Ο Ed Sheeran έσπασε κάθε ρεκόρ – Η «διπλή» νίκη του για δεύτερη χρονιά

Μαρία Ροδίτη
Ο Ed Sheeran έσπασε κάθε ρεκόρ – Η «διπλή» νίκη του για δεύτερη χρονιά
Instagram: @teddysphotos

Ο Ed Sheeran βρέθηκε στην κορυφή των charts μιας και είναι ο τραγουδιστής που έχει «παίξει» περισσότερο. Όχι μόνο όμως!

Ο Ed Sheeran έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος! Ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης έσπασε κάθε ρεκόρ για δεύτερη χρονιά κι αυτό χάρη στο τραγούδι του «Bad Habits», το οποίο «σάρωσε» τα charts.

Ειδικότερα, ο 31χρονος κατάφερε να γίνει ο καλλιτέχνης που έχει παίξει περισσότερο από κάθε άλλον στα charts, με το «Bad Habits» να είναι το τραγούδι που έχει ακουστεί περισσότερο από όλα.

Courteney Cox-Ed Sheeran:Αναπαριστούν τον χορό του Ross και της Monica και προκαλούν γέλιο (video)

«Διπλή» νίκη για τον Ed Sheeran και δεν είναι η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ετήσια charts συντάσσονται από τη Phonographic Performance Limited (PPL), μια εταιρεία αδειοδότησης μουσικής από δεδομένα χρήσης μουσικής και αναπαραγωγής από ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια καθώς και από δημόσια events. Από αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο Ed Sheeran κατάφερε αυτήν τη «διπλή» νίκη του καλλιτέχνη που έχει παίξει περισσότερο και του τραγουδιού του – Bad Habits- που έχει ακουστεί περισσότερο στα charts.

Ο Peter Leathem, διευθύνων σύμβουλος της PPL, δήλωσε χαρακτηριστικά για τη διάκριση του τραγουδιστή: «Συγχαρητήρια στον Ed Sheeran. Η επιτυχία του στην κορυφή των charts τα τελευταία 5 χρόνια είναι απόδειξη όχι μόνο για την ποιότητα της παραγωγής του, αλλά και για τη δύναμη της βρετανικής μουσικής».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ed Sheeran κάνει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Και το 2017 με το single, Shape of You, και το δημοφιλές άλμπουμ Divide είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή.

Η Adele και η νέα συνεργασία του Ed Sheeran

Ο Ed Sheeran δεν είναι ο μοναδικός τραγουδιστής που έχει καταφέρει αυτήν τη διάκριση. Πριν από αυτόν ήταν η Adele που... σάρωσε. Η καλλιτέχνιδα βρέθηκε στην κορυφή και στα δύο charts την ίδια χρονιά, με το Rolling In The Deep να είναι το single που ακούστηκε περισσότερο και το άλμπουμ της 21 να την κάνει την κορυφαία καλλιτέχνιδα του 2011.

Τα ευχάριστα νέα της «διπλής» νίκης για τον Ed Sheeran πάντως ήρθαν, αφού ο ίδιος και ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης, Jeremy Loops, κυκλοφόρησαν τον Μάιο το κομμάτι τους, Better Together, το οποίο ήδη έχει ξεπεράσει τις 820.000 views στο YouTube.