Σασμός: Όλα αλλάζουν μετά τον χωρισμό της Αργυρώς και τον θάνατο του Άγγελου και της γιαγιάς

Κατερίνα Μπούσιου
Σασμός: Όλα αλλάζουν μετά τον χωρισμό της Αργυρώς και τον θάνατο του Άγγελου και της γιαγιάς

Το φινάλε σε 40 επεισόδια από σήμερα θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι φανταζόμασταν. 

Το τέλος της πρώτης χρονιάς του Σασμού, δεν θα είναι και το πιο πρόσχαρο, αλλά θα είναι δραματικό. Με την ανάλογη δόση αγωνίας για την συνέχεια, μέχρι να δούμε αυτόν τον πολυπόθητο σασμό, δηλαδή την συμφιλίωση. Θα βιώσουμε στα επόμενα 40 επεισόδια, δύο θανάτους και ένα χωρισμό, πριν πάμε για διακοπές και πριν οριστικοποιηθουν από την παραγωγή, οι μεγάλες αλλαγές σε πρακτικό αλλά και σεναριακό επίπεδο.

https://www.instagram.com/p/Cc07_5UIQDx

Δύο κηδείες, ένας χωρισμός και μία ανατροπή

Σας έχουμε ήδη προεϊδεάσει για την δολοφονία του Άγγελου. Ενώ αρχικά όλοι νόμιζαν ότι η Καλλιόπη τον δολοφονεί για να εκδικηθεί για την περιουσία, τελικά ο Κώστας είναι εκείνος που τον σκοτώνει, μόλις τον βλέπει με την Άσπα. . Η γιαγιά Ειρήνη επίσης φεύγει από την ζωή, ανήμπορη να διαχειριστεί όλες αυτές τις τραγωδίες. Έχασε τον γιό της και έχασε και δύο εγγόνια. Τον Πέτρο και τον Άγγελο. Η φυγή της Αργυρώς και της Μαρίνας στα Γιάννενα της στοίχισε, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να δει την εγγονή της ευτυχισμένη ενώ της χάρισε ένα δισέγγονο. Έστω και μισό Σταματάκη στην καταγωγή.

https://www.instagram.com/p/Cc2L_LDqO8t

Είπαμε για την ευτυχία της Αργυρώς. Όμως έχουμε εκπλήξεις. Μετά το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιος της και την επείγουσα μεταμόσχευση που χρειάστηκε, αναγκάστηκε να μιλήσει στον Αστέρη για τον γιο τους. Εκείνος σώζει ως συμβατός δότης την ζωή του παιδιού τους και τώρα μετά από καιρό, υπάρχει κάτι που τους ενώνει. Αυτό θα προκαλέσει αναστάτωση. Όχι μόνο ψυχική και συναισθηματική, αλλά και πρακτική από την πλευρά της Αργυρώς. Ο Σταύρος, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της όσο κανείς και την έκανε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, εκείνος που αγάπησε το δικό της παιδί ως δικό του, δεν μπορεί να είναι πια στη ζωή της. Θέλει να είναι ειλικρινής μαζί του και του ανοίγει την καρδιά της, ελπίζοντας πως θα την κατανοήσει. Η επιστροφή από τα Γιάννενα στην Κρήτη, είναι μονόδρομος.

https://www.instagram.com/p/CczkyyOK6_A

Οι μεγάλες αλλαγές μετά το καλοκαίρι

Η μεγάλη απορία ωστόσο αφορά την τύχη της Βασιλικής. Θα την δούμε για αρκετό διάστημα ακόμη ακμαία και δραστήρια. Αλλά η ζωή της θα έχει μία μεγάλη ανατροπή. Γλυκιά. Για αυτό θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες.

Την επόμενη εβδομάδα και μετά την τυπική επικύρωση από την πλευρά της παραγωγής, των συμβολαίων των βασικών πρωταγωνιστών θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και σεναριακά. Υπάρχει η σκέψη να αλλάξει η ομάδα των σεναριογράφων και να είναι πιο ενεργός ο ρόλος, έστω και συμβουλευτικός του συγγραφέα του ομότιτλου βιβλίου, Σπύρου Πετρουλάκη. Το σενάριο διαφέρει από την ιστορία του βιβλίου του, αλλά εκείνος γνωρίζει καλά τα ήθη της Κρήτης.