Η κορούλα της Μαρίας Ηλιάκη έχει άγχος αποχωρισμού κι η παρουσιάστρια το διηγήθηκε όπως εκείνη ξέρει

Η κορούλα της Μαρίας Ηλιάκη έχει άγχος αποχωρισμού κι η παρουσιάστρια το διηγήθηκε όπως εκείνη ξέρει

Η Μαρία Ηλιάκη έκανε ένα βίντεο για να περιγράψει ακριβώς την κατάσταση.

Η Μαρία Ηλιάκη ανέκαθεν ήταν μία από τις πιο προσφιλείς στο κοινό φυσιογνωμίες, όμως, από τότε που έγινε μαμά (31 Μαΐου 2021), ένας νέος ορίζοντας άνοιξε διαδικτυακά. Η 44χρονη παρουσιάστρια ανεβάζει τακτικά υλικό που έχει σχέση με τη μητρότητα και έτσι πολλές μαμάδες μπορούν να ταυτιστούν με την καθημερινότητά της.

Πρόσφατα, η Ηλιάκη έκανε ένα story στο οποίο μιλάει για ένα κοινό πρόβλημα των μικρών παιδιών: το άγχος αποχωρισμού.

Τι είναι το άγχος αποχωρισμού;

Το άγχος αποχωρισμού είναι ουσιαστικά όταν το παιδάκι γίνεται ιδιαίτερα ανήσυχο κάθε φορά που η μαμά του απομακρύνεται ή δε βρίσκεται πια στο οπτικό του πεδίο, καθώς αποτελεί το αναπτυξιακό στάδιο κατά το οποίο το παιδί μαθαίνει πως ο γονιός μπορεί να φύγει από το σπίτι αλλά επιστρέφει. Το άγχος αποχωρισμού εμφανίζεται περίπου όταν το παιδί γίνει 9 μηνών και μπορεί να κρατήσει μέχρι και τους 18 μήνες. Για κάποια παιδιά, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τα 3 με 4 έτη.

Η Μαρία Ηλιάκη έχει έναν περίεργο φόβο για την κόρη της και δεν αγαπά καθόλου τα botox

Η ανάρτηση της Μαρίας Ηλιάκη

Η κορούλα της παρουσιάστριας, λοιπόν, είναι τώρα 14 μηνών και περνάει αυτήν την περίοδο άγχους αποχωρισμού. Η Ηλιάκη έκανε ένα story στο προφίλ της για να περιγράψει ακριβώς τι συμβαίνει στο σπίτι της, σαφώς με τον χιουμοριστικό τρόπο στον οποίο μάς έχει συνηθίσει.

«Εμείς τώρα περνάμε την περίοδο ‘Θέλω μόνο τη μαμά μου’. Τύπου κατεβάζω τα σκουπίδια; Κλαίει, πλαντάζει, λες και θα πάω μετανάστρια στην Αυστραλία και θα λείψω 20 χρόνια. Πάω να πάρω κάτι από το ταχυδρομείο κάτω; Σπαράζει. Μπήκα, λοιπόν, κι εγώ και διάβασα ότι το παθαίνουν αυτό αυτούς τους μήνες τα παιδιά κι ότι είναι το άγχος του αποχωρισμού από τη μαμά, ότι πρέπει η μαμά να εξηγεί. Και κάθομαι κι εγώ και εξηγώ. ‘Αγάπη μου, τώρα η μαμά θα κατεβάσει τα σκουπίδια. Αγάπη μου, τώρα η μαμά θα λείψει πέντε λεπτά και θα γυρίσει. Αγάπη μου, τώρα η μαμά θα πάει να κάνει το πιπί της’. Δεν… ‘Μαμά’», είπε στο βίντεό της η Ηλιάκη, ώσπου η μικρή ακούστηκε από πίσω και η παρουσιάστρια είπε: «Ναι, για σένα λέω. Όλη την ώρα ‘μαμά’. Μαμά και κλάμα. Αυτό. Φαντάζομαι κάποιες το ξέρετε, κάποιες θα το μάθετε».