Μαρία Ηλιάκη: «Φλερτάρω με μεγάλη θλίψη. Γι’ αυτό και ξαναρχίζω το τετράδιο των θαυμάτων»

Νατάσσα Σχοινά
Μαρία Ηλιάκη: «Φλερτάρω με μεγάλη θλίψη. Γι’ αυτό και ξαναρχίζω το τετράδιο των θαυμάτων»

Η εξομολόγηση της παρουσιάστριας για την ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά να συζητιούνται όπως οποιοδήποτε άλλο θέμα σωματικής φύσης. Το στρες, οι αγχωτικές διαταραχές, η κατάθλιψη, και πολλά ακόμη, μπορεί κάποια στιγμή να σου χτυπήσουν την πόρτα. Δεν είναι παράλογο, ούτε ασύνηθες ούτε κατακριτέο. Γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι. Για μία τέτοια κατάσταση μίλησε και η Μαρία Ηλιάκη.

Η Ηλιάκη που είναι μανούλα ενός 10 μηνών κοριτσιού μιλάει συχνά στους followers της στο Instagram. Αυτήν τη φορά, σε μία σειρά από stories, μοιράστηκε με το κοινό της πως αυτήν την περίοδο περνάει μία φάση «θλίψης», όπως την ονομάζει, γιατί δε θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο «κατάθλιψη» που είναι κάτι πιο σοβαρό.Η εξομολόγηση της Μαρίας Ηλιάκη για τη θλίψη που νιώθει

«Τα πράγματα έχουν ως εξής. Πιάνω τον εαυτό μου κάποιες μέρες να φλερτάρει -δε μου αρέσει η λέξη κατάθλιψη γιατί είναι κάτι σοβαρό- με τη μεγάλη θλίψη. Θλίψη να το πω; Αγωνία να το πω; Φόβο να το πω; Ούτε ο φόβος μου αρέσει ως λέξη. Γενικώς, κάπως να μην είμαι καλά κάποιες μέρες. Αποφάσισα, λοιπόν, μετά από 5-6 χρόνια, να ξαναρχίσω το τετράδιο των θαυμάτων, γιατί κάπως πρέπει να βάλω τον εαυτό μου να εστιάσει στα θετικά. Γιατί όπου και να γυρίσω, όπου και να διαβάσω, κάτι άσχημο γίνεται. Αυτό, λοιπόν, είναι το βιβλίο των θαυμάτων. Σας το προτείνω να το ξεκινήσετε κι εσείς μπας και σωθούμε. Εκεί, γράφεις κάθε μέρα τα καλά που σου συμβαίνουν. Δε χρειάζεται να είναι ας πούμε ‘Κέρδισα το λόττο ή βρήκα τον άντρα των ονείρων μου ή γενικά μεγάλα πράγματα. Ξεκινάς από τα πολύ μικρά. ‘Σήμερα ξύπνησα και έφτιαξα έναν τέλειο καφέ. Σήμερα ξύπνησα, παρατήρησα τον ήλιο και αισθάνθηκα όμορφα. Με κοίταξε το μωρό μου και μου χαμογέλασε. Πήγα για καφέ με μία φίλη μου και περάσαμε όμορφα’. Πράγματα πολύ απλά και καθημερινά για να φτάσουμε μετά στα μεγάλα. Οπότε, αυτό σε βοηθάει να εστιάσεις στα καλά, στα μικρά, μικρά καλά και τα μικρά, μικρά, μικρά μετά θα γίνουν πολλά, πολλά, πολλά και μεγάλα, μεγάλα, μεγάλα, γιατί αλλιώς δε βγαίνει», είπε.

https://www.instagram.com/p/CYZAWzhoLVw

Στα επόμενα stories της, η Ηλιάκη αποκάλυψε πως υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση για το «τετράδιο των θαυμάτων» και πως ο κόσμος τής έστελνε για να μάθει λεπτομέρειες. Τότε, η παρουσιάστρια τους εξήγησε πως μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε τετράδιο, όποιο αρέσει στον καθένα, και να γράφει το παραμικρό που του δίνει έστω και λίγη χαρά, όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται πως είναι. Εκείνη, έδωσε για παράδειγμα, ότι ο καφές που της έφεραν από απέναντι σήμερα ήταν πολύ καλός, άρα και τον απόλαυσε περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξω φρενών η Μαρία Ηλιάκη για το περιστατικό με την κόρη της στις κούνιες - Εσύ τι θα έκανες;

Το ατύχημα της Μαρίας Ηλιάκη πίσω από τις κάμερες, το σχολίασε ως και ο αγαπημένος της Στέλιος

Η Μαρία Ηλιάκη πέρασε δύσκολα τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα - Τα δύο βράδια που δε θα ξεχάσει

DPG Network