» από το κοινό στο Twitter

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έγινε έξαλλος με τον Δημήτρη στο MasterChef: «Δημιουργεί χυδαία αντιπαλότητα»