Rebel Wilson: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και η απειλή για την καριέρα της

Rebel Wilson: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και η απειλή για την καριέρα της
Rebel Wilson, a cast member in the Netflix film "Senior Year," poses at the premiere of the film, Tuesday, May 10, 2022, at the London Hotel in West Hollywood, Calif. (AP Photo/Chris Pizzello) Invision

Πριν το ξέσπασμα του #MeToo συμπρωταγωνιστής της Rebel Wilson την παρενόχλησε σεξουαλικά και την απείλησε ότι θα καταστρέψει τόσο την ίδια όσο και την καριέρα της.

Όταν ήρθε η ώρα να κάνει τη νέα ταινία του Netflix, Senior Year, η Rebel Wilson ήθελε να βεβαιωθεί ότι ανάμεσα στο καστ θα επικρατούσε πολύ ευχάριστο κλίμα με γέλια και πολύ σεβασμό. «Επειδή συμμετείχαν πολλοί νέοι ηθοποιοί στο καστ της ταινίας, ήθελα να διαβεβαιωθώ ότι θα υπήρχε σεβασμός ανάμεσά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Rebel Wilson στο PEOPLE.

Γιατί αυτή η προϋπόθεση; Γιατί αυτό δεν συνέβαινε πάντα στις δουλειές στις οποίες συμμετείχε η Rebel Wilson, οπότε ήθελε να το διασφαλίσει. Και όχι μόνο! Όπως αποκάλυψε η 42χρονη ηθοποιός στη συνέντευξή της, έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν από άντρα συνάδελφό της, ο οποίος την «κάλεσε σε ένα δωμάτιο και κατέβασε το παντελόνι του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Είχε και συνέχεια η συμπεριφορά του, όμως, μιας και της ζήτησε μπροστά στους φίλους του να κάνει μια άσεμνη πράξη.

Το πάρτι γενεθλίων της Rebel Wilson είχε πυροτεχνήματα, καλούς φίλους και μπόλικο Μεξικό

Η εξομολόγηση της Rebel Wilson για τη σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά

«Ήταν απαίσιο και αηδιαστικό», είπε η Rebel Wilson σε συνέντευξή της στο PEOPLE για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στο παρελθόν από συμπρωταγωνιστή της. Και συνέχισε: «Και η όλη συμπεριφορά μετέπειτα- αυτό συνέβη πριν το #MeToo-, προσπάθησε να καταστρέψει εμένα και την καριέρα μου. Αν είχε συμβεί μετά το #MeToo, τότε θα μπορούσα απλώς να τους κατακεραυνώσω».

https://www.instagram.com/p/CdtFAVkrpAW

Πώς αντέδρασε, όμως, η Rebel Wilson σε αυτήν τη σεξουαλική παρενόχληση; Επειδή ακριβώς έχει σπουδές νομικής (έχει πτυχίο του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας) έκανε ό,τι μπορούσε. «Επειδή είμαι δικηγόρος, το τεκμηρίωσα. Κάλεσα τον αντιπρόσωπό μου. Καταγράψαμε μερικά πράγματα από αυτά που συνέβησαν. Σίγουρα φρόντισα να μάθουν κάποιοι άνθρωποι της βιομηχανίας και του κύκλου μας τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε η Rebel Wilson.

Γιατί μετάνιωσε η Rebel Wilson

Η 42χρονη ηθοποιός δεν έφυγε από τη συγκεκριμένη δουλειά και αιτία ήταν ο επαγγελματισμός της. Το μετάνιωσε, ωστόσο, και σήμερα- όπως δήλωσε- αν της συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε φύγει αμέσως. «Έλεγα στον εαυτό μου ''καλά, κάνε το σωστό, να είσαι επαγγελματίας και να τελειώσεις την ταινία’’. Τώρα δεν θα το έκανα αυτό», ανέφερε η Rebel Wilson στη συνέντευξή της στο PEOPLE.

Και συμπλήρωσε: «Νόμιζα ότι ακόμα κι ένα παράπονο να κάνω στο πρακτορείο μου θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Και το να παραπονεθώ στο studio. Ανακάλυψα ότι ήμουν το τέταρτο άτομο που παραπονέθηκε για αυτόν τον τύπο. Τόσο χυδαία ήταν η συμπεριφορά του, αλλά σε άλλες γυναίκες είχε κάνει πολύ χειρότερα. Αν συνέβαινε ξανά, πιθανότατα θα υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου ακόμη περισσότερο μόνο και μόνο λόγω της γενναιότητας των άλλων γυναικών που στάθηκαν όρθιες και τώρα μου έδωσαν μια ευκαιρία».

Για τη Rebel Wilson το παν είναι να κάνει θετικές αλλαγές: από το body positivity στη μεταμόρφωση της κατάστασης της υγείας της μέχρι το να κάνει νέες ταινίες, σαν το Senior Year. «Θέλω να υπάρχει έντονο το girl power και η γυναικεία ενδυνάμωση στις ταινίες που κάνω. Θέλω να διασκεδάζω τον κόσμο και εκείνοι να φεύγουν έχοντας πάρει κάτι θετικό. Το Senior Year το κάναμε με αγάπη, το γυρίσαμε στην Atlanta και υπάρχουν τόσα νέα, φρέσκα πρόσωπα στην ταινία για τα οποία είμαι πολύ περήφανη ως παραγωγός. Σαν μαμά στην ταινία, κατά κάποιον τρόπο, είμαι πολύ, πολύ περήφανη για αυτούς και για τη σκληρή δουλειά τους», δήλωσε η Rebel Wilson στη συνέντευξή της.