Eurovision: Το Twitter ενθουσιάστηκε με την Αμάντα Γεωργιάδη και τη θέλει ψηλά στη βαθμολογία

Κατερίνα Μπούσιου
Eurovision: Το Twitter ενθουσιάστηκε με την Αμάντα Γεωργιάδη και τη θέλει ψηλά στη βαθμολογία
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τα θερμά χειροκροτήματα στο στάδιο του Τορίνο και τα σχόλια στα social media, έδειξαν ότι η Αμάντα Γεωργιάδη και η συμμετοχή της Ελλάδας κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές των Εurofans. 

Με τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο υποδέχτηκαν την Αμάντα Γεωργιάδη, την πρώτη μέρα που έφτασε στο Τορίνο της Ιταλίας, την υποδέχτηκαν και απόψε οι θεατές του Palo Olimpico, όπου φέτος διεξάγεται ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την χώρα μας φέτος, όχι απλά κατάφερε να μας κάνει περήφανους με την παρουσία της και την μπαλάντα της, αλλά να κάνει το κοινό στο Twitter και στα social media να υποκλιθούν στο ταλέντο της. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και το πρακτικό αντίκρισμα αυτής της αγάπης, στην βαθμολογία.

Στην οποία φαίνεται ότι θα έχουμε εκπλήξεις με την ξαφνική άνοδο στις προτιμήσεις, της Ισπανίας.

Italy Eurovision Song Contest Dress Rehearsal

Let's go Greece

Η Αμάντα που είχε ήδη ξεπεράσει το άγχος της από τον πρώτο ημιτελικό πριν από 4 ημέρες, εμφανίστηκε με αυτοπεποίθηση πάνω στην σκηνή, χωρίς να κάνει λάθη στην κινησιολογία της και στην φωνητική τοποθέτηση στο τραγούδι. Το πόσο καλά αισθάνθηκε ότι τα πήγε η ίδια, φάνηκε από το ευχαριστώ της και από το χαμόγελό της, στο τέλος του τραγουδιού αλλά και από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα μέσα στο στάδιο και από τα σχόλιά των παρουσιαστών των ευρωπαικών καναλιών που κάνουν απόψε απευθείας μετάδοση της Eurovision. Ήδη από το πρωί, ήταν και εκείνη ενθουσιασμένη και ζητούσε από τους θαυμαστές του διαγωνισμού την ψήφο τους, γιατί όπως έγραφε στο προφίλ της στο Instagram:«Κάθε ψήφος μετράει».

Eurovision: Τα προγνωστικά και τα στοιχήματα δείχνουν νίκη της Ουκρανίας και στην 7η θέση την Αμάντα

https://www.instagram.com/p/CdiZXLMIieS

Η επιβράβευση ήρθε πριν από λίγα λεπτά και από τα εκατοντάδες σχόλια που κατέκλυσαν το Twitter.

Το μεσημέρι ο χορογράφος και σκηνοθέτης της ελληνικής συμμετοχής και master πια του διαγωνισμού, Φωκάς Ευαγγελινός, είχε μοιραστεί σε συνέντευξη του στον Θέμη Μάλλη στο Mega, τον ενθουσιασμό του από την αγάπη του κόσμου και μας μετέφερε και το πως ένιωσε όλο αυτό το διάστημα για την συνεργασία του με την Αμάντα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Με την Αμάντα κάναμε ένα μοναδικό ταξίδι μαζί και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς και αυτό που ήθελα να δώσω εγώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ που ο κόσμος το αγκάλιασε το τραγούδι, το πίστεψε και κατάλαβε και όλη αυτή τη σημασία της παρουσίας, την λίγο πιο εννοιολογική. Πολλές φορές στην κίνηση, η ακινησία είναι πιο ισχυρή».

Δεν ξέρουμε αν είναι σημαδιακό για την φημολογούμενη νίκη της Ουκρανίας που είναι ψηλά στα στοιχήματα, αλλά κάπως έτσι συνδέσαμε την έναρξη του σημερινού show με τους Ιταλούς να τραγουδούν το «Give peace a chance» του John Lennon, δίνοντας καθαρά ένα αντιπολεμικό μήνυμα. Η μουσική ενώνει τους λαούς.