Η αλλαγή στο κείμενο της Amber Heard στην Washington Post μετά τη δικαίωση του Johnny Depp

Νατάσσα Σχοινά
Η αλλαγή στο κείμενο της Amber Heard στην Washington Post μετά τη δικαίωση του Johnny Depp

Η Amber Heard στο δικαστήριο του Fairfax

Αέρας αλλαγής για τον ηθοποιό που ζούσε για έξι χρόνια με την κατηγορία του ανθρώπου που κακοποίησε την πρώην σύζυγό του.

Οι ένορκοι δικαίωσαν τον Johnny Depp στη μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Amber Heard. Τα στοιχεία που παρουσίασε στο δικαστήριο η ομάδα του, οπτικά και ηχητικά, απέδειξαν πως ο ηθοποιός ήταν τελικά το θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι του πρώην ζευγαριού με την ίδια τη Heard να ακούγεται να παραδέχεται πως τον χτύπησε. Την ίδια στιγμή που μάρτυρες μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες περί βίας από την ηθοποιό στον τότε σύζυγό της.

Οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τα στοιχεία που κατέθεσε η νομική της ομάδα και, κάπως έτσι, ο Depp αθωώθηκε από την κατηγορία που εκκρεμούσε εις βάρος του. Κατά πάσα πιθανότητα, η Heard τώρα θα θελήσει να κάνει έφεση στην απόφαση των ενόρκων, όμως, μέχρι τότε, ο ηθοποιός μπορεί να πάρει μία ανάσα από τα όσα προηγήθηκαν.

Σίγουρα αλλαγές θα έρθουν στη ζωή του και ιδίως στα επαγγελματικά, με μία που συνέβη ήδη και σχετίζεται με το περίφημο op-ed κείμενο που έγραψε η ηθοποιός του Aquaman στην Washington Post το 2018 και στο οποίο ισχυρίστηκε πως το 2016 έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό, δηλαδή, πάνω στο οποίο χτίστηκε όλη η δίκη.

Δίκη Depp - Heard: Η ετυμηγορία των ενόρκων ανακοινώθηκε - Περίτρανη δικαίωση για τον Johnny

Η αλλαγή στο κείμενο που έγραψε η Amber Heard στην Washington Post

Πλέον, το κείμενο που έγραψε στην Washington Post το 2018 η Heard δε στέκει μόνο του στο Μέσο. Μόλις η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε, προστέθηκε μία εκτενής σημείωση συντάκτη.

«Σημείωση συντάκτη, 2 Ιουνίου 2022: Το 2019, ο Johnny Depp μήνυσε την Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμιση λόγω του κειμένου γνώμης του 2018. Την 1η Ιουνίου του 2022, μετά τη δίκη στο Fairfax, οι ένορκοι βρήκαν τη Heard υπόλογη σε τρεις κατηγορίες για τις παρακάτω δηλώσεις, οι οποίες ισχυρίστηκε ο Depp ότι ήταν ψευδείς και συκοφαντικές: 1) ‘Μίλησα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και αντιμετώπισα την οργή της κουλτούρας μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει.' 2) ‘Πριν δύο χρόνια, έγινα δημόσια φιγούρα εκπροσωπώντας την ενδοοικογενειακή βία και ένιωσα την πλήρη δύναμη της οργής της κουλτούρας μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά.' 3) ‘Είχα τη σπάνια θέση να δω, σε πραγματικό χρόνο, πώς οι θεσμοί προστατεύουν τους άντρες που κατηγορούνται για κακοποίηση’. Οι ένορκοι βρήκαν ξεχωριστά ότι ο Depp, μέσω του δικηγόρου του, Adam Waldman, δυσφήμισε τη Heard σε μία από τις τρεις κατηγορίες στην ανταγωγή της», γράφει το σημείωμα.