Στο σπίτι της Ευγενίας Δημητροπούλου τον πρώτο λόγο στη διακόσμηση τον έχει η κόρη της

Στο σπίτι της Ευγενίας Δημητροπούλου τον πρώτο λόγο στη διακόσμηση τον έχει η κόρη της

Η ηθοποιός και ο γιατρός μένουν σε ένα σπίτι με την κόρη τους που μοιάζει βγαλμένο από παιδικό παραμύθι.

Άλλοι γυρνούν σελίδα στη ζωή τους, άλλοι ξεκινούν τη συγγραφή ενός εξ ολοκλήρου νέου βιβλίου. Με άλλο τίτλο, εξώφυλλο και πρωταγωνιστές. Έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την νέα καθημερινότητα της Ευγενίας Δημητροπούλου, η οποία εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχει δει τη ζωή της να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

https://www.instagram.com/p/CerOfCUM0Ni

Πλέον έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με τον σύζυγό της, τον νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη. Οι δυο τους παντρεύτηκαν κρυφά στην Κηφισιά με πολιτικό γάμο το καλοκαίρι του 2021 και ζουν έκτοτε το δικό τους παραμύθι, όπως αρμόζει σε μια γυναίκα σαν την Ευγενία Δημητροπούλου, της οποίας η ομορφιά μοιάζει κυριολεκτικά βγαλμένη από τη φαντασία του Walt Disney.

https://www.instagram.com/p/Cb5fjJWslOP

Η ηθοποιός και ο γιατρός έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε στη Σιέρα Λεόνε, τη μικρή Εύα. Καλεσμένη στην εκπομπή DOT, εκείνη είχε πει: «Δεν είμαι κοπέλα που έγινε μαμά στα 20. Το συζητήσαμε πάρα πολύ νωρίς το θέμα της υιοθεσίας στη σχέση μας με τον Στέλιο. Το θέλαμε και χωριστά. Όταν προχωρούσε η σχέση είπαμε ότι αυτή είναι η πρώτη επιλογή».

https://www.instagram.com/p/CXnzB-VsRuH

«Κάναμε διακρατική υιοθεσία. Η κόρη μας γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε. Τα διαθέσιμα παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγα γιατί δεν είναι νομικά διαθέσιμα. Γι’ αυτό και προωθείται η αναδοχή και όχι η υιοθεσία. Εγώ έψαχνα σαν τρελή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη νιώθεις ότι αυτό το πράγμα θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ώρα και βρέθηκε το παιδί ένιωσα ότι μπορώ να φτάσω εκεί κολυμπώντας. Εμάς η αξιολόγηση ξεκίνησε στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ψάχναμε σε ποια χώρα μπορούμε. Είπαμε ότι θα πάμε στην Αφρική γιατί είναι συγκεκριμένες οι χώρες που είναι ανοιχτές για υιοθεσία στην Ελλάδα... Αν δεν μυρίσεις τη Σιέρρα Λεόνε που μυρίζει όλη καμένο πλαστικό δεν μπορείς να καταλάβεις την τύχη σου που ζεις εδώ. Είναι πολύ εύκολο να κάνει έτσι ένα παιδάκι και να πιει μολυσμένο νερό. Αυτό που είπαμε είναι ότι σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και να γεννήθηκε, ό,τι χρώμα και να έχει. Ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας με ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μάρθα και ο Θανάσης, οι μοναδικοί Έλληνες πριν από εμάς. Είναι και η νονά της κόρης μας. Μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω να υιοθετήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι».

«Την είδαμε και έλεγα “έγινα μάνα”. Εκείνη τη στιγμή η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν είχα δει από κοντά και εκεί χτυπάει η καρδιά σου. Λύγισα δύο φορές που αρρώστησε και με ενημέρωσαν. Μου έστειλαν γραπτό μήνυμα ότι το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ήθελα να πάω κολυμπώντας να της πάω ένα φάρμακο. Δεν μπορούσα να της στείλω ούτε μία κουκλίτσα γιατί θα την κρατούσε ο τελωνειακός».

«Την πρώτη μέρα μας κοίταζε και από τη δεύτερη μέρα έγινε ένα χαμογελαστό παιδί. Στα βίντεο ήταν πολύ σοβαρή και με ρωτούσε η μαμά μου “θα χαμογελάσει ποτέ”. Στην αρχή έτρωγε πάρα πολύ γιατί δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι θα έχει τροφή. Γενικά καταλαβαίνει Ελληνικά, χαίρεται πάρα πολύ όταν λέει λέξεις».

Η χαρούμενη μαμά λοιπόν, είναι «μαμά» με όλη τη σημασία της λέξης. Πλέον περνά τα βράδια της με την κόρη της, επιδιδόμενες σε κοινές δραστηριότητες. Πολλές είναιμάλιστα οι φορές που με αφορμή τις δραστηριότητές τους, μας έχει δείξει πλάνα από το οικογενειακό σπίτι τους.

Έτσι και το βράδυ της Πέμπτης 4/8, όταν η Ευγενία Δημητροπούλου αποκάλυψε στους followers της πως τους έκαναν δώρο ένα κουκλόσπιτο. «Μας έκαναν δώρο ένα κουκλόσπιτο. Σε πόσες ημέρες θα το τελειώσω; Κάτι γίνεται… Με έπιασε το πείσμα και το τελείωσα. Και τώρα αυτό αλλά άξιζε τον κόπο».

Παρόλο λοιπόν που το προφίλ της στο Instagram απαρτίζεται κυρίως από επαγγελματικές φωτογραφίες, μας έχει κατά καιρούς δείξει μερικά πλάνα από το παιδικό δωμάτιο ή το καθιστικό τους.

Βιβλία, λουλούδια, παιχνίδια, αρκουδάκια, μαξιλάρια και πολλή αγάπη είναι τα καλύτερα deco συστατικά για κάθε οικογενειακό σπίτι.

https://www.instagram.com/p/CIYvCGGpQWb
https://www.instagram.com/p/CItk0Q1JOpp
https://www.instagram.com/p/CNdQsIKs5xS
https://www.instagram.com/p/CVsw7y0s7ry
https://www.instagram.com/p/COvTnUqsOEN
https://www.instagram.com/p/CXZE5jXsgsR
https://www.instagram.com/p/CXnzB-VsRuH
https://www.instagram.com/p/CcIgc3sMGmA
https://www.instagram.com/p/CeThzxEFiaT

Θυμίζουμε ότι η 38χρονη ηθοποιός μοιράστηκε για πρώτη φορά τα ευχάριστα νέα της υιοθεσίας με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, στις 4 Δεκεμβρίου 2021 όπου και έγραψε: «Παναγία μου σε ευχαριστώ! Εδώ και λίγες μέρες κρατάω στην αγκαλιά μου ό,τι ονειρεύτηκα, ευχήθηκα και προσευχήθηκα, την κόρη μας! Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας! Εύα μου, καλωσόρισες να μας ζήσεις».

https://www.instagram.com/p/CXD5Zi2MXip

Ενώ πολύ ενδιαφέρον είχε και η εξομολόγησή της για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόταση γάμου στο Πρωινό του ΑΝΤ1. «Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Η αδερφή μου ήταν συνεργός. Το ήξερε. Είχαν πάει μαζί για να διαλέξουν το δαχτυλίδι. Γυρνάω από το γύρισμα κουρασμένη και αντίκρισα αυτό, ήταν πάνω στο τραπέζι. Δεν το περίμενα. Ήταν μια μέρα που γύρισα από το γύρισμα. Ήταν μέσα σε αυτά τα απανωτά lockdown που κάποια στιγμή τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Ήταν κάτι όμορφο και πραγματικά απροσδόκητο για εμένα. Εγώ αγχώνομαι με τον προγραμματισμό στα προσωπικά μου, λέω “ωραία, ό,τι είναι καλό να έρθει».

https://www.instagram.com/p/Cb4JSohs3QX