Αν επιστρέψει η παλιά καλή Φαίη Σκορδά, η άνοιξη στο πρωινό του ΣΚΑΙ δεν θα αργήσει να έρθει

Πατούλια Κατερίνα
Αν επιστρέψει η παλιά καλή Φαίη Σκορδά, η άνοιξη στο πρωινό του ΣΚΑΙ δεν θα αργήσει να έρθει

Λένε πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όμως στην περίπτωση της Φαίης Σκορδά το νέο της ξεκίνημα στον ΣΚΑΙ είναι πιθανό να (υπεν)θυμίσει στο τηλεοπτικό κοινό όλους εκείνους τους λόγους που αγάπησε τη Φαίη από το ξεκίνημά της ακόμα στο Alter.

Η Φαίη έχει έναν κανόνα στις αλλαγές τηλεοπτικής στέγης: Να γίνονται πάντα στο βαθύ καλοκαίρι, στον καύσωνα που καίει, στον Αύγουστο που σαν μέλισσα κάνει τη διαφορά.

Στο ALTER η συμφωνία για το Πολύ Μπλα Μπλα έγινε Αύγουστο κι έμεινε εκεί τέσσερα χρόνια. Αργότερα το 2010, αποφασίζει με τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει τη μετάβαση στο MEGA και τον Αύγουστο του 2013, μετακομίζει αιφνιδιαστικά μαζί με τον τότε σύζυγό της στον ΑΝΤ1 για να αναλάβει το Πρωινό μου.

Το αντίο

Η Φαίη μας αποχαιρέτησε από τον ΑΝΤ1 αυθεντικά, όπως μόνο εκείνη – άντε και η Κατερίνα Καραβάτου- ξέρει. Με αληθινά δάκρυα συγκίνησης για το τέλος μετά από 9 χρόνια συνεργασίας. Αν έχεις αλλάξει δουλειά μετά από 9 χρόνια – κάτι ξέρω- ακόμα κι αν είναι επιλογή σου, υπάρχει ένα κομμάτι σου που αφήνει σε εκείνο το γραφείο και σε εκείνο το καμαρίνι. Κι η Φαίη έδειξε να θυμάται και να αναπολεί κάθε στιγμή σε εκείνο το στούντιο, που και ανθρώπινα να το πάρεις, πέρασε και στιγμές χαράς, βίωσε έναν χωρισμό και ένα διαζύγιο και στάθηκε ξανά στα πόδια της.

Θα είναι η Φαίη Σκορδά η μεγάλη τηλεοπτική μεταγραφή της χρονιάς;

«Δεν έχω ετοιμάσει κάτι, θέλω ένα λεπτό για να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι, ένα λεπτό στο οποίο δεν μπορώ να περιγράψω αυτά τα 9 -10 χρόνια στην οικογένεια του ΑΝΤ1. Ήρθε στο μυαλό μου η γιαγιά μου η Αγλαΐα, η οποία όταν ήταν στη ζωή μου έλεγε, Σε βλέπω γιατί χαμογελάς και λάμπεις και μου φτιάχνεις τη διάθεση. Κι όταν κλαις πουλάκι είσαι τόσο άσχημη κι άμα έχεις μούτρα δεν θέλω να σε βλέπω. Με χαμόγελο και ευγνωμοσύνη θέλω να κλείσει η σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΑΝΤ1 γιατί είναι πραγματικά οικογένεια. Οι σχέσεις είναι αυτές που μένουν, και στο τέλος είναι μια αγκαλιά», τόνισε η Φαίη στο αντίο, η οποία ευχαρίστησε τα στελέχη του ΑΝΤ1 αλλά και ξεχωριστά και τον πρόεδρο του σταθμού για την εμπιστοσύνη του μέχρι και την τελευταία στιγμή. Κι όπως όλα τα παιδιά, κάποια στιγμή η Φαίη αποφάσισε με πόνο καρδιάς να αφήσει την οικογένεια και να ανοίξει τα φτερά της, μόνη της, όπως στο ξεκίνημά της.

