MasterChef: Η έντονη αντίδραση για τον Γρηγόρη από τον Ηλία Μαμαλάκη και το κοινό στο Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Η έντονη αντίδραση για τον Γρηγόρη από τον Ηλία Μαμαλάκη και το κοινό στο Twitter

Η άγνοια και ο σνομπισμός για την Πολίτικη κουζίνα από τον Γρηγόρη αλλά και κάποιους άλλους παίκτες εκνεύρισαν τους τηλεθεατές. 

Θα μπορούσαν όλα να κυλήσουν ήρεμα και ιδανικά στο MasterChef, ειδικά μετά την αποχώρηση ενός παίκτη που το κοινό δεν συμπαθούσε, όπως ο Δημήτρης Ταϊρίδης. Με ένα επιπρόσθετο λόγο αφού το χθεσινό επεισόδιο με το mystery box είχε ως θέμα την Πολίτικη κουζίνα. Όμως όλα γύρισαν ανάποδα. Γιατί σε ένα θέμα τόσο προσφιλές στην ελληνική κουλτούρα, οι περισσότεροι παίκτες απαξίωσαν ή άλλοι δεν γνώριζαν καν τι είναι η συγκεκριμένη κουζίνα. Τα σχόλια του κοινού στο Twitter αλλά και του Ηλία Μαμαλάκη, ήταν γεμάτα με απογοήτευση και άλλα με εκνευρισμό, για το πως είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος θέλει να γίνει μάγειρας να μην ξέρει να μαγειρέψει ή να απαξιώνει ακόμη και το ταπεινό ρυζόγαλο.


https://www.instagram.com/p/CbX0B1vq6I5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το προβάδισμα του Νικήτα

H ιστορικός και καθηγήτρια μαγειρικής Γεωργία Κοφινά, μία αξιοσέβαστη μορφή της γευσιγνωσίας, ήταν παρούσα στην δοκιμασία του mystery box η οποία και διάλεξε τα υλικά για τους παίκτες. Όλα ήταν αναφορά στην Πολίτικη κουζίνα ή αλλιώς στην κουζίνα της Μικράς Ασίας, αλλά με παραδοσιακές γεύσεις πολύ γνωστές σε όλους μας. Ο Νικήτας ήταν εκείνος που κέρδισε την δοκιμασία και αποφάσισε μάλιστα να μαγειρέψει στην επόμενη, παρόλο που ήταν νικητής με πλεονεκτήματα. Χιουνκάρ μπεγιεντί, ιμάμ μπαϊλντί, σουτζουκάκια και ρυζόγαλο. Αυτά ήταν τα τέσσερα κλασικά πιάτα που μοίρασε στους συμπαίκτες του μαζί με τον διαθέσιμο χρόνο που θα είχαν για μαγειρική. Κανείς δεν προκάλεσε τον Γιάννο για την κάρτα ασυλίας και το τελικό αποτέλεσμα είχε εκπλήξεις. Η Φανή απογοήτευσε με το πιάτο της όχι στη νοστιμιά και στην πρωτοτυπία, αλλά... στην άμμο που βρέθηκε στις γυαλιστερές και η Ελπίδα ήταν εκείνη που κέρδισε την διαδικασία αλλά και τις εντυπώσεις.



Η έντονη αντίδραση του Ηλία Μαμαλάκη για τον Γρηγόρη και τους κριτές

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος ήταν φέτος και καλεσμένος σε ένα επεισόδιο, είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, πριν από κάποια επεισόδια για την συμπεριφορά του γνωστού μας Μπόμπαινα. Χθές όμως στην κυριολεξία ξέφυγε από την γνωστή του ηρεμία, όταν άκουσε τον Γρηγόρη, πρώτον ότι δεν ξέρει αυτά τα φαγητά και δεύτερον ότι δεν...γουστάρει κιόλας. Παρόλο που τέτοια αντίδραση θα την περιμέναμε από κάποιον όπως τον Τζόναθαν, ο οποίος κατάγεται από το εξωτερικό. Και όπως έγραψε με πολύ αιχμηρό τρόπο στο προφίλ του στο Facebook: «Masterchef. Τι να πω; Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του ΜasterChef να μαγειρέψουν πολίτικη κουζίνα. Παντελής άγνοια. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιορίστηκε να δηλώσει την άγνοια του αλλά την απαξίωσε. Ξέρει σούσι αλλά δεν ξέρει παστουρμαδόπιτα.... χα χα. Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης. Οι σχολές μαγειρικής για να προσελκύσουν μαθητές μιλάνε για σφαιροποίηση, ράνερ, αγάρ αγάρ, θερμομόνωση και δεν διδάσκουν το κάπνισμα μίας μελιτζάνας. Και ιδού το αποτέλεσμα. Δεν ξέρουν να προφέρουν το Χιουνκιάρ. Ο Θεός της μαγειρικής να βάλει το χέρι του. Επίσης οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ΄ όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο».

mamalakis

Με την άποψή του ωστόσο συμφώνησαν και αρκετοί τηλεθεατές στο Twitter όπως θα δείτε στην photo gallery που ακολουθεί. Και ενώ η Ελπίδα ήταν η νικήτρια, ο Πάνος, ο Γρηγόρης και η Καλλιόπη είναι τελικά οι τρεις παίκτες, με τα πιο αδύναμα πιάτα και αύριο θα παλέψουν για την παραμονή τους στο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τζιοβάνι του MasterChef μοιράστηκε μια φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια και είναι αγνώριστος

MasterChef: Η πονηριά του Γιάννου έκανε το Twitter να τον θεωρεί χειρότερο και από τον Μπόμπαινα

MasterChef: Η προδοσία του Βασίλη ξεσήκωσε το κοινό στο Twitter - H oριστική ρήξη και οι 6 υποψήφιοι