Άγριες Μέλισσες: Το φινάλε του Δούκα στην αγκαλιά της Ελένης με το παιδί της στα χέρια του

Κατερίνα Μπούσιου
Άγριες Μέλισσες: Το φινάλε του Δούκα στην αγκαλιά της Ελένης με το παιδί της στα χέρια του

Την βοηθά να γεννήσει και θυσιάζεται εκείνος για να γλιτώσει την ζωή της από τον Ακύλα. 

Το μαγικό λυχνάρι που του επέστρεψε ο εγγονός του Σέργιος, μάλλον κάνει τα μαγικά του στον χαρακτήρα του Δούκα στις Άγριες Μέλισσες. Λίγο πριν δολοφονηθεί από τον Ακύλα, θυσιάζεται για να σώσει την Ελένη σε μία σκηνή όπου πολλά μυστικά αποκαλύπτονται με πολλά δάκρυα και μία μικρή ανατροπή.

Κρατά το εγγόνι του αδελφού του Μιλτιάδη στην αγκαλιά του και λυγίζει

Ο Δούκας από σήμερα μένει οριστικά μόνος. Ακόμη και η Αγορίτσα, ο μόνος πιστός του άνθρωπος, η δεύτερη μητέρα του, τον εγκαταλείπει. Τα παιδιά του γνωρίζουν πια όλα του τα εγκλήματα και η συγχώρεση είναι μία ουτοπική πραγματικότητα. Εκείνος όμως θέλει να λυτρωθεί. Αποφασίζει για πρώτη φορά στην ζωή του να γίνει ο σωτήρας του χωριού. Μόλις μαθαίνει ότι ο Ακύλας δραπέτευσε, κάνει τα πάντα για να βοηθήσει. Και στο διάβα του βρίσκεται η Ελένη. Η μοναδική γυναίκα που μίσησε τόσο πολύ.

https://www.instagram.com/p/CeecG22MywV

Η Ελένη γεννά με την βοήθειά του

Ο Λάμπρος και όλοι οι συγχωριανοί του είναι οπλισμένοι και προσπαθούν να προστατέψουν το Διαφάνι. Η Ελένη ξεφεύγει και βρίσκεται ενώπιον του, αλλά ο Ακύλας καραδοκεί για να την σκοτώσει. Την πιάνουν οι πόνοι και ο Δούκας την βοηθά να γεννήσει. Και αυτή είναι μία επική σκηνή στην ιστορία της σειράς. Δακρυσμένος κρατά στην αγκαλιά του το εγγόνι του αδελφού του Μιλτιάδη το #εθνικόπαιδί όπως το έχουν ονομάσει στο Twitter και λυγίζει. Με τον τρόπο του ζητά συγχώρεση από την Ελένη. Και αυτή η καρμική αλλά τόσο δραματική σχέση που έχουν τόσα χρόνια μεταξύ τους, περνά σε μία άλλη διάσταση. Ο Δούκας ζητά συγχώρεση και τελικά δίνει την ζωή του για να την σώσει από τον Ακύλα. Με το παιδί της στην αγκαλιά του, θα της αποκαλύψει πολλά για τον γιο του Σέργιο. Φτάνει μία συγγνώμη, για να της σβήσει τον πόνο για τον θάνατο του πατέρα της και τα βασανιστήρια που πέρασε στην φυλακή;

Άγριες Μέλισσες: Το μοναχικό τέλος της Μυρσίνης και το σχεδόν ηρωϊκό του Μελέτη

Ο θάνατος του εκτός από την Μυρσίνη, θα κλονίσει και τα παιδιά του. Θεωρούν τον τρόπο που «έφυγε» ως μία θεία τιμωρία. Αλλά ωστόσο επηρεάζονται συναισθηματικά, γιατί η απώλεια του, δεν τους θυμίζει μόνο τα δύσκολα που έζησαν μαζί του. Ο Λεωνίδας Κακούρης, ως Δούκας, κάνει ένα μεγάλο φινάλε, όπως αξίζει σε έναν τόσο ιδιαίτερο και εμβληματικό ρόλο στις Άγριες Μέλισσες.

https://www.instagram.com/p/CeQ1eVCIGqQ