Μήπως η Jennifer Aniston έχει βρει το «μυστικό» για να μένεις φίλη με τους πρώην σου;

Νατάσσα Σχοινά
Μήπως η Jennifer Aniston έχει βρει το «μυστικό» για να μένεις φίλη με τους πρώην σου;

Η Jennifer Aniston στα Patron of the Artists Awards το 2019

AP

Η ηθοποιός, πάντως, είναι φίλη με όλους και περνάνε και πολύ ωραία μαζί.

Έχεις μείνει ποτέ φίλη με κάποιον πρώην σου; Να έχετε, για παράδειγμα, χωρίσει, αλλά μετά να έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε την όποια πικρία μεταξύ σας και πλέον να είστε φίλοι; Να βγαίνετε μαζί έξω, να είναι καλεσμένος στο πάρτι των γενεθλίων σου, τέτοια. Πράγματα, δηλαδή, που θα έκανες με οποιονδήποτε φίλο σου.

Η Jennifer Aniston, πάντως, προσυπογράφει σε όλα τα παραπάνω και η προϊστορία της έχει να το πιστοποιήσει. Αν σκεφτείς ότι η σταρ είναι φίλη με τους περισσότερους συντρόφους που έχουν περάσει από τη ζωή της αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο το έχει καταφέρει. Είναι τόσο cool που, μόλις φεύγει από τη σχέση, «καθαρίζει» το παρελθόν και τους ξαναγνωρίζει φιλικά; Κάνει σαν να μην ήταν ποτέ μαζί; Μπορεί να γίνει κάτι από αυτά;

Το θέμα του κατά πόσο μπορεί να υπάρξει φιλία με έναν πρώην είναι από αυτά που τα συζητάς με μία παρέα και οι απόψεις διίστανται. Γιατί υπάρχουν εκείνοι που δεν πιστεύουν με τίποτα ότι μπορείς να είσαι φίλη με τον πρώην και άλλοι που θεωρούν ότι, αν η σχέση λήξει πολιτισμένα, μία τέτοια φιλία είναι εφικτή.

Αν βάλεις μέσα σε αυτό και τον παράγοντα του εγωισμού που πολλές φορές υπάρχει -όχι μόνο ως προς την ίδια τη σχέση αλλά και ως προς το ότι πολλοί δε θέλουν να βλέπουν τους πρώην τους με νέους συντρόφους-, τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά.

Το «μυστικό» της Jennifer Aniston

Για την Aniston, ωστόσο, το «μυστικό», φαίνεται να κρύβεται σε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που δε χαρακτηρίζει μόνο την ερωτική της ζωή αλλά και γενικά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους.

«Είμαι ένας άνθρωπος που συγχωρεί. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να συγχωρείς. Διαφορετικά, αυτό χτίζεται σαν τοξικό υπόλειμμα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κρατάς κακία. Ακούστε, οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν ασυγχώρητα πράγματα, αλλά πρέπει να τα αφήνεις πίσω και να λες ‘Κοίτα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Κάνουμε λάθη’. Το να κρατάς πικρία είναι σαν να παίρνεις ποντικοφάρμακο και να περιμένεις το ποντίκι να πεθάνει. Προτιμώ απλώς να εστιάζω σε ανθρώπους και πράγματα που είναι εδώ, που συμβαίνουν και που πρόκειται να έρθουν. Τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω. Ξέρουμε τι είναι πραγματικό», είχε πει σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar το 2014.

Ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston επιτέλους ποζάρουν μαζί στα SAG Awards και το Twitter παραληρεί

Επί της ουσίας, λοιπόν, η Jen προσπαθεί να μην κρατάει κακίες στους ανθρώπους ακριβώς γιατί κατανοεί ότι είναι άνθρωποι. Κι έτσι, δεν την κρατάει και τίποτα πίσω από το να πάει παρακάτω τη ζωή της και, παράληλα, να μπορεί να καλεί τον Brad Pitt στο πάρτι για τα 50α της γενέθλια ή κάνει κοινά story με τον Justin Theroux.

jennifer_aniston_friends_exes_main.jpg