Έξαλλο το Twitter με την αλλαγή στο MasterChef και την παραμονή του Δημήτρη Ταϊρίδη

Πατούλια Κατερίνα
Έξαλλο το Twitter με την αλλαγή στο MasterChef και την παραμονή του Δημήτρη Ταϊρίδη

Οι αλλαγές στους κανόνες που συμβαίνουν στο MasterChef 2022 έχουν κάνει έξαλλο το πιστό κοινό που βλέπει το ριάλιτι μαγειρικής για περισσότερα από έξι χρόνια τώρα.

Οι κανόνες πραγματικά άλλαξαν στο MasterChef 2022 αλλά οι αλλαγές αυτές έχουν κάνει έξαλλο το πιστό τηλεοπτικό κοινό του ριάλιτι μαγειρικής στο Star.

Τι βλέπει το κοινό πίσω από τις αλλαγές;

«Ο Μάριος, ο Νίκος Π. και ο Δημήτρης είχαν τις τρεις χειρότερες προσπάθειες στο χθεσινό Τεστ Δημιουργικότητας όμως απόψε δεν θα διαγωνιστούν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό», έγραφε χαρακτηριστικά το Instagram post του λογαριασμού του MasterChef στο Ιnstagram.

Σπάζοντας τη συνέχεια σε όσα γνωρίζουμε να συμβαίνουν στο παιχνίδι παραδοσιακά, η χτεσινή βραδιά δεν περιελάμβανε ακόμα μία διαδικασία αποχώρησης αλλά αποδείχτηκε πως προηγείτο μια νέα δοκιμασία, τριπλή αυτή τη φορά με συνολικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Σε αυτή απλά, δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση που αναδείχτηκαν από το προηγούμενο επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/CdHCf6RqSU_

Το ποσό των 10.000 για να γιορταστεί η είσοδος στην τελική δεκάδα του φετινού MasterChef δεν πήρε ένας παίκτης, όπως συνέβη με το Silver Award αλλά χωρίστηκε σε τρεις διαφορετικές φάσεις, τρεις μαγειρικές δοκιμές με ένα βασικό υλικό και κατέληξε τελικά σε δύο παίκτες.

https://www.instagram.com/p/CdEjn7iqQMq

Ποιοι μοιράστηκαν τα χρήματα;

2 χιλιάδες, 3 χιλιάδες και 5 χιλιάδες περίμεναν τον νικητή της εκάστοτε δοκιμασίας. Αυγά, κοτολέτες και συκώτι ήταν τα βασικά υλικά που έπρεπε να μαγειρευτούν. Η καλύτερη προσπάθεια κάθε δοκιμασίας κέρδιζε το εκάστοτε έπαθλο και οι δύο πιο αδύναμες έστελναν τους αντίστοιχους παίκτες στον εξώστη.

Τα πρώτα δύο χιλιάδες ευρώ πήρε ο Παναγιώτης, που έφτιαξε το καλύτερο αυγό, οι κοτολέτες της Ελπίδας της χάρισαν τρεις χιλιάδες και το συκώτι του Πάνου είχε το καλύτερο ψήσιμο χαρίζοντάς του 5000 ευρώ και 7000 ευρώ συνολικά σε μια βραδιά, σε μια μάχη συκώτι με συκώτι ανάμεσα σε εκείνον και τον Γιάννο. Ο Γιάννος πάντως έχει κερδίσει ήδη 10000 χιλιάδες ευρώ από το Silver Award του προηγούμενου μήνα.

Αυτό που όλοι αναρωτιούνταν στο Twitter είναι γιατί φέτος η παραγωγή μοιράζει τόσα χρηματικά έπαθλα πριν το μεγάλο έπαθλο που θα λάβει ο τελικό νικητής. Ένα tweet είπε μια σημαντική αλήθεια επ' αυτού.

Ακόμα μία αλλαγή εξόργισε το κοινό

Κι εκεί που το επεισόδιο έκλεινε και όλοι περίμεναν να δουν το τρέιλερ για την επόμενη διαδικασία αποχώρησης μπας και καταλάβουν αν παραμένει ο Μπόμπαινας ή κατά κόσμον Δημήτρης Ταϊρίδης, οι κριτές ανακοίνωσαν πως το επόμενο επεισόδιο περιλαμβάνει όχι την διαδικασία αποχώρησης όπως όλοι περίμεναν αλλά μια ομαδική δοκιμασία σε ανοιχτό χώρο.

Και κάπως έτσι οι κανόνες έσπασαν ξανά και το κοινό βλέπει πίσω από αυτή την εξέλιξη μια προσπάθεια της παραγωγής να κρατήσει τον Μπόμπαινα λίγο ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Ο παίκτης που είχε δει την πόρτα εξόδο και επέστρεψε με τις φετινές δεύτερες ευκαιρίες, για λίγο μόνο κράτησε ένα πιο χαμηλό προφίλ και στα τελευταία επεισόδια θυμίζει και πάλι τον παλιό κακό εαυτό που έχει δείξει από το ξεκίνημα του MasterChef 2022.

Το Twitter εννοείται πως δίκασε τον ίδιο και την παραγωγή του MasterChef.