H Sandra Oh ξεσπά για όλες εκείνες τις φορές που αφήνουμε πίσω τον εαυτό μας για τη δουλειά

Νατάσσα Σχοινά
H Sandra Oh ξεσπά για όλες εκείνες τις φορές που αφήνουμε πίσω τον εαυτό μας για τη δουλειά

Sandra Oh στην πρεμιέρα του "Killing Eve" το 2019

AP

Η ηθοποιός του Grey's Anatomy και του Killing Eve μιλάει για την πραγματικότητα -δυστυχώς- του μέσου ανθρώπου.

Η Sandra Oh ήταν για χρόνια μία από τις πρωταγωνίστριες του «Grey’s Anatomy». Η σειρά συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών με εκατομμύρια θεατών από όλων των πλανήτη να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω της.

Η Dr. Cristina Yang που υποδυόταν η Sandra Oh από το 2005, την ανέβασε κατευθείαν στην κορυφή, όμως, αυτό, εκτός από τα θετικά του, είχε μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και στην υγεία της 50χρονης πλέον ηθοποιού, αφού άφησε σε δεύτερη μοίρα την υγεία της για τη δουλειά. Ένα γεγονός με το οποίο πολλοί ταυτιζόμαστε ακόμα κι αν δεν είμαστε ηθοποιοί.

Η συζήτηση της Sandra Oh με την Jung Ho-yeon

Σε συζήτησή της με την πρωταγωνίστρια του «Squid Game», Jung Ho-yeon, για το «Actors on Actors» του Variety, η Sandra Oh μίλησε για όλα όσα έφερε η δημοσιότητα σε προσωπικό επίπεδο.

«Η ζωή μου άλλαξε πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο να το φανταστείς, γιατί αυτό είναι σχεδόν 20 χρόνια πριν, οπότε το περικείμενο είναι πολύ διαφορετικό, το στρες είναι ίδιο – ή σύγχυση είναι ίδια-. Και πιστεύω ότι για αυτό η ερώτησή μου σε εσένα είναι, πώς φροντίζεις τον εαυτό σου; Γιατί νιώθω, ειλικρινά, πως αρρώστησα. Νομίζω πως όλο μου το σώμα ήταν πολύ, πολύ άρρωστο. Ακόμα κι αν συνεχίζω να δουλεύω», ξεκίνησε να λέει η Sandra Oh.

People Love GIF

Η ηθοποιός διηγήθηκε έπειτα τα προβλήματα υγείας που της προκάλεσε η δουλειά της και το γεγονός ότι δεν φρόντιζε τον εαυτό της όσο θα έπρεπε.

«Σκεφτόμουν ‘Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Η πλάτη μου πονάει. Δεν ξέρω τι πάει λάθος με το δέρμα μου’. Έμαθα ότι πρέπει να φροντίζω πρώτα την υγεία μου. Αλλά αυτή δεν είναι μόνο το σώμα σου. Είναι και η ψυχή σου. Είναι σίγουρα ο νους σου. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Γιατί τελικά δεν μπορείς να βασιστείς σε κανέναν άλλον», είπε.

Πλέον έχει πάρει το μάθημά της

Ευτυχώς, μετά από χρόνια εμπειρίας και καταξίωσης πια στον χώρο, η Sandra Oh συνειδητοποίησε τη μεγάλη σημασία που έχει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική της υγεία.

«Τώρα που είμαι πιο βαθιά στην καριέρα μου, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να περνάω περισσότερο χρόνο με τον δημιουργικό εαυτό μου: Αυτό μπορεί να είναι ο ύπνος, το να περπατάω στο δάσος, το να κάνω διαλογισμό, το να πηγαίνω σε μαθήματα. Μπορεί να είναι όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτά διατηρούν την ικανότητα του να είσαι παρών», είπε.