Στο τέλος της συνεργασίας με τον ΑΝΤ1, η Φαίη Σκορδά θυμήθηκε την ατάκα της γιαγιάς της

Κι έχει όλα τα φόντα, αυτό το restart στον ΣΚΑΙ να φέρει τη μεγάλη επιτυχία που τόσα χρόνια κυνηγάει στην ψυχαγωγία ο σταθμός του Φαλήρου. Αν όμως, η Φαίη, θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό της. Η παλιά καλή Φαίη του Άλτερ, των πρώτων χρόνων στο πρωινό του Mega, ήταν αυθόρμητη, χαρούμενη και σίγουρη για τη δουλειά που κάνει. Ήταν ας το παραδεχτούμε, μπροστά από τον Λιάγκα, από τον Ουγγαρέζο, από όλους.

Αργότερα, όταν στο πρωινό μπλέχτηκε και η ενημέρωση και η επικαιρότητα, η Φαίη στάθηκε άξια δίπλα στον Γιώργο Λιάγκα που προφανώς με την προυπηρεσία του στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων, έπαιζε στα δάχτυλα και το ρεπορτάζ για το κίνημα metoo στην Ελλάδα και το ρεπορτάζ για τη φερόμενη ως μητροκτόνο.

Η παλιά καλή Φαίη

Η Φαίη πάλι δεν προλάβαινε να αρθρώσει φράση, όταν μιλούσε φαινόταν πως ένιωθε ότι τα λεγόμενά της κάποιος δεν τα παίρνει όσο σοβαρά θα ήθελε και η ίδια και το κέφι που είχε η Σκορδά στα πρώτα χρόνια της ως παρουσιάστρια είχε χαθεί ή τουλάχιστον δεν κολλούσε σε μια εκπομπή που δεν ήταν εκείνη που είχε η ίδια φανταστεί να παρουσιάζει.

Προφανώς, θα θυμηθείς εκείνη τη σεζόν, την οποία η Φαίη ξεκίνησε μόνη στο πρωινό του ΑΝΤ1 το 2021, τις επιλογές συνεργατών που έκανε και την ιδέα που είχε η ίδια να επαναφέρει τον Γιώργο Λιάγκα στο πλευρό της.

«Ο μεγάλος μας γιος ο Γιάννης χάρηκε πολύ και μας είπε μπράβο και ξέρει ότι θα κάνουμε και μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Ο μικρός ο Δημήτρης μας είπε ότι κάνουμε βλακεία. Θα τσακωθείτε μια μέρα και θα σας απολύσουν και δεν θα έχουμε χρήματα να φάμε», είχε αποκαλύψει η Σκορδά για την τηλεοπτική της επανένωση με τον Λιάγκα. Ο Δημήτρης έπεσε μέσα στο κομμάτι του τσακωμού αλλά κανείς - ευτυχώς- δεν απολύθηκε.

Η Φαίη πήρε τη μεγάλη απόφαση, κι αν στον ΣΚΑΙ επιστρέψει σίγουρη για το πόσο καλή παρουσιάστρια μπορεί να είναι, θα θριαμβεύσει.

https://www.instagram.com/p/CghKG7fsYHE

«Ο ΣΚΑΪ υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά στο δυναμικό του, τη Φαίη Σκορδά.

Η Φαίη, έχει δημιουργήσει μια ακλόνητη και διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με το τηλεοπτικό κοινό, με τη δυναμική προσωπικότητά της, την ευγένεια που την ακολουθεί πιστά σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, το ειλικρινές χαμόγελο, την ευθύτητα, τη διάθεση για χαρά που θέλει να μοιράζεται με τους τηλεθεατές της.

Καλωσορίζουμε τη Φαίη στον ΣΚΑΪ από όπου θα μας λέει φέτος με το δικό της, μοναδικό τρόπο την πιο γλυκιά «καλημέρα», και ευχόμαστε μια όμορφη και δημιουργική τηλεοπτική χρονιά!», έγραφε το δελτίο υποδοχής του σταθμού του Φαλήρου.

Αυτό χρειάζεται η Φαίη: Να επιστρέψει το ειλικρινές χαμόγελο της Φαίης, η διάθεση για χαρά, αυτή που τόσο μας έλειψε τις τελευταίες σεζόν στον ANT1.

Αυτό χρειάζεται και ο ΣΚΑΙ όμως: Να φύγουμε επιτέλους από τη λογική της ατάκας φιλόλογου και να υπάρξει μια γυναίκα που θα φέρει τη μέση τηλεθεάτρια στον σταθμό του Φαλήρου.