Δύσκολα τα πράγματα για την Amber Heard - Ο Depp μάλλον θα είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της

Νατάσσα Σχοινά
Δύσκολα τα πράγματα για την Amber Heard - Ο Depp μάλλον θα είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της

H Amber Heard στη δίκη με τον Johnny Depp

Ένα περιστατικό του παρελθόντος φαίνεται πως τη στοιχειώνει και κανείς δεν ξέρει μέχρι στιγμής πού θα οδηγήσει.

Ηρεμία μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον για την Amber Heard. Οι νομικές της διαμάχες με τον πρώην σύζυγό της, Johnny Depp, έχουν κάνει τον γύρο του πλανήτη, ενώ η τελευταία ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, οπότε και μετά από έξι εβδομάδες στο δικαστήριο, οι ένορκοι δικαίωσαν περίτρανα τον ηθοποιό. Η, δε, Heard κρίθηκε ότι έπρεπε να του δώσει 15 εκατομμύρια για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, αν και έδειχναν μία αμφίδρομα τοξική σχέση, ενοχοποιούσαν τη Heard και στήριζαν όλους τους ισχυρισμούς του Depp περί δικής του κακοποίησης. Καμία απόδειξη για κακοποίηση προς την άλλη πλευρά.

Η 36χρονη ηθοποιός γρήγορα εξέφρασε την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα αποδίδοντας τη νίκη του 59χρονου σταρ στη δημοφιλία και την επιρροή του. Ο Depp ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στη μάχη του για δικαίωση, αλλά αυτό που έμεινε σε όλους είναι η ατάκα που έγραψε στο τέλος «Veritas numquam perit», δηλαδή «Η αλήθεια δε χάνεται ποτέ».

Depp - Heard: Ένορκος της δίκης αποκαλύπτει το στοιχείο που έκανε την Amber να χάσει

Μέσα από τις δίκες (Μία στο Fairfax στην Αμερική και μία στην Αγγλία το 2020), ωστόσο, παρουσιάστηκε πληθώρα στοιχείων και κάποια από αυτά αφορούσαν στο ταξίδι με το περίφημο περιστατικό κατά το οποίο η Heard έβαλε παράνομα τα δύο σκυλιά της στην Αυστραλία, όπου έκανε γυρίσματα τότε ο Depp για τους Πειρατές της Καραϊβικής. Ναι, για πολλούς μπορεί να φαντάζει αστείο που δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο θέμα, αλλά εκεί παίρνουν τα δικά τους μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Μέτρα, τα οποία κυνηγούν τη Heard μέχρι σήμερα. Τι εννοούμε…

Πολύ αυστηρή η Αυστραλία στο θέμα της βιοασφάλειας

Ο Barnaby Joyce το 2015 που συνέβη το περιστατικό με τα κατοικίδια ήταν Υπουργός Γεωργίας. Πρόσφατα, μίλησε στο Law & Crime (το κανάλι που κάλυψε και όλη τη δίκη στο Fairfax) και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δόθηκε τόση βαρύτητα σε αυτό που συνέβη φτάνοντας μέχρι και να απειλήσουν για θανάτωση των ζώων.

«Υπάρχουν δύο λόγοι. Η Αυστραλία είναι μία νησιωτική ήπειρος. Παίρνουμε την εθνική μας ταυτότητα και τη βιοασφάλεια πολύ σοβαρά. Άλλες χώρες μπορεί να παίρνουν πολύ σοβαρά τους θρησκευτικούς νόμους, τους νόμους κατασκοπίας, αλλά εμείς παίρνουμε πολύ σοβαρά τους νόμους βιοασφάλειας. Ο λόγος πίσω αυτό είναι ότι θα κατέστρεφε την οικονομία μας», ξεκίνησε να λέει ο Joyce και εξήγησε τον δεύτερο λόγο.

Η δημόσια συγγνώμη του ζευγαριού:

«Έχετε πολλά πράγματα: λύσσα – δεν έχουμε λύσσα στην Αυστραλία. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα σε θάμνους. Έχω άγρια σκυλιά εδώ… Είμαι αγρότης. Αυτό θα άλλαζε όλη την εικόνα του τρόπου με τον οποίο το έθνος μας λειτουργεί. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει αν υπάρξει εισβολή λύσσας ή μύγας. Οπότε εκνευριζόμαστε πολύ με ανθρώπους που θα αποδεκάτιζαν τις περιφερειακές μας οικονομίες, θα άλλαζαν τα δεδομένα μας, τον τρόπο που ζούμε στο έθνος μας και που θα μας ανάγκαζαν να ανεβάσουν το κόστος της ζωής μας», είπε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξουν συνέπειες μετά το πέρας της έρευνας;

Με βάση τα όσα είπε, λοιπόν, καθόλου περίεργο δεν είναι που ακόμα και επτά χρόνια μετά το συμβάν, η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώθηκε και από το Υπουργείο Γεωργίας στην Daily Mail τον Ιούνιο. Η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με το αν η Heard είπε ψέματα και παραποίησε έγγραφα για τα κατοικίδια. Άγνωστο το αν θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες όταν θα ολοκληρωθεί.

«Αν αρχίσουμε να αφήνουμε σταρ του κινηματογράφου -ακόμα και να έχουν βγει δύο φορές πιο σέξι άντρες του πλανήτη- να έρχονται στη χώρα μας και να παραβιάζουν τους νόμους, τότε γιατί να μην παραβιάζουν όλοι τους νόμους;», είπε.