Eurovision: Τα προγνωστικά και τα στοιχήματα δείχνουν νίκη της Ουκρανίας και στην 7η θέση την Αμάντα

Κατερίνα Μπούσιου
Eurovision: Τα προγνωστικά και τα στοιχήματα δείχνουν νίκη της Ουκρανίας και στην 7η θέση την Αμάντα

Η Σερβία ως αουτσάιντερ είναι στην 8η θέση ενώ Αγγλία και Σουηδία δίνουν «μάχη» για την 2η θέση. 

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας, η Κalush Orchestra με το τραγούδι «Στεφανία» που εκπροσωπούν την Ουκρανία συνεχίζουν να παραμένουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά. Εκτός φυσικά απροόπτου, γιατί κανείς δεν ξέρει ακόμη αν έχουμε εκπλήξεις από την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών και από το tele voting. Στην 7η θέση βρίσκεται η δική μας Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία έχει κάνει ήδη εντύπωση με την εμφάνισή της στις υπόλοιπες αποστολές.

ukraineeurovision.JPG

Τι δήλωσε η Ουκρανική αποστολή για την περίπτωση νίκης

Πριν ακόμη από τους δύο ημιτελικούς, ο βρετανός Sam Ryder με το τραγούδι «Space Man» αναφερόταν στα γραφεία στοιχημάτων και τους eurofans ως δεύτερος. Θα είναι μία καλή ευκαρία για το γόητρο της χώρας, να βρεθεί σε υψηλή θέση στην κατάταξη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Mahmood της διοργανώτριας χώρας πιστεύει ότι θα πάει ψηλά και τον βλέπουμε στο Νο 4, αλλά όλοι συζητούν τις τελευταίες ημέρες για την απήχηση που έχει το τραγούδι της Cornelia Jacobs από την Σουηδία με το «Ηοld me closer».

Όλοι αναρωτιούνται επίσης τι θα συμβεί αν τον διαγωνισμό τελικά, τον κερδίσει η εμπόλεμη Ουκρανία. Ο τραγουδιστής του ουκρανικού συγκροτήματος Ολέχ Πσιουκ, μοιράστηκε τις σκέψεις του για αυτό το ενδεχόμενο: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η χώρα μας καταστρέφεται, είναι σε κίνδυνο, αλλά είναι ακόμη ζωντανή και μοναδική. Υπάρχει συνεχώς ο φόβος των αεροπορικών επιδρομών, στην περιοχή όπου είναι η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Υπάρχουν πύραυλοι που πετούν πάνω από τα σπίτια τους. Έχουμε επιγκεντρωθεί πολύ στις πρόβες, έχουμε επιγκεντρωθεί στο να μεταφέρουμε το μήνυμα για την μοναδικότητα και την ομορφιά της ουκρανικής κουλτούρας. Ελπίζουμε αν η Ουκρανία φιλοξενήσει την Eurovision, να είναι σε μία ενωμένη, ειρηνική χώρα».

Το θα συμβεί πρακτικά αν όντως κερδίσει η Ουκρανία; Η κατάσταση θα εκτιμηθεί λίγο αργότερα με ειδική συνεδρίαση της EBU. Η ευρωπαϊκή ένωση τηλεοπτικών σταθμών θα αποφασίσει αν άλλη χώρα θα θελήσει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ακύρωση της νίκης των Ουκρανών, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν λόγο στην διοργάνωση.

H Eλλάδα και η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die together» θα διαγωνιστεί στην 17η θέση.

https://www.instagram.com/p/CdemdITIcUi