Στο Survivor της ζωής να είσαι Ρεγγίνα Μακέδου - Η επιπλοκή και το θάρρος μαζί στη νέα της ανάρτηση

Στο Survivor της ζωής να είσαι Ρεγγίνα Μακέδου - Η επιπλοκή και το θάρρος μαζί στη νέα της ανάρτηση
Instagram

«Πυρετός να 'σαι Ιούλιο με 2 κουβέρτες. Τρέμουλο τόσο που να δεν μπορείς καν να πιάσεις την ινσουλίνη... το κινητό... το νερό...».

Είναι γνωστό και πρέπει να τονίζεται συνεχώς, πως η Ρεγγίνα Μακέδου είναι μια γυναίκα της οποίας η ιστορία εμπνέει και δίνει τεράστια δύναμη. Η γνωστή γυμνάστρια την οποία γνωρίσαμε καλύτερα ως χορεύτρια μέσα από τη συμμετοχή της στο DWTS, δίνει τη δική της μάχη με τη λευχαιμία και πολλές είναι οι φορές που χρησιμοποιεί το προσωπικό της προφίλ στο Instagram προκειμένου να ενθαρρύνει αλλά και να επικοινωνήσει τη στάση της σε αυτή τη συνθήκη η οποία είναι πως τίποτα δεν είναι ικανό την κάνει να «λυγίσει». Χωρίς να χάνει την αισιοδοξία της, παλεύει γενναία. Μέσα από τις δύσκολες μάχες που έχει κληθεί να δώσει, με μεγαλύτερο όπλο της το χαμόγελο εκείνη επιλέγει να δει το φως.

Πριν από λίγες ημέρες, η νεαρή γυναίκα γιόρτασε τα 37α γενέθλιά της. Και το μήνυμά της ήταν -φυσικά- ένα από τα καλύτερα που έχει γράψει ποτέ. Ένα μήνυμα που πολλοί διάβασαν παραπάνω από δύο φορές καθώς έκρυβε ισχυρές δόσεις αισιοδοξίας μέσα από την περιγραφή της για την τωρινή κατάσταση της υγείας της.

Στα πιο πρόσφατα νέα της 37χρονης, η ίδια ενημέρωσε την Παρασκευή (29/7) πως είχε κάποιες επιπλοκές με την υγεία της που την οδήγησαν ξανά στο νοσοκομείο. Οι εν λόγω επιπλοκές προέκυψαν μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην οποία και υποβλήθηκε. Θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο για το ενδιαφέρον του, και μέσα από λόγια που εμπνέουν και δίνουν θάρρος και δύναμη, η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

«Όπως κατάλαβα από τα μηνύματα σας… σας έλειψα! Πέρασα λίγο δύσκολα…είχα μια παρενέργεια μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Δεν το έπαθα μόνο εγώ… αφού πάρουμε το μόσχευμα ξεκινάει ο αγώνας για να κερδίσουμε τη ζωή μας… μέσα έξω στο νοσοκομείο το μόσχευμα κάνει ‘’επιθέσεις ‘’ οι γιατροί έχουν λύσεις . Δίπλα μου σε όλο ήταν άνθρωποι που το πέρασαν η το περνάνε. Πυρετός να σαι Ιούλιο με 2 κουβέρτες
Τρέμουλο τόσο που να δεν μπορείς καν να πιάσεις την ινσουλίνη .. το κινητό .. το νερό.. φάρμακα που ούτε μπορούσα να μετρήσω.. δεν είμαι όμως μόνο εγώ !!!!!! Έτσι είναι οι ήρωες είναι γύρω μας!!! Μικροί και μεγάλοι!!! Έκλαψα ξέσπασα δεν είχα καμία διάθεση να σηκωθώ να πω κάτι να χορέψω. Είπα σε μια νοσηλεύτρια εγώ ήμουν η δύναμη για άλλους και κοίτα με δεν μπορώ να πάω τουαλέτα. «Τώρα είσαι πιο δυνατή μου πε» με έκανε να γελάσω μου τόσο όμορφα λόγια… Δεν είμαι όλα χοροί και χαμόγελα υπάρχουν μέρες που θες να σαι μόνος σου να πονέσεις να κλάψεις να κάνεις τη προσευχή σου! 30 περίεργες δύσκολες μέρες που εύχομαι να μην ξανάρθουν στη κατάσταση μας όλα είναι πιθανά! Ευτυχώς ήταν η Μαμά εκεί όποτε ήμουν χάλια έκανε τα πάντα να μαι καλά. Κοίτα τώρα είμαι έξω εδώ και λίγες μέρες και σήμερα βγήκα στην αυλή ντύθηκα έβγαλα τις πιτζάμες και είπα να σας θυμίσω ότι ότι μας και αν περνάμε πάντα το φως θα κερδίζει!!! Γίνεται δότες μυελού των οστών!!! Σήμερα !!!! Θα βοηθήσεις έναν σας εμένα να έχει το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του!!!!
Καλοκαίρι πάντα η χώρα δεν έχει αίμα σας παρακαλώ πάτε είναι 10’ από το χρόνο σας! Σας ευχαριστώ για όλα και συγγνώμη για το σεντόνι ❤️ Για πάντα ένα τεράστιο ευχαριστώ στη κλινική Στοργή του νοσοκομείου Παπανικολάου για όλααααα και όλους».

https://www.instagram.com/p/CgltbkWsvZP

«Δεν επέτρεψα σε κανένα να με δει σαν την καημένη άρρωστη»

Ήταν τον Νοέμβριο του 2021, όταν η εντυπωσιακή γυμνάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «OPEN Weekend» και μίλησε για το πρόβλημα υγείας της.

«Έκλαψα, θύμωσα πολύ όταν έμαθα για τον καρκίνο. Είναι κάποια στάδια που περνά ο κάθε ασθενής κι είναι το φυσιολογικό. Έκλαψα, πόνεσα κι είπα ότι θα πεθάνω. Αρνήθηκα ότι θα πεθάνω, όπως κι οι φίλοι μου αρνήθηκαν ότι θα είμαι στενοχωρημένη. Δεν επέτρεψα σε κανένα να με δει σαν την καημένη άρρωστη. Έβαζα αυτόματο Χ. Έβγαλα ανθρώπους από την ζωή μου, φρόντισε ο καρκίνος για αυτό. Ήταν η πιο σοβαρή ασθένεια κι η μεγαλύτερη κάθαρση. Ο καρκίνος σού διώχνει άλλους καρκίνους από τη ζωή σου, πάρα πολύ κοντινούς ανθρώπους».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια εκείνης της συνέντευξης, η Ρεγγίνα Μακέδου εξομολογήθηκε ότι κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό της να σταματήσει τον χορό: «Εκείνη την ημέρα πήρα ένα μήνυμα από μία μαμά στο Ελπίδα με την κόρη της να χορεύει πάνω στο κρεβάτι, όπου το κοριτσάκι μου έλεγε: “Ρεγγίνα, χορεύουμε μαζί”. Καταλαβαίνεις ότι δε σταμάτησα ποτέ να χορεύω. Και αυτή η μικρή είναι η δική μου δύναμη